Luna in zodii
Astrologie si Horoscop contact[at]astrologyclub.org

Luna in zodii

Simbolul Lunii in astrologie: B
Zodia Guvernatoare: Zodia Rac
Casa astrologică corespunzătoare: Casa a 4-a
luna in zodiiLuna în astrologie descrie: Atașamentele tale emoționale, sectorul vieții tale care este cel mai fluctuant, nevoia de securitate, exprimarea emoțională, instinctele, hrana, intuiția, etc
Luna guvernează: emoțiile, obiceiurile, instinctele, toanele (schimbările de dispoziție), femeile, casa, familia, mama, fluidele din organism, subconștientul, memoria, amintirile, trecutul, copilăria, publicul, al șaselea simț, etc. Alte cuvinte cheie pentru Luna gasiti aici: Cuvinte-cheie planete
Mitologie: În mitologie Luna era zeita Diana (zeita vânătorii), sora geamănă a lui Apollo (zeul Soarelui).
Luna reprezintă energia emoțională și obiceiurile tale. Este zona ta de comfort – arată ce te face să te simți în siguranță și mulțumit și cum reacționezi din punct de vedere emoțional. Energia lunară este schimbătoare și poate lua diferite forme: de la impulsivă, la hrănitoare, la creativă, la rezervată – depinde de zodia în care se află Luna în astrograma ta personală.

Luna schimba zodia aproximativ la fiecare 2 zile și jumătate și călătorește de-a lungul întregului zodiac la fiecare 28 de zile. Poți să ții socoteală cu ușurință, uitându-te la un calendar cu fazele lunii în zodii.
Luna reflectă și cum arăta casa ta, de ce mobilier ai nevoie acasă la tine ca să te simți confortabil și în siguranță.

Daca nu stii in ce zodie se afla Luna in astrograma ta, poti afla introducandu-ti datele tale de nastere in programul de aici: astrograma personala

Luna în Berbec:

luna-in-berbec Cu Luna in zodia Berbec – zodie cardinala de foc – ești curajos, încrezător în forțele tale, ambițios, energic și independent. Îți exprimi emoțiile deschis, reacționezi impulsiv, te enervezi repede și ai tendința de a pune sentimentele tale înainte de cele ale altora. Îți “sare țandăra” repede dar îți și trece repede și adesea regreți după aceea. Luna în Berbec îți aduce ca lecție să înveți să ai răbdare și să cooperezi – poți ajunge mai departe în viață dacă îi incluzi și pe ceilalți în planurile și în proiectele tale. Alţi factori din astrograma ta personală pot arăta că ai răbdare și înțelegere, dar dacă eşti prins pe neaşteptate sau sentimentele tale sunt rănite, te poţi surprinde pe tine şi pe alţii cu puterea furiei și al egoismului tău.

Luna în Taur:

luna-in-taur Cu Luna în zodia fixă de pământ – în zodia Taur – ai o nevoie instinctivă de securitate materială. Acest lucru nu înseamnă neapărat că ai o atitudine materialistă, doar că ai nevoie ca totul să fie aranjat din punct de vedere material pentru a te simți suficient de sigur pentru a urmări și alte interese. Ai un sentiment puternic al valorilor, eventual moştenit de la mama ta, ești stabil din punct de vedere emoțional și ceilalți oameni se simt calmi în jurul tău. Odată ce te-ai hotărât asupra unui lucru, asupra unei probleme emoționale, rar îți schimbi atitudinea. Acest comportament, dus la extreme, poate duce la posesivitate şi la un refuz încăpăţânat să te schimbi sau să mergi împotriva valorile tale – chiar dacă acestea nu mai sunt relevante pentru viaţa ta. Luna în Taur îți aduce ca lecție să înveți să renunți la posesivitate și la încăpățânare, să înveți că oamenii nu sunt posesii (persoanele care sunt aproape de sufletul tău nu sunt posesiile tale, nu sunt ai tăi).

Luna în Gemeni:

luna-in-gemeni Zodia Gemeni este un semn mutabil de aer. Cu Luna în acesta zodie reacțiile tale emoționale și instinctive sunt versatile şi adaptabile. Ai o reală capacitate intelectuală şi ca să te simți în siguranță din punct de vedere emoțional ai nevoie de o stimulare constantă a minții. Ai nevoie sa fii implicat în mai multe activităţi diferite în acelaşi timp şi ți se pare dificil să te stabilești într-o rutină strictă şi rigidă. Schimbarea este singură constantă din viața ta emoțională. Ceilalți oameni nu pot să știe niciodată cum o să reacționezi sau în ce dispoziție te vei afla. Această fluctuație în emoții este acompaniată de agitație, adaptabilitate și de o minte rapidă care are o gamă variată de interese. Nevoia interioară de varietate, în cazul în care este necontrolată și este dusă la extremă, poate duce la o schimbare permanentă a sentimentele tale și să fie dificil chiar şi pentru tine să ştii ce simţi cu adevărat. Vorbind despre ce simți te ajută să descoperi ce simți cu adevărat (pentru o persoană de exemplu). În timp ce alte persoane experimentează emoțiile din adâncul sufletului lor, tu gândești emoțiile și le treci prin filtrul rațiunii. Poţi să dai impresia că ești nestatornic şi superficial în felul în care răspunzi din punct de vedere emoțional.

Luna în Rac:

luna-in-rac Luna se află chiar în domiciliul ei, în zodia cardinală de apă – in zodia Rac. Ești o persoană extrem de atașată emoțional de cei dragi ție si ai o nevoie instinctivă de suport emoţional. Luna în acest semn te face să fii extrem de sensibil emoțional și poți încerca să te protejezi, pentru ca să nu fi rănit, ascunzându-ți vulnerabilitatea și sentimentele. Te simți în siguranță doar atunci când poți să-ți exprimi emoțiile, când poți să te conectezi din punct de vedere emoțional cu cei din jurul tău. Când ești rănit durerea persistă pentru o lungă perioadă de timp. Indiferent de cum pari că ești la suprafață, poţi fi destul de tenace și posesiv în relațiile tale și poate fi foarte greu pentru tine să renunți la ceva sau la cineva, să-i dai drumul din “cleștii tăi” atunci când este necesar. Ai putea avea dificultăţi ca urmare a modelelor emoționale și comportamentale pe care le-ai preluat din trecut, de la familia ta, în special în relaţia cu mama ta. Instinctul de familie poate fi foarte puternic.

Luna în Leu:

luna-in-leu Cu Luna în zodia fixă de foc – în zodia Leu – reacțiile tale emoționale sunt directe şi puternice. Ai o dispoziţie deschisă şi veselă şi te simţi, probabil, mai fericit și mai în largul tău atunci când faci o impresie bună şi ești în centrul atenţiei. Ai o mândrie instinctivă şi, în general, experienţele din copilărie şi cu mama ta, ți-au dat un sentiment interior de bunăstare şi de auto- valoare (cu excepţia cazului în care Luna este aspectată negativ în astrograma ta personală, mai ales de către planetele exterioare). Ai nevoie să iubești și să fii iubit, ai nevoie de atenția celorlalți și vrei să fii admirat de toată lumea, în special de cei pe care-i iubești. Uneori poți merge la extreme cu orgoliul și mândria şi vei avea nevoie să înveți să eviți tendinta de a te comporta arogant atunci când ești rănit sau de a încerca să fii mereu în centrul atenției și să “te umflii în pene”. Experienţele negative din punct de vedere emoțional îți pot afecta serios autoexprimarea şi pot duce la modele de comportament fixe, care sunt greu de schimbat.

Luna în Fecioară:

luna-in-fecioara Cu Luna în zodia de pământ mutabilă – în zodia Fecioară în astrograma ta, ai o nevoie instinctivă de a te pune în serviciul altora, nu în sensul de a fi un servitor ci pur și simplu te simți confortabil cu tine însuţi atunci când îi ajuți pe alţii. Ai un simț fin de discriminare şi o capacitate înnăscută de analiză, ai o abilitate naturală de a separa o problemă sau o situaţie în părţi componente dar şi să percepi relaţiile dintre aceste părţi. Ai putea avea tendinţa să-ți faci prea multe griji sau să fii prea critic cu ceilalți dacă nu se ridică la standardele tale de perfecţiune. Ești o persoană care are nevoie de curățenie igienă și ordine, probabil îți place și mâncarea pură, naturală (fără toxine și aditivi). Dacă Luna este prost aspectată ai putea fi obsedat de curățenie, igienă, ordine și să fii extrem de critic.

Luna în Balanța:

luna-in-balanta Cu Luna în zodia cardinală de aer – în zodia Balanță – ai o nevoie instinctivă de armonie, cooperare şi pace, ai nevoie să te simți frumos (frumoasă) și să fii înconjurat de frumusețe și de bune maniere. Având Luna într-un semn de aer în astrograma ta natală, ai nevoie de conexiuni intelectuale şi sociale, altfel nu te simţi cu adevărat fericit şi în siguranță. În relațiile cu ceilalți reacționezi instinctual prin diplomație şi încerci să fii corect. Ai o capacitate înnăscută de a vedea toate părţile la orice problemă. Partea negativă este că dorința ta de a căuta corectitudinea şi echilibrul te poate face să devii indecis şi să ai tendinţa de a evita o acţiune directă atunci când este necesar. Ai nevoie de parteneriate, de relații și din acest motiv, pentru a împărți responsabilitatea deciziilor, pentru că hotărârea nu este punctul tău forte.

Luna în Scorpion:

luna-in-scorpion Cu Luna în zodia Scorpion – zodie fixă de apă – reacțiile tale emoționale sunt profunde și intense. Ești foarte sensibil la emoțiile și ” vibrațiile” emanate de către alţii dar frica ta de durere emoţională te face să te asiguri că-ți păstrezi ascunse propriile sentimente, ascunse sub suprafaţă – cu excepţia cazului în care crezi că ești în siguranță și poți să ți le arăți. Ai o tărie şi o perseverenţă naturale, datorită faptului că conștientizezi instinctiv că viaţa este o luptă pentru supravieţuire. Anumite experiențe timpurii, din copilărie, ți-au dat o neîncredere profundă în viaţă şi o conştientizare a faptului că schimbarea, transformarea și moartea sunt inevitabile. Nu-ți exprimi deschis emoțiile negative (cum ar fi gelozia, invidia și posesivitatea) dar ele pot “fierbe” pe jumătate inconştient sub suprafaţa ta până când ești prins cu garda jos sau rănit într-un fel. Atunci puterea și intensitatea sentimentelor tale te vor surprinde atât pe tine cât şi pe cei asupra cărora sunt îndreptate. Luna în Scorpion în astrograma ta natală îți aduce ca lecție să înveți să renunți la gelozie și răzbunare, să înveți să ierți atunci când cineva te rănește sau te face sa suferi.

Luna în Săgetător:

luna-in-sagetator Zodia în care se află Luna în astrograma ta personală arată cum reacţionezi instinctiv, pe baza experienţei tale de viața anterioare şi a obișnuințelor tale. Cu Luna în zodia mutabilă de foc – în zodia Săgetător – ai dificultate să stai într -un singur loc prea mult timp. Te simți bine cu tine însuţi atunci când poţi să explorezi noi orizonturi, să călătorești, atunci când ești în mișcare. Ai nevoie de independență și de libertate (să vii și să pleci când vrei), ai nevoie să vorbești deschis și liber despre ce gândești, despre ideile tale. Dar atunci când simți că îți este ameninţată securitatea poți reacționa exagerând şi poți fi lipsit de tact și de diplomație. Trebuie să înveți să gândești înainte de a vorbi.

Luna în Capricorn:

luna-in-capricorn Cu Luna în zodia cardinală de pământ – în zodia Capricorn –obisnuintele tale comportamentale instinctive sunt influetate de nevoia de siguranță și de permanentă în viata de familie şi în viaţa ta sentimentală. Este posibil să-ți fi lipsit securitatea emoțională și materială în copilărie sau să fi moștenit aceste valori de la părinții tăi. Deşi ești foarte preocupat de nevoile tale emoționale, când vine vorba despre emoțiile altora uneori afișezi un anume grad de răceală emoțională, interesându-te mai degrabă obligațiile şi responsabilităţile lor. Simți nevoia de a fi organizat și de a-ți face bine treaba, ai nevoie de fundații solide și ai nevoie să simți că ai controlul în viața ta. La un moment dat în viață realizezi că reușești să te simţi în siguranţă şi fericit cu tine însuți doar atunci când obții ce-ți dorești prin forțele proprii, fără ajutorul altora.

Luna în Vărsător:

luna-in-varsator Cu Luna în zodia fixă de aer – în zodia Vărsător – ai o tendinţă instinctivă de a gândi sentimentele mai degrabă decât să le simți. Ești un amestec între deschidere spre nou, combinat cu o rezistenţă încăpăţânată de a te schimba. Dai valoare libertăţii și independenței tale personale, de fapt ai nevoie de ele ca să te simți confortabil. Dar acest comportamant, dus la extreme, îți poate cauza probleme în viaţa emoţională. Preferi să nu te concentrezi pe dificultăţile emoţionale sau conflictele din trecut, preferând să fii deschis la posibilităţile pe care ți le poate oferi viitorul – dar sentimentele tale nu se supun întotdeauna gândurilor tale. În general ești foarte prietenos (dar la un nivel impersonal) și ai o simpatie înnăscută pentru omenire.

Luna în Pești:

luna-in-pesti Cu Luna în zodia mutabilă de apă – în zodia Pesti – ești foarte sensibil la emoţiile din mediul tău. Acest lucru te poate face, pe de o parte, să fii simpatic şi înțelegător, dar pe de altă parte, să devii prea credul şi vulnerabil în fața celorlalți. Din cauză că radiezi compasiune, acceptare și înțelegere, atragi persoane care au nevoie ca cineva care să-i asculte și să-i înțeleagă cu adevărat. Dar problema este că absorbi, inconștient, fără să-ți dai seama, toate energiile negative din jurul tău, toate gândurile și sentimentele negative. Luna în Pești în astrograma ta personală îți aduce ca lecție să înveți să te protejezi de emoțiile negative ale celor din jurul tău. Imaginația și intuiția ta sunt puternice, dar trebuie să eviți tendinţa de a te descuraja prea ușor. Poţi să simți că îți este greu să iei decizii și ești predispus la auto-indulgenţă ca o modalitate de a face față dificultăţilor emoţionale. Idealismul și deschiderea ta înnăscute pot face să fie dificil pentru tine să te confrunți cu realităţile dure ale vieţii.

Susține-ne cu un Like sau cu un Share! Mulțumim!