Nodul Nord in astrogramă–Sensul vieții
Astrologie si Horoscop contact[at]astrologyclub.org

Nodul Nord in astrogramă–Sensul vieții

NODUL-NORD IN ASTROGRAMAÎn astrologie Nodul Nord şi Nodul Sud reprezintă axa destinului, sensul vieții noastre, axa spiritualității. Nodul Nord reprezintă lecția-cheie în viaţa noastră – reprezintă experienţele noi spre care trebuie să ne îndreptăm în timpul acestei vieţi. Am învăţat deja, în trecut, abilităţile punctului opus – Nodul Sud. Acum trebuie să creștem şi să ne dezvoltăm prin intermediul Nodului Nord.

Nu ni se pare întotdeauna ușor să învățăm ceea ce ne cere Nodul Nord. Ne este greu să ne îndreptăm spre Nodul Nord pentru că este un teritoriu necunoscut pentru noi – preferăm să repetăm ceea ce am învățat din viețile trecute, să ne comportăm în aceeași manieră (așa cum descrie Nodul Sud din astrograma fiecăruia, în funcție de zodia și casa în care se află și de aspectele pe care le formează cu planetele). Dar este periculos să rămânem fixați în vechile obișnuințe comportamentale, fără să încercăm să ne îndreptăm spre Nodul Nord. Pentru ca astfel ne opunem dezvoltării noastre, ne blocăm evoluția și creșterea.

Zodia și casa în care se află Nodul Nord în astrograma personală arată cum și unde vrea sufletul nostru să crească și să evolueze.

Dacă nu știi in ce zodie / in ce casă se află Nodul Nord in astrograma ta natală, poți să-ti calculezi aici. Retine că Nodul Sud se află exact in zodia opusă si in casa opusă Nodului Nord. De exemplu, dacă Nodul Nord se află in Zodia Rac in casa 5, atunci Nodul Sud se află in zodia Capricorn, in casa 11.

Nodul Nord în zodii – o scurtă descriere

Nodul Nord in Berbec       Nodul Nord in Taur           Nodul Nord in Gemeni         Nodul Nord in Rac
Nodul Nord in Leu            Nodul Nord in Fecioara     Nodul Nord in Balanta      Nodul Nord in Scorpion
Nodul Nord in Sagetator   Nodul Nord in Capricorn   Nodul Nord in Varsator      Nodul Nord in Pesti

Nodul Nord în Berbec
Sufletul tău are nevoie să înveți să-ți dezvolți independenţa şi să te eliberezi de influenţa nejustificată a altora. Trebuie să înveţi să-ți definești propriile obiective şi să-ți aperi punctul tău de vedere, în loc să-i lași pe ceilalți să ia decizii în locul tău. În trecut te-ai adaptat cerinţelor celorlalți pentru a evita conflictele şi certurile, sacrificându-ți propriile convingeri. Acum provocarea este de a-ți dezvolta curajul şi de a continua pe drumul tău, indiferent dacă alţii te vor urma sau nu. Sensul vieții tale este să-ți găsești identitatea şi să-ți iei viaţa în propriile mâini

Nodul Nord în Taur
Sufletul tău are nevoie să te valorizezi pe tine însuți, să înveți ce este valoros în viață, să înveți să-ți cultivi talentele, să fii concret și cu picioarele pe pământ, să fii pe picioarele tale din punct de vedere material. Dacă vei învăţa să apreciezi şi să utilizezi pe deplin ceea ce ai la dispoziţia ta, vei înţelege că întotdeauna ai ceea ce ai nevoie şi atunci când ai nevoie (chiar dacă poate nu ai ceea ce vrei tu). În trecut te-ai confruntat cu multe situaţii dureroase, cu multe schimbări în viața ta, datorită faptului că viața ta se baza pe valori false. Pentru că ai fost forţat să renunţi la aceste valori ți-ai dezvoltat o atitudine defensivă şi suspicioasă. Acum poți să ai tendința de a reacţiona cu resentimente şi cu furie la orice persoană sau circumstanţă care-ți sugerează o modificare sau o ajustare în comportamentul tău.

Nodul Nord în Gemeni
Sufletul tău are nevoie să fii curios, să pui întrebări şi să comunici. Răspunsurile la întrebările pe care ți le pui, la ce vrei se aflii, se află în mediul în care trăiești – nu trebuie să cauți răspunsurile undeva departe, într-o altă țară de exemplu. Trebuie să înveți să nu te încurci în idei abstracte și în filozofii și astfel să pierzi contactul cu ideile esențiale și fundamentale care-ți sunt necesare în viața de zi cu zi.

Nodul Nord în Rac:
Sufletul tău vrea să înveți sensibilitatea, ai nevoie să-ți faci o familie, trebuie să înveți să fii mamă. Întotdeauna trebuie să ai grijă să ai fundații personale solide, trebuie să ai grijă de ce se află în interiorul tău. de emoțiile tale și de ceea ce simți. Învață să-ți explorezi emoțiile! Ai multe de oferit lumii (în carieră). Dar ai grijă la fundația ta personală, ai grijă ca interiorul tău să suporte cerințele societății. Tendinţa ta în trecut a fost să fii rece, calculat, să pui în prim plan cariera în detrimentul familiei și casei. Trebuie să renunți să mai încerci să-ți găsești securitatea și fericirea personală în succesul social sau recunoașterea publică în detrimentul vieții private.

Nodul Nord în Leu:
Sufletul tău vrea să înveți să-ți exprimi creativitatea, să înveți să iubești (să înveți te iubești în primul rând pe tine însuți). Nu pierde contactul cu copilul din tine, învață (reînvăța) să te joci. Tendinţa ta în trecut a fost să fii detașat din punct de vedere emoțional, să pui preț pe grupuri, asociații, cause sociale, pierzându-te pe tine, pierzându-ți unicitatea și creativitatea.

Nodul Nord în Fecioară
Sufletul tău are nevoie să învețe să servească, să învețe munca, să învețe discernământul, să învețe ordinea și analiza, să învețe să se ocupe de rutina de zi cu zi. În trecut te-ai sacrificat de multe ori pentru oameni care nu meritau acest lucru, ai fost dezorganizat și haotic din punct de vedere emoțional. Acum trebuie să înveţi să faci distincţie între ceea ce merită să fie conservat şi îngrijit şi ceea ce nu merită – trebuie să-ți dezvolți o viziune critică bazată pe raţiune şi pe realitate. Asta nu înseamnă că trebuie să abandonezi sentimentul său dorinţa de a-i ajuta pe cei nevoiași. Dar lecția ta de viață este de a învăța să combini compasiunea ta puternică pentru cei care suferă cu discernământul și rațiunea.

Nodul Nord în Balanță
Sufletul tău are nevoie să înveți armonia în relații, să înveți să faci compromisuri, să fii dispus să cooperezi şi să împarți. Tendinţa ta în trecut a fost să fii egoist, să te pui pe tine pe primul loc, ți-ai dezvoltat puternic simțul identității, ai urmat propriul drum indiferent de ce au spus ceilalți. Învață să nu repeți comportamentul pe care l-ai avut în altă viață – nu trebuie să faci totul singur, fără să te ajute nimeni, ai nevoie și de ceilalți în viața ta. Trebuie să înveți să ții seama și de dorinţele şi nevoile celorlalți, în loc să urmărești doar scopurile proprii şi să-ți aperi mereu punctul de vedere. Acum provocarea este să înveți să-ți stăpânești impulsul de a fi întotdeauna pe primul loc şi să te adaptezi la cerinţele celorlalți. Nu va fi uşor să-ți sacrifici interesele proprii pentru a-i mulțumi pe alții, dar exact asta este și lecţia pe care trebuie să o înveţi. Trebuie să înţelegeţi că nu ești singur şi că nu pierzi nimic atunci când faci un compromis. Dimpotrivă, cine oferă totul, poate primi totul.

Nodul Nord în Scorpion
Sufletul tău are nevoie să învețe despre putere și să învețe să dea drumul atunci când este necesar. Învață să îmbini talentele personale cu cele ale celorlalți. Explorează ce înseamnă cu adevărat intimitatea și nu îți fie teamă de schimbările pe care va trebui să le faci. Tendinţa ta în trecut a fost să fi încăpățânat și prea preocupat de partea materială a vieții.

Nodul Nord în Săgetător
Sufletul tău are nevoie să-ți dezvolți o filozofie de viață, să înveți să vezi imaginea de ansamblu. Îndrăznește să explorezi alte culturi, alte sisteme de gândire, alte valori, alte stiluri de viață care sunt străine de cele cu care ești familiar. Învață să vezi lucrurile și din altă perspectivă decât cea personală. E bine să înțelegi că nu ai toate răspunsurile, că trebuie întreaga viață să explorezi. Să nu cazi în capcana de a crede că răspunsurile la întrebările tale sunt ușor de găsit și la îndemână. Tendinţa ta în trecut a fost să fii împrăştiat, superficial și nefocalizat.

Nodul Nord în Capricorn
Sufletul tău vrea să înveți să-ți asumi responsabilitățile în viață, să înveți să fii calculat, să te maturizezi, să fii stăpân pe viața ta și să construiești lucruri cu fundație solidă. Tendinţa ta în trecut a fost să fii ca un copil, imatur, foarte dependent – ai vrut ca ceilalți să aibă grijă de tine. Principala lecţie în viaţă pentru tine este de a depăşi dorinţa de a fi protejat – „Maturitatea” este cuvântul cheie. În trecut ai trăit în special în lumea emoțiilor, te-ai ascuns în spatele sentimentelor pentru a evita responsabilităţile de adult. Chiar şi acum s-ar putea să încerci să scapi de responsabilități şi să menții rolul de copil care trăiește în grija părinţilor lui, fără să-și faci griji cu privire la rezolvarea problemelor existenţei. Nu lăsa că dorința de siguranță și de securitate în familie să te împiedice să ai succes în societate, în carieră. Acceptă obligaţiile unei vieţi mature și să nu-ți fie frică de succes!

Nodul Nord în Vărsător
Sufletul tău vrea să înveți să faci parte dintr-o echipă, să fii un prieten pentru umanitate. Folosește-ți creativitatea personală, talentele cu care te-a înzestrat Dumnezeu pentru a fi de ajutor oamenilor. Îndrăznește să te alături cauzelor sociale atunci când crezi că este nevoie de o schimbare pentru societate. Tendinţa ta în trecut a fost să te comporți ca și cum erai un rege, ai vrut mereu să fii în centrul atenției. Să nu cazi în capcana să-ți cultivi noi talente, să explorezi ce-ți face plăcere fără să ții cont de ceilalți oameni, fără să ții cont de omenire. Principala lecţie în viaţă este de a cultiva smerenia şi de a renunța la dorinţa de a fi „Centrul Universului.” În trecut, mândria, orgoliul, importantă de sine, te-au făcut să nu-l tratezi pe aproapele tău cu tot respectul cuvenit. Acum provocarea este de “a-ți scoate masca și arăta adevărata fața”. In cele din urmă vei vedea că nu ești atât de diferit față de ceilalți – vei înțelege că nu ești nimic mai mult decât o mică parte integrantă din Cosmos şi misiunea ta este de a servi o cauză comună. Când vei învăța să pui interesele și dorințele proprii în fundal şi vei fi dispus să cooperezi, umăr la umăr cu frații și surorile tale, în proiectul comun de evoluție spirituală la nivel mondial, vei experimenta adevărata fericire şi satisfacţie.

Nodul Nord în Pești
Sufletul tău vrea să înveți să iubești oamenii necondiţionat, să înveți să te pui în serviciu fără să te sacrifici pe tine. Învață să meditezi, învață să apreciezi pacea și liniștea. Nu te pierde în rutina responsabilităților de zi cu zi, a menținerii sănătății sau a altor cerințe pe care ți le aduce viața de zi cu zi. Este important să-ți explorezi nevoile spirituale, nevoia de credință. Tendinţa ta în trecut a fost să fii prea perfecționist, critic și analitic.

Susține-ne cu un Like sau cu un Share! Mulțumim!