Capricorn 2019
Astrologie si Horoscop contact[at]astrologyclub.org

Horoscop Capricorn 2019

Cum decurge anul astrologic 2007-2019 pentru nativii Capricorn

La modul general, anul va debuta in forta sau chiar „in criza” pentru multi Capricorni, consumandu-si in primele trei luni (21 decembrie 2007 – 21 martie 2019) momentele „tari”, decisive.

Chestiunile relationale pot fi domeniul de maxima evolutie a nativilor Capricorn, in ele intrand inclusiv nevoia de relatii spirituale, de cautare a unei calauze, de ghidare spirituala autentica.

Mijlocul anului astrologic (21 iunie – 21 august 2019) poate aduce evenimente financiare dar si repunerea in discutie a relatiilor de prietenie, de reformulare a vietii, de restructurare a obiectivelor si idealurilor.

Ultimele trei luni (21 septembrie – 21 decembrie 2019) pot constitui o reintoarcere la suflet, la iubire, la traditie, sau un acces spontan la Sufletul Lumii, la structurile arhetipale ale omenirii, din nevoia de a regasi acolo gingasie, tandrete, liniste, sensibilitate, dragoste, puritate. Pentru Capricornii cu un nivel ridicat de constiinta, anul poate aduce un salt spiritual imens.

Horoscop Capricorn 2007-2019: dragoste

Anul 2007-2019 se dovedeste un fel de piatra de incercare pentru Capricorni. Pe de o parte e necesar ca ei sa adauge relatiilor lor o dimensiune romantica sau spiritualizanta. Pe de alta parte este necesar ca ei sa se ocupe si de viata lor intima, reconsiderand importanta sexualitatii in fericirea relationala.

Redescoperirea sexualitatii in aspectul ei sacru, iertarea, ingaduinta, sensibilitatea si mai ales discretia pot reprezenta valori necesare fericirii in doi. Firile singuratice pot descoperi intre prietenii apropiati fiinta pe care o asteapta de o viata. Firile intreprinzatoare pot descoperi brusc ca fiinta care le-a sustinut intr-o anumita reusita este fiinta indelung dorita. Capricornii care au mers cu o viata afectiva dubla vor fi capabili sa ia decizii emotionale de bun-simt, in avantajul tuturor celor implicati in aceste relatii.

Dar la fel de adevarat este ca obiective si proiecte de viitor total diferite ii pot aduce pe membrii unui cuplu in situatii de adversitate si asteptarile diferite de la viata pot genera si rupturi severe. Putem concluziona ca, in cazul acestor nativi, iubirile frumoase e bine sa ramana pentru inca putin timp in umbra, ferindu-le de violente de tot felul.

La modul general insa, nativii Capricorn e bine sa-si supravegheze deopotriva pasionalitatea si intransigenta. Prima ii poate expune unor conflicte relationale ulterioare greu de imaginat si de acceptat. Cea de a doua ii poate aduce in situatia de a-si compromite singuri implinirea printr-o iubire pe care si-o doresc cu ardoare, generand tensiuni si rupturi poate chiar definitive.

Horoscop Capricorn 2007-2019: bani

Lectia financiara a nativilor Capricorn nu este deloc usoara in anul astrologic 2007-2019. Ea implica o constientizare reala a vietii duse pana acum si a valorilor in care acesti nativi au investit.

Maturizarea profesionala a Capricornilor ii poate indemna pe multi sa-si reconsidere atitudinea fata de profesie; pe altii ii poate sustine sa-si schimbe locul de munca sau sa participe la work-shop-uri sau studii post-universitare pentru o incadrare profesionala mai buna. Capricornii carieristi vor descoperi cu amaraciune ca nu ierarhia profesionala sau cea sociala constituie miza acestei vieti. Urgentele familiale, posibilele mosteniri, eventualele procese, viitorul copiilor, investitiile imobiliare, pretentiile iubitei/sotiei constituie arsenalul financiar care ii va solicita mult mai mult decat altadata pe nativii Capricorn.

In momente de intelegere profunda sau de disperare existentiala, Capricornii vor descoperi ca viata noastra este sustinuta de valori spirituale reale, catre care ei se vor intoarce ca spre solutia indelung asteptata. Informatia spirituala, calatoriile indepartate, disciplinele esoterice vor incepe sa-i preocupe in mod deosebit, devenind si acestea cheltuieli necesare.

Capricornilor care au suferit pierderi financiare in anii care au trecut le recomandam sa evite sa mearga pe acelasi drum, deoarece pierderile pot fi si mai mari; celor ce intentioneaza sa intre in afaceri le recomandam sa evite parteneriatul cu membrii familiei sau cu fiinta iubita, deoarece pierderile de bani pot fi enorme. Celor ce deja au credite le recomandam sa le achite fara a se mai aventura in altele, deoarece pot ajunge in situatii dramatice.

Horoscop Capricorn 2007-2019: sanatate

Foarte multi nativi Capricorn pot beneficia de o sanatate foarte buna daca vor sti sa faca un echilibru intre viata lor profesionala si viata particulara. Statul indelungat la locul de munca, viata sociala impartita intre studii si slujba, slujbele duble pot fi reale surse de deteriorare a sanatatii. In egala masura, eforturile incrancenate pentru a dobandi o functie de conducere le poate afecta foarte serios sanatatea.

Pentru multi Capricorni, probleme de sanatate netratate la timp se pot dovedi acum boli ce necesita tratamente de foarte lunga durata; nativii cu afectiuni foarte grave, daca au credinta si forta psihica, vor trai o vindecare miraculoasa, ce se poate datora convingerii lor ferme ca vindecarea e posibila si gandirii lor pozitive, benefice, optimiste. Datorita acestor calitati latente in fiinta umana si oricand accesibile, nativii Capricorn pot descoperi si intelege cauza reala a deteriorarii starii lor de sanatate, fapt care poate face ca afectiunea sa fie cel putin partial vindecata astfel.

Capricornii dornici de avere si de inavutire s-ar putea sa treaca prin procese lungi si costisitoare, ce le vor afecta pentru tot restul vietii mai ales sanatatea mintala.

Horoscop Capricorn, primul decan (data nasterii in intervalul 21/22-31 decembrie)

Pentru Capricornii primului decan anul 2007-2019 tinde sa fie suficient de tensionant, generat atat de certitudinea ca personalitatea lor complexa nu este suficient recunoscuta, apreciata sau respectata, cat si de complicarea brusca a vietii relationale.

Suficient de sensibili la relatiile cu ceilalti, nativii Capricorn chiar au nevoie de un autocontrol marit pana la urmatoarea lor aniversare din 2019, pentru a trece mai usor peste eventualele conflicte. Cei care se vor lasa antrenati in dispute, certuri sau chiar scandaluri risca sa ajunga la probleme grave de sanatate sau la finaluri ireconciliabile.

Mai ales la locul de munca, acesti minunati organizatori si formatori de oameni e bine sa dea dovada de rabdare, de compasiune, de echilibru, daca vor ca experienta lor de viata chiar sa folosesca oamenilor. Ei insisi supusi unor transformari abia incipiente, confuze inca, Capricornii nu au cum cere celorlalti rigoare si metoda intr-o lume care isi cauta directiile valorice, intr-o lume in care sunt contestate valorile trecutului si instituite altele, deplorabile.

Spre sfarsitul anului lor astrologic 2007-2019, Capricornii primului decan se vor simti cumva regenerati si mai bogati cu un plus de experienta.

Horoscop Capricorn, al doilea decan (data nasterii in intervalul 1-10 ianuarie)

Pentru Capricornii celui de-al doilea decan sunt posibile imbunatatiri financiare periodice, desi anul 2007-2019 pare sa fluctueze intre necesitati de moment si proiecte irealizabile. Totusi nu acesta este domeniul de viata care le va focaliza atentia, ci chestiunile afective. Schimbarile relationale imprevizibile precum separari de lunga durata sau schimbari neasteptate de domiciliu tind sa-i afecteze pe Capricorni si sa le puna serioase intrebari de natura afectiva.

In a doua jumatate a anului astrologic 2007-2019, Capricornii din al doilea decan vor cunoaste o revenire in forta a vietii lor relationale, mai ales barbatii, datorita prezentei in viata lor a unor fiinte feminine deosebite – fie ele prietene, iubite, rude, colege de servici. Bunul Dumnezeu le va intinde mana acestor norocosi prin femei cu aplomb, libere in gandire, cu o mare capacitate de mobilizare a oamenilor catre tinte sigure de viata.

Nu in ultimul rand, sunt de asteptat iubirile frumoase chiar si la varste mature, sau mai ales la varstele acestea, care ii vor repune pe Capricorni pe directii pe care nu le mai credeau posibile. Daca vor sti sa pretuiasca acest dar divin, Capricornii celui de-al doilea decan se pot alege cu o relatie de durata, sincera, implinitoare.

Horoscop Capricorn, al treilea decan (data nasterii in intervalul 11-19/20 ianuarie)

Capricornilor din al treilea decan, anul 2007-2019 le rezerva sansa unei transformari substantiale de viata, care poate incepe cu un nou loc de munca sau cu o noua profesie, alta decat cea pentru care s-au pregatit sau pe care au exersat-o pana in acest moment.

Un alt sector sensibil al vietii acestor Capricorni este cel al familiei. Relatiile cu mama sau cu familia in general pot cunoaste rasturnari de situatie: fie ele se remediaza pentru totdeauna, fie se termina definitiv.

Profesiile bazate pe intuitie, imaginatie, iubire de oameni pot aduce succese in viata acestor Capricorni. Politicienii viitorului pot intra in atentia publica nu neaparat ca VIP-uri de moment, ci mai degraba ca reale promisiuni, prin implicarea lor in ceea ce am putea numi „terapia de insanatosire spirituala a omenirii”, promovand o solutie sociala bazata pe armonie, echilibru, credinta in Dumnezeu. Dintre acesti Capricorni se pot alege salvatorii conditiei umane, ei fiind cei mai sensibili la lupta dintre vechi si nou din zilele noastre.

Pastratori ai valorilor morale, nativii Capricorn in general si cei din decada a treia in special, vor simti nevoia unor alte repere la nivel social si a unor alte criterii morale in viata de zi cu zi a fiintei umane. Mai visatori si totodata mai apropiati de natura non-conformista a nativilor Varsator, Capricornii celui de-al treilea decan pot fi, in anul lor astrologic 2007-2019, protagonistii unor surprize placute atat pentru ei cat si pentru ceilalti.