Zodia Sarpe
Astrologie si Horoscop contact[at]astrologyclub.org

Zodia Sarpe

Horoscop Sarpe

Anii – 1905, 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013

Diplomatic şi senzual, acest semn chinezesc, Sarpele, are arta seducţiei la degetul mic. Şarpele este un amestec foarte interesant între sociabilitate şi introversie, între intuiţie şi abilităţi raţionale de înţelegere a afacerilor. Aceşti nativi sunt norocoşi în ceea ce priveşte banii şi de obicei au mai mulţi decât le sunt necesari pentru a duce o viaţă îmbelşugată (şi ştiu să trăiască cu adevărat!), indiferent de cât de importanţi sunt sau nu banii pentru ei; şi asta deoarece Şerpii au mai degrabă tendinţa de a fi chibzuiţi atunci când cheltuie banii aiurea. Nu sunt zgârciţi, ci doar sunt mult mai activi pe plan mental decât sunt pe plan fizic.

Cei născuţi în zodia Sarpe au mai degrabă tendinţa de a sta pe loc şi a analiza situaţia în ansamblu, înainte de a trece la acţiune. Sunt fascinanţi datorită faptului că pot aştepta luni sau ani la rând momentul oportun, pentru a “ataca” exact atunci când trebuie. Prefera mereu să deţină controlul, sunt captivanţi şi interesanţi, însă în acelaşi timp conservatori şi calculaţi. Au caractere dure, care uneori pot aluneca chiar spre adversitate.

În ciuda farmecului pe care îl degaja şi a capacităţilor înalte de seducţie, nativii Sarpe sunt mai degrabă retraşi; prefera mai repede să stea confortabil în fotoliu şi să citească o carte bună întreagă zi, şi din acest motiv pot fi etichetaţi greşit ca fiind leneşi.

Cei născuți în zodia Sarpe sunt oarecum nesiguri pe ei, şi din acest motiv au tendinţa de a fi geloşi şi posesivi, comportament care-i poate îndepărta de cei dragi. În ciuda acestor defecte, Şerpii sunt mai degrabă irezistibili şi sunt parteneri generoşi şi iubitori. Parteneriatul, suportul moral şi dragostea sunt foarte importante pentru cei născuţi sub acest semn, atunci când au o relaţie. Partenerii lor trebuie să le asigure un ambient confortabil şi intimitate. De îndată ce şi-au găsit şi sedus alesul/aleasă, încep să fie posesivi şi geloşi; pot împinge lucrurile până în pragul obsesiei. Serpii vor rămâne fideli atât timp cât partenerul/a lor se va dovedi la fel de ambiţios/a şi va reuşi să menţină pasul cu ei. Sunt secretoşi şi nu îşi dezvăluie cu uşurinţă sentimentele. Atunci când sunt trădaţi nu uita niciodată şi se vor răzbuna, într-un fel sau altul, mai devreme sau mai târziu. Le place să cunoască mereu oameni noi, însă foarte rar se întâmplă să se şi ataşeze de aceştia.

Fiind oarecum periculoşi şi dezarmant de inteligenţi, persoanele născute în zodia Sarpe au totuşi un fel de a gândi mai degrabă filosofic şi intuitiv şi vor renunţa la logică în favoarea sentimentelor şi a instinctelor. Mai degrabă se bazează pe ceea ce le spun intuiţia şi presentimentele, decât să asculte sugestiile celorlalţi. Sunt mereu în alertă, precum un Şarpe, iar uneori manifesta un simţ al percepţiei aproape supraomenesc.

Acest lucru se dovedeşte a fi foarte bun atunci când se lansează în afaceri, deoarece ei posedă şi prudentă, dar şi inteligentă, necesare pentru a avea succes. Aceşti nativi sunt foarte muncitori (atunci când sunt motivaţi!) şi au o inteligenţă deosebită. Şerpii înaintează ca un tăvălug de îndată ce au iniţiat ceva şi se aşteaptă ca ceilalţi să-l urmeze. Cu toate astea, colegii de muncă sau subalternii ar face bine să păşească în vârful picioarelor şi să nu-l enerveze pe Şarpe, care i-ar putea răni cu muşcătura sa veninoasă.

În general, nativii din zodia Sarpe sunt generoşi şi gentili, încântători şi atrăgători. Au un simţ al umorului deosebit şi reuşesc chiar şi în cele mai dificile şi tensionate situaţii să găsească o metodă să relaxeze atmosfera. Au carisma şi reuşesc întotdeauna să lase o impresie puternică asupra celor cu care intră în contact.

Serpii nu suportă să fie respinşi; au mai degrabă un orgoliu sensibil şi în permanenţă au nevoie de aprobarea şi acceptarea celorlalţi. Au nevoie să se simtă în siguranţă. Întotdeauna ei vor fi cei care vor decide dacă o relaţie are şanse sau nu, dacă va evolua sau se va încheia.

Aceşti nativi au tendinţa de a sări de la un loc de muncă la altul, căci se plictisesc repede. Ar putea părea că fug de muncă, însă nu este deloc adevărat: sunt foarte creativi şi trudesc cu adevărat. Au randament mare chiar şi atunci când lucrează sub presiunea termenelor limită şi pot rezolva probleme dintre cele mai dificile. Vor excela în meserii precum: anchetator, bijutier, astrolog, sociolog sau om de ştiinţă. Alte meserii potrivite ar mai fi cele de arheolog, filosof, avocat, nutriţionist sau să lucreze în relaţii publice.

Lecţiile pe care trebuie să le înveţe un nativ din zodia Sarpe: umilinţa şi un puternic simţ al sinelui. Atunci când vor realiza că încrederea în sine vine din interior, se vor simţi în sfârşit bine în propria lor piele.

Cei născuți în zodia Sarpe sunt compatibili cu Cocoşul şi Boul şi incompatibili cu Porcul şi Maimuţă.

Diferiţilor ani ai acestui semn le sunt atribuite elemente diferite, astfel că există 5 tipuri de nativi în Şarpe:

Şarpele de Metal (1941, 2001, 2061)

Aceşti nativi sunt orientaţi către atingerea ţelurilor. Se vor lansa în orice aventură şi nu se vor da în lături de la nimic pentru a obţine ceea ce vor. Nu ştiu ce este acela eşecul şi au mare succes financiar.

Şarpele de Apă (1953, 2013, 2073)

Cei născuţi în zodia Sarpe de apa sunt inteligenţi şi au putere de influenţă asupra celorlalţi. Le place să lucreze în colaborare cu ceilalţi, dar şi să le fie recunoscute şi recompensate meritele.

Şarpele de Lemn (1905, 1965, 2025)

Persoanele din acest semn sunt foarte bune la suflet şi amabile. Le place să-şi creeze o reţea foarte puternică din prieteni şi familie. Rareori cer sfatul cuiva.

Şarpele de Foc (1917, 1977, 2037)

Aceşti nativi sunt foarte extroverţi. Întotdeauna îşi împărtăşesc opiniile, indiferent dacă le-au fost solicitate sau nu. Sunt foarte persuasivi.

Şarpele de Pământ (1929, 1989, 2049)

Cei născuţi in zodia Sarpe de pământ sunt foarte calmi. Se mulţumesc să muncească din greu şi să-şi culeagă recompensele pentru acest lucru. Sunt prietenoşi şi uşor abordabili.