Zodia Oaie
Astrologie si Horoscop contact[at]astrologyclub.org

Zodia Oaie

Horoscop Oaie sau Capră

Anii – 1907, 1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015, 2027, 2039, 2051

Acest semn ezoteric are nevoie de timp pentru a putea visa cu ochii deschişi. Aceşti nativi se simt foarte confortabil cu gândurile şi cu mintea lor atât de complicată şi greu de descifrat de cei care obişnuiesc să gândească mai liniar sau doar în alb şi negru.

Nativii din zodia Oaie nu sunt prea organizaţi şi nici materialişti, căci în imaginaţia lor sunt deja suficient de bogaţi. Sunt răbdători şi vor da dovadă de moderaţie şi precauţie în toate aspectele vieţilor lor. Reacţionează bine la presiuni şi stres şi reuşesc să rămână constanţi şi stabili pe poziţii. Datorită acestei stabilităţi ceilalţi se pot baza cu toată încrederea pe ei şi nu vor fi niciodată dezamăgiţi.

Cel mai bine se simt acasă, în siguranţă şi confort, de unii singuri, căci aşa îşi pot exercita cel mai bine talentele artistice, indiferent dacă este vorba de gătit, pictat sau alte activităţi de acest gen. Cu toate că le place să aibe prieteni şi să facă parte dintr-un grup social, niciodată nu vor suporta să se afle în centrul atenţiei, preferând să contemple totul din umbră. Sunt rezervaţi deoarece sunt mereu cufundaţi în gândurile proprii, devenind surzi şi orbi la ce se întâmplă în jurul lor. Sunt timizi, gentili, compasionali şi nu ţin nimănui ranchiună, iertându-i imediat pe cei care le-au greşit. Nu prea le place disciplina şi vor să-şi stabilească singuri programul. Nu reacţionează deloc bine la critici. În viaţa reuşesc datorită tenacităţii lor, însă uneori dau dovadă de comportamente pasiv – agresive.

Atunci când se îndrăgostesc cei din zodia Oaie au tendinţa de a fi foarte generoşi şi de a-şi copleşi partenerul/a cu foarte multe cadouri. Poate datorită temperamentului lor artistic, aceşti nativi se simt foarte nesiguri pe ei înşişi, însă au o foarte mare şi acută nevoie de a fi iubiţi şi acceptaţi de către ceilalţi şi din acest motiv sunt veşnic neliniştiţi şi agitaţi. Aşa că de multe ori relaţiile romantice sunt foarte dificile pentru ei; oricine are o relaţie cu un asemenea nativ trebuie să ştie că sensibilitatea sa este mult mai mare decât şi-ar putea imagina şi că i-ar putea răni, neintenţionat, chiar şi cu cele mai banale vorbe sau gesturi.

Cei născuţi in zodia Capra au foarte mare nevoie de iubire, de asigurări şi reasigurări constante, de sprijin şi încurajări. Îndată ce apar stările conflictuale în cadrul unui cuplu, aceşti nativi îşi vor pune picioarele pe spinare şi se vor retrage în colţul lor imaginar de Rai. Dacă însă relaţia va merge bine, nu se vor mai sfii să le comunice deschis partenerilor care le sunt nevoile şi pot deveni chiar insistenţi! Însă nu vor ezita să întoarcă un favor. Îşi vor răsfăţa cu generozitate partenerii şi vor face orice este omeneşte posibil pentru a le satisface, la rândul lor, chiar şi cele mai ascunse şi nebuneşti dorinţe.

În ceea ce priveşte prietenii, aceşti nativi din zodia Oaie au foarte puţini prieteni, datorită faptului că prefera ca viaţa lor privată să rămână privată. Puţin vor fi cei aleşi pentru confidenţe şi care vor reuşi să se apropie de aceşti nativi.
Felul în care arata şi se prezintă în societate este foarte important pentru aceşti nativi, aşa că înainte de a ieşi pe uşă vor petrece ore întregi aranjându-se în oglindă şi schimbând ţinutele până când se pot declara mulţumiţi de rezultat. Au tendinţa de a cheltui destul de mulţi bani pe articolele de îmbrăcăminte, căci vor mereu să fie stilaţi şi eleganţi. Cu toate că aleg mereu să cumpere cele mai fine şi selecte lucruri, nu sunt snobi.

Celor din zodia Oaie li se potrivesc de minune meseriile din domeniul artistic său artizanal, dar şi cele de profesor de istorie, florar, designer de interioare, ilustrator, muzician sau orice meserie care le permite să-şi lase imaginaţia să zboare şi care le permite independentă de a gândi complet liber. Sunt foarte muncitori şi reuşesc să aibe multe realizări, însă uneori îşi asumă mai multe responsabilităţi şi sarcini decât pot duce cu adevărat. Nu-şi vor trâmbiţa niciodată succesele şi sunt colegi de echipa extraordinari. Datorită faptului că sunt atât de grijulii, pot lucra cu mare succes şi în domeniul serviciilor de protecţie socială sau îngrijire a persoanelor defavorizate. Nu vor încerca niciodată să deţină funcţii de conducere, care să le confere putere şi statut.

Lecţia pe care trebuie să o înveţe aceşti nativi din zodia Oaie – să se relaxeze şi să-i mai lase şi pe ceilalţi să preia frâiele. Îndată ce vor înţelege ca partenerii lor vor fi acolo când ei vor reveni din reverie, vor descoperi cât de frumoasă este cu adevărat viaţa.

Oile sunt compatibile cu Porcul sau Iepurele şi incompatibili cu Şobolanul şi Boul.

Pentru că anilor acestui semn le corespunde câte un element din cele 5 din astrologia chinezească, vor fi 5 tipuri diferite de nativi, cu caracteristici proprii.

Capră de Metal (1931, 1991, 2051)

Aceşti nativi Capra de Metal par foarte duri la suprafaţă, însă în profunzime sunt foarte fragili. Cei apropiaţi lor trebuie să înţeleagă şi să accepte acest aspect. Cei născuţi sub acest semn au foarte multe talente artistice şi sunt apreciaţi pentru ele, însă nu au încredere în ei înşişi.

Capră de Apă (1943, 2003, 2063)

Cei din zodia Oaie prefera să se lase purtaţi de val, sunt oarecum nepăsători şi iubesc distracţiile. Sunt foarte distractivi, însă se bosumflă rapid dacă lucrurile nu merg aşa cum îşi doresc ei.

Capră de Lemn (1955, 2015, 2075)

Cei din jur apreciază foarte mult compania acestor nativi Oaie, care se simt cu adevărat bine atunci când fac parte din grupuri cât mai mari. Întotdeauna sunt săritori şi le place să-i ajute pe ceilalţi, însă de cele mai multe ori se va profita de pe urmă generozităţii lor. Ar trebui să înveţe să petreacă mai mult timp având grijă şi de ei înşişi.

Capră de Foc (1907, 1967, 2027)

Persoanele din zodia Capra de Foc sunt poate cei mai puţin sensibili dintre toţi născuţii din această zodie şi niciodată nu vor avea nevoie de aprobările celorlalţi. Întotdeauna se vor pune pe ei înşişi pe primul plan. Sunt persoane foarte sociabile şi mereu vor avea un cerc alcătuit din prieteni şi familie, destul de mare.

Capră de Pământ (1919, 1979, 2039)

Stabili şi cu picioare adânc înfipte în pământ, aceşti nativi din zodia Oaie sunt conservatori, independenţi şi pragmatici, însă nu prea au încredere în ei înşişi. Cel mai important lucru pentru ei este familia şi ştiu să se bucure cu adevărat de tot ceea ce le oferă viaţa.