Interpretarea astrogramei Mădălinei Manole
Astrologie si Horoscop contact[at]astrologyclub.org

Interpretarea astrogramei Mădălinei Manole

Astrograma Mădălinei Manole o găsiți aici: Astrograma Mădălinei Manole.

Mădălina Manole avea ascendentul în Leu ceea ce înseamnă că era strălucitoare, solară, demnă, orgolioasă – părea că este extrovertită. Acest ascendent i-a conferit o inimă foarte bună și îi aducea ca lecție în viață să învețe să descopere bogăția care se afla în inima ei. În acel moment, când ar fi reușit să descopere abundenta de iubire care exista în inima sa (Jupiter în Leu), ar fi înțeles că nu trebuie să mai cerșească niciodată de la nimeni iubire și respect – ar fi știut că aceste lucruri poate să și le dea, în primul rând, ea însăși.

De ce nu dădea senzația în public că ar fi avut probleme?

Soarele Mădălinei, (ce guverna ascendentul) era „ascuns” în casa a 12-a (în zodia Rac).

Într-o astrogramă casa a 12-a reprezintă ceea ce ținem ascuns de lume, lucrurile pe care am dori ca oamenii să nu le știe despre noi. Casa a 12-a arată și ce ținem ascuns în primul rând de noi înșine. In astrologie se mai numește și „casa dușmanilor ascunși”.

Dacă nu avem planete în această casă, probabil că nu avem secrete majore, poate doar câteva trăsături mai puțin „minunate” pe care nu vrem să le afișăm. În general, orice planetă plasată în această casă arată surse majore de dificultate. Poate fi o sursă de rușine pentru noi și de aceea preferăm să nu dezvăluim, să ascundem.

Iar Mădălina Manole avea 2-3 planete poziționate în casa a 12-a în harta sa astrală (Soarele, Mercur și poate și Jupiter-depinde de ora de naștere dacă Jupiter era în casă a 12-a sau în casa 1). Cu toate că părea că este puternică și luptătoare (ascendent în Leu), în spatele aparenței de încredere în sine, veselie, fericire și chiar vanitate se afla un suflet sensibil, emotiv, timid, vulnerabil, nesigur pe el și introvertit (Soarele în Rac în casa a 12-a).

Ce ascundea Mădălina în străfundurile sufletului ei?

Secretul pe care l-a ținut ascuns și față de ea însăși, era că nu știa să-și ofere autoapreciere, autorespect și iubire. Avea nevoie de public și să fie aplaudată tocmai pentru că nu stia sa-si ofere iubire – avea nevoie de validare, ceilalți trebuiau să-i arate permanent că are valoare.

Mădălina a încercat să-și respingă, să-și nege anumite comportamente și efectele acestora. A început să disimuleze, să-și ascundă nefericirea, a început să se mintă în primul rând pe ea însăși și apoi pe toți cei din jurul ei.

De fiecare dată când fugea de realitate, când își nega durerea, își amplifica suferința. De fiecare dată când spunea celorlalți: „Sunt fericită!” „Am tot ceea ce mi-am dorit”, etc, se măcina și mai tare înăuntrul ei. Mințindu-i pe ceilalți, de fapt se mințea pe ea însăși. A tot încercat disperată să reprime, să ascundă secretul ei, secretul pe care îl avea și față de ea însăși.

Mercur (în Rac în casă a 12-a, guvernatorul casei a 2-a, a valorilor) în cuadratură cu Saturn, o făcea să aibă gânduri (Mercur) negre, negative, pesimiste (Saturn), pe care încerca să le ascundă (casa a 12-a), să se izoleze (Saturn) mental (Mercur) și să i se întunece (Saturn) gândirea și judecata (Mercur).

Pentru ca autoflagelul să înceteze, Mădălina ar fi trebuit să aducă la suprafață subconștientul, emoțiile, trebuia să înțeleagă ce simte cu adevărat, să-și înțeleagă propriul comportament autodistructiv. (Soare în Rac în casă a 12-a). Dar a ales să sufere, să fie propria ei victimă…a fost propriul ei dușman ascuns.

Suferințele Mădălinei Manole:

Mădălina Manole avea în harta sa astrală o Lună foarte lezată, rănită, ce guverna casa a 12-a. Luna guvernează sentimentele, familia, mama, trecutul, amintirile, copilăria noastră, casa, feminitatea, reacțiile emoționale inconștiente, etc. Luna era foarte importantă în astrograma sa, deoarece era născută în zodia Rac și, se știe, Luna este guvernatorul zodiei Rac.

Luna era în cuadratură cu Soarele și Mercur, în opoziție cu Saturn și în sextil cu Jupiter.

Luna în opoziție cu Saturn.

Eu am mai întâlnit acest aspect (Luna aspectată negativ de Saturn) în astrogramele persoanelor care suferă de depresii foarte severe, necesitând chiar spitalizare și tratament de specialitate zilnic. Nu vreau să-i sperii pe cei care au acest aspect în astrograma personală, există o predispoziție spre depresie emoțională dar nu este obligatoriu – nu toate persoanele care au acest aspect în astrograma natală suferă de depresie. Dar se întâlnește frecvent în cazurile de depresie emoțională.

Cum se poate descrie acest aspect, Luna în aspect negativ cu Saturn?

„Mă simt (Luna) rece (Saturn) ”
„Am sentimente (Luna) reci (Saturn) ”
„Mă simt ca și cum nu aș avea mamă”
„Mi-a lipsit afecțiunea, căldura (Saturn) în copilărie, în trecut (Luna) ”
„Am amintiri (Luna) grele, dureroase (Saturn) din trecut (Luna) ”
„Mama mea (Luna) e rece emoțional (Saturn) ”
„Mama (Luna) mă controlează (Saturn) ”
„Responsabilități (Saturn) familiale (Luna); „Mama, familia (Luna) mă încarcă cu responsabilități (Saturn)”.
„Muncesc din greu (Saturn) pentru mama, pentru familia mea (Luna) ”
„Simt (Luna) că numai pe mine pot să mă bizui, doar pe forțele mele (Saturn) ”
„Simt (Luna) că doar eu mă pot ajuta, că trebuie să mă ajut singură (Saturn) ”
„Simt (Luna) că nu pot să am încredere în nimeni (Saturn) ”
„Familie (Luna) materialistă și zgârcită (Saturn) „; „Mama (Luna) este materialistă și zgârcită (Saturn)
„Mă simt (Luna) deprimată emoțional (Saturn) ”
„Mă simt (Luna) frustrată (Saturn) ”
„Mama mea (Luna) este nemulțumită (Saturn)/Mama mea (Luna) este greu de mulțumit (Saturn) „; „Mă simt (Luna) nemulțumită (Saturn) ”
„Sunt inhibată, rece (Saturn) emoțional (Luna) „, etc.

Luna în aspect negativ cu Saturn solicită vindecarea copilului dinăuntru, vindecarea tristeții profunde pe care o poartă în interior. Cei care au acest aspect în astrograma natală ar trebui să învețe să se bucure, să învețe să renunțe la tristețe, să învețe să fie fericiți.

Este posibil ca cauzele depresiei și frustrării emoționale, de care Mădălina a suferit, să se afle în copilăria ei, este o problemă pe care o împarte cu mama (familia) ei. În copilărie, Mădălina s-a simțit respinsă din punct de vedere emoțional de mama ei. Probabil a fost o atmosferă rece în relația cu mama și familia sa, a fost privată emoțional, chiar dacă în exterior mama sa parea că este responsabilă și că-și face datoria.

Mama ei nu-i înțelegea sufletul, nevoile emoționale, nu a hrănit-o din punct de vedere emoțional. Mădălina avea dificultăți să se deschidă în fața mamei ei, simțea că nu poate să comunice cu aceasta, că nu-și poate deschide sufletul în fața ei. (Luna în cuadratură cu Mercur).

Toți avem dreptul de la naștere să ne simțim iubiți de mama noastră și dacă nu obținem acest lucru, dacă nu-l simțim, putem fi răniți psihologic, nu mai avem încredere în viață și avem o imagine de sine scăzută. Impresiile timpurii, din copilăria noastră, merg foarte adânc și, mai târziu, chiar dacă a iubit-o cineva cu adevărat pe „Fata dragă”, ea a simțit că nu merită să fie iubită sau poate nu a putut niciodată să creadă că este iubită cu adevărat.

Probabil ca si adult, Mădălina nu a reușit să găsească o balanță interioară care să funcționeze, a internalizat conflictul timpuriu pe care l-a avut cu mama ei (cu familia de origine în general) și a început să se trateze pe ea însăși așa cum, odată, a tratat-o și mama ei.

Probabil a încercat să compenseze, să fie supra-productiva, să-și fixeze obiective pe care să le atingă (Saturn în casa a 9-a), să aibă succes (Saturn), ca să simtă că merită „o îmbrățișare” (Luna). A învățat de mică că pentru a avea parte de căldură sufletească, o mângâiere, o îmbrățișare (Luna), trebuie să „producă”, să fie de folos familiei și celor apropiați, a învățat că în spate întotdeauna se află un motiv ascuns, un interes (Saturn). Ca să se simtă în siguranță (Luna) trebuia să aibă succes și să fie responsabilă (Saturn).

Un alt aspect care exista în harta natala a Mădălinei: Soarele în cuadratură cu Luna – și acesta este un aspect important pentru că este vorba despre o cuadratură între guvernatorul ascendentului (situat în casă a 12-a) și guvernatorul zodiei (situat în casă a 3-a).

Soarele arată cum ne auto-exprimam și ce vrem, pe când Luna arată cum reacționăm instinctiv și de ce avem nevoie, din punct de vedere emoțional, ca să ne simțim în siguranță și hrăniți. În astrograma Mădălinei exista un conflict între emoții și voință; între natura sa instinctuală și calitățile pe care trebuia să și le dezvolte în mod conștient. Eroul din ea (Soarele) vroia să se elibereze din lumea sigură a copilăriei , mai ales că probabil nu a avut o copilărie fericită, vroia să se elibereze de trecut, dar copilul din ea (Luna), vroia să rămână acolo unde se simțea în siguranță, în trecut și în amintiri.

Mădălina vroia (Soare) să se retragă (casa 12) și să-și ascundă emoțiile și ce simțea (zodia Rac) în timp ce Luna în Balanță din casa a 3-a îi cerea să se detașeze și să încerce să analizeze lucrurile obiectiv. Exista o luptă interioară permanentă între emoționalitatea intensă (Soare în Rac în casă a 12-a) și nevoia pe care o simțea de a rămâne obiectivă (Luna în Balanță în casă a 3-a). Având Luna în Balanță, avea nevoie să se simtă (Luna) frumoasă (Balanța) și avea nevoie (Luna) de relații (Balanța). Cu toate acestea era dificil pentru ea să se descopere prea mult în relații, fiind foarte sensibilă și având tendința să se izoleze, să se ascundă (Soare în casa 12 în Rac). Vroia (Soare) să stea retrasă (casa a 12-a) dar în același timp simțea instinctual (Luna) nevoia de a fi înconjurată de oameni (Balanța). Mădălina Manole avea, cum am mai spus, un puternic mecanism de autoprotecție, și era foarte greu pentru ceilalți să-i penetreze bariera pe care a pus-o (Soare în casă a 12-a, Soare cuadratură Luna, Luna opoziție Saturn).

Nu se simțea bine când făcea ce-și dorea cu adevărat (Soare în Rac) pentru că nu-i plăcea să cauzeze conflicte și să-i supere pe ceilalți (Luna în Balanță). Avea tendința să facă compromisuri, doar ca să păstreze pacea.

Având Luna în Balanță, Mădălina reușea să farmece, să seducă (Balanța) mase întregi de oameni (Luna) – probabil așa se explică de ce a fost atât de iubită. De obicei persoanele cu Luna în Balanță au talent artistic – în cazul Mădălinei a fost evident talentul muzical pe care-l avea.

Privind Soarele și Luna ca indicatori astrologici pentru părinți, putem spune că Mădălina i-a simțit mereu pe părinții ei în conflict, în luptă. Tatăl (Soarele) avea un mesaj, mama (Luna) alt mesaj.

Un alt aspect din astrograma Mădălinei este Soarele în cuadratură cu Marte:

Mădălina avea o voință (Soarele) puternică (Marte), s-a născut (Soare) luptătoare (Marte), își punea inima (Soare) în ce făcea, când acționa (Marte), vroia să radieze autoritate (Soare) și curaj (Marte). Motto-ul ei cred că era ceva de genul: „Dacă vrei (Soare), poți (Marte)!”

Imaginea de sine (Soare) era în conflict cu impulsul agresiv (Marte). Acest aspect indică că putea deveni foarte agresivă și iritabilă, să reacționeze fără să se gândească care vor fi consecințele acțiunilor ei.
Trebuia să învețe să aibă grijă de inimă (Soare) și să-și verifice regulat tensiunea articulară. Și asta pentru că cuadratura dintre Marte și Soare avea, în general, potențialul de a-i mări tensiunea. Dacă ținem cont că avea și ascendentul în Leu, ar fi putut să aibă probleme cu inima, așa cum s-a zvonit.

Venus, planeta iubirii, în zodia Fecioară, o făcea să aibă standarde înalte când își alegea un partener, era perfecționistă ca femeie și încerca să fie perfectă (după cum declara și ea). Își analiza (Fecioară) frumusețea (Venus), era critică (Fecioară) cu felul în care arăta (Venus). Fiind izolată, neformând aspecte cu alte planete, era greu pentru ea să-și exprime feminitatea și să simtă iubirea. Poziționarea în casă a 2-a o făcea să pună preț, ca femeie, pe lucrurile materiale, era important să aibă un confort material în relații – pentru ea iubirea însemna și bani. A și fost acuzată de mai multe persoane că s-ar fi măritat cu Șerban Georgescu din interes.

Sensul vieții ei se afla în carieră, avea Nodul Nord în casă a 10-a, în Taur – ceea ce înseamnă că a fost predestinată să aibă o carieră în muzică, să fie cântăreață.

Trebuia să iasă din carapace (NS in casa a 4-a) si să construiască în lume (NN in casa a 10-a). A avut tendința mereu să se retragă în sânul familiei, să-și îndrepte atenția spre familie, spre casă, ca să scape de complicațiile din lume (probabil din cauza asta a avut dificultăți să obțină o casă, un copil și să-și întemeieze propria familie). Ținând cont că și guvernatorii caselor sunt în opoziție (Luna în opoziție cu Saturn), putem să deducem că oscila permanent între familie și carieră.

Nodul Sud în casa a 4-a in Scorpion poate însemna că există sau a existat un secret karmic în familie, pe care îl descoperă. Să ținem cont și de casă a 12-a în Rac, ce înseamnă posibilă karmă din familie, probleme moștenite de la familie, datorii karmice fata de familie.

S-a sinucis Mădălina Manole?

Pentru a răspunde la această întrebare trebuie să luăm în considerare indicatorii astrologici pentru sinucidere: Neptun (casa a 12-a, Pești), Pluton (casa a 8-a, Scorpion). Sfârșitul vieții, decesul este reprezentat de casa a 8-a. Pe cuspida casei a 8-a Mădălina avea zodia Pești sau zodia Vărsător, depinde de ora de naștere.

Eu cred că avea zodia Pești pe cuspida casei a 8-a, că era născută după ora 6.35 dimineața (în cazul ăsta ar avea și  zodia Fecioară în casa personalității – s-a tot spus despre ea că era foarte perfecționistă, iar în casa a 7-a ar avea 2 zodii (Mădălina a avut 2 căsătorii).

Neptun, guvernatorul casei a 8-a este plasat în Scorpion, în casa a 4-a. Neptun, printre altele, guvernează intoxicațiile cu droguri, abuzul de medicamente și alcool, otrava. Dacă ținem cont și de Soarele și Mercur din casa a 12-a…

O influență  puternică probabil a avut-o si Eclipsa de Soare în Rac din data de 11 iulie, eclipsă ce a fost conjunctă cu Soarele natal al Mădălinei din casa a 12-a. A fost un element declanșator pe fondul aspectelor amintite mai sus: i-a produs emoții puternice, hipersensibilitate, a avut  influenta asupra conștiinței de sine si personalității ei!

Dumnezeu s-o ierte!

Susține-ne cu un Like sau cu un Share! Mulțumim!