Ascendent in Capricorn
Astrologie si Horoscop contact[at]astrologyclub.org

Ascendent In Capricorn

Persoanele care au ascendentul în Capricorn iau toate lucrurile în serios. Chiar şi atunci când spun o glumă chipul lor rămâne impasibil. Sunt nemaipomeniţi în a spune bancuri la care trebuie să nu-i trădeze fata. Dacă ar fi să descriem aceşti nativi printr-un singur cuvânt, acela ar fi competenta. Sunt foarte conştienţi de imaginea pe care şi-o proiectează în exterior, începând de la hainele cu care sunt îmbrăcaţi şi până la expresia facială. Ei cred că dacă par că ar avea succes, atunci chiar vor avea succes… şi în general reuşesc să facă şi acest lucru.

Responsabili încă din ziua în care au fost capabili să-şi strângă jucăriile cu care s-au jucat, nativii cu ascendentul în Capricorn sunt persoanele pe care ai vrea să le ai lângă tine atunci când ai nevoie de cineva responsabil, de cineva pe care să te bazezi. Totuşi, în spatele aparentei de calm pe care o afişează, au ceva dubii în ceea ce-i priveşte. Deseori îşi fac griji pentru viitor şi se întreabă dacă fac, cu adevărat, tot ceea ce le stă în putere.

Deşi par că şi-au obţinut succesul uşor, peste noapte, aceşti nativi, cu ascendentul în Capricorn, de fapt, au muncit din greu pentru a ajunge acolo unde sunt. Îşi vor refuza orice plăcere şi se vor concentra asupra ţelului, indiferent de ceea ce trebuie să facă pentru asta. Singurele indulgente pe care şi le vor permite vor fi hainele pe care trebuie să şi le permită şi alte simboluri ale statutului social, care îi fac să pară ceea ce vor ei să se creadă despre ei. Toate succesele lor sunt de fapt rezultatul muncii depuse şi a eforturilor concrete.

Nativii care au ascendentul în Capricorn se identifică cu lumea materială, aşa că petrec mult timp gospodărindu-şi bunurile. Le plac formalităţile din viaţă, deoarece acestea adăugă structura interacţiunilor sociale. Ar putea alege să stea în preajma acelor persoane care îi pun într-o lumină bună şi îi fac să arate bine, şi fac asta chiar fără să îşi dea seama. Este posibil să fi avut o copilărie plină de restricţii sau o naştere dificilă. Acestor nativi ar putea să le displacă anumite aspecte legate de înfăţişarea sau personalitatea lor, şi ar putea manifesta comportamente ciudate atunci când trebuie să proceseze cum se simt în legătură cu aceste aspecte.

În sinea lor nativii cu ascendentul Capricorn sunt nesiguri şi înspăimântaţi, iar din această cauză ar putea să se arunce cu capul înainte în comportamente autodistructive, pentru a contracara aceste sentimente. De cele mai multe ori, aceşti nativi vor afişa o mână veselă, încercând astfel să compenseze pentru neîncrederea şi dubiile pe care le simt în sinea lor. Nu vor ezita să îşi asume responsabilităţi sau să înfrunte dificultăţi. Succesul este foarte important pentru cei născuţi sub acest ascendent, fie că este vorba de succesul în carieră, mariaj, viaţa personală său stătut social. În căsnicie, au nevoie de un partener/a care să îi protejeze din punct de vedere emoţional. Atunci când îşi caută un partener, atracţia lor începe de la prima impresie.

Aceşti nativi, cu ascendentul în Capricorn, trec ca fiind persoane pragmatice, cumpătate, rezervate şi conservatoare. Sănătatea lor poate fi destul de şubredă în copilărie, însă ca adulţi devin mai robuşti. Când sunt ţineţi pot fi timizi, ruşinoşi şi sensibili. Însă determinarea interioară care-i împinge spre succes îi va ajuta să-şi învingă aceste slăbiciuni. Poziţia ocupată şi banii sunt aspecte foarte importante pentru aceşti nativi, aşa că şi le vor planifica în consecinţă. De obicei trebuie să treacă în viaţa lor prin încercări legate de umilinţă şi mândrie.

Persoanele care au ascendentul în Capricorn devin mai înţelepte odată cu trecerea anilor. Atunci când sunt copii nu încălca regulile şi sunt ascultători. Chiar dacă ar putea părea a fi stoici şi plictisitori… nu sunt! Aceşti nativi se pot distra la fel de bine ca oricare altă persoană, numai că ei sunt un pic mai raţionali în ceea ce priveşte acest aspect.