Zodia Tigru
Astrologie si Horoscop contact[at]astrologyclub.org

Zodia Tigru

Anii zodiei Tigru – 1902, 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022, 2034, 2046, 2058

Exercitând o atracţie aproape magnetică şi fiind persoane care ştiu foarte bine să se controleze, aceşti nativi s-au născut pentru a fi lideri. Emana un anumit aer de autoritate, care efectiv îi face pe ceilalţi să li se supună şi să îi asculte.

Tigrii pot da dovadă de multă încăpăţânare şi cu toate că au tendinţe clare spre egoism, pot da dovadă şi de multă generozitate. Sunt persoane foarte inteligente, veşnic în alertă, însă nu sunt motivaţi nici de bani şi nici de putere. Au un simţ al umorului deosebit. Însă datorită felului lor rebel de a fi pot fi şi interesanţi, dar şi enervanţi.

Cu toate că au un farmec aparte şi atrag mereu compania celorlalţi, nativii din zodia Tigru au momente când vor să fie singuri. În ceea ce priveşte relaţiile cu partenerii lor de viaţă, niciodată aceştia nu vor reuşi să se plictisească lângă un asemenea nativ. Cu toate că sunt foarte politicoşi, respectuoşi şi fideli, au tendinţa de a-şi domina, instinctiv, partenerii. Uneori sunt posesivi şi geloşi. Cei care doresc să fie într-o relaţie cu nativii Tigrii trebuie să fie cel puţin la fel de activi şi inteligenţi ca aceştia pentru a reuşi să ţină pasul cu ei.

Scopurile lor principale în viaţă sunt să îşi urmeze ambiţiile şi să deţină permanent controlul. Întotdeauna aceste feline vor ateriza în picioare, indiferent cât de gravă pare o situaţie. Reuşesc să găsească potenţial şi să-l exploateze chiar şi în situaţiile în care ceilalţi nu reuşesc să întrevadă absolut nimic. Vor mereu să pună lucrurile la punct şi devin foarte încăpăţânaţi şi tenaci, nerenunţând la niciun proiect până acesta nu este complet terminat.

Tigrii sunt foarte curajoşi şi mereu vor prelua iniţiativa, fie la locul de muncă, fie în dormitor. Însă în acelaşi timp sunt şi foarte imprevizibili şi competitivi. Iubesc provocările şi nu se vor da în lături de la nimic dacă trebuie să-şi apere persoanele dragi sau onoarea.

Seducţia este un domeniu în care nativii Tigru excelează. Emana un fel de atracţie sălbatică, animalică, în faţa căreia cei din jur efectiv nu pot rezista. Însă nu e vorba numai de atracţie; aceşti nativi sunt în stare să meargă până în pânzele albe pentru persoanele care merită. Aşa că rivalii ar face mai bine să se retragă cât timp mai au această opţiune. Este mai înţelept să fie prevăzători în preajma acestor nativi şi să nu se lase înşelaţi de calmul aparent, căci aceştia pot apela la puterea pumnului fără a avertiza înainte.

Uneori au stări schimbătoare şi simt lucrurile la o intensitate mult mai mare decât alţi nativi, fie ele bune, fie rele. Reacţionează destul de prost în fata stresului şi au înclinaţii spre izbucniri nervoase necontrolate.

Datorită faptului că se plictisesc relativ rapid, ar putea să-şi schimbe destul de des locul de muncă. Au mereu nevoie de provocări şi de încercări pe care să le depăşească. Învaţă foarte rapid şi pot să se adapteze cam la orice loc de muncă. Meseriile potrivite pentru nativii zodiei Tigru sunt: agent de publicitate, manager, actor, muzician, scriitor, agent de turism, pilot său însoţitor de bord.

Lecţia pe care trebuie să o înveţe aceşti nativi este moderaţia în tot. Atunci când aceşti nativi îşi vor găsi echilibrul interior şi vor fi capabili să-şi canalizeze energia spre chestiuni constructive, în loc să şi-o risipească aiurea, vor realiza foarte multe lucruri în viaţă.

Cei nascuti in zodia Tigru sunt compatibili cu Calul şi Câinele şi incompatibili cu Capra şi Boul.

Datorită anilor diferiţi ai acestei zodii, dar şi celor 5 elemente din astrologia chinezească, există mai multe categorii de nativi:

Tigrul de Metal (1950, 2010, 2070)

Cei născuţi sub acest semn sunt foarte inteligenţi şi competitivi. Sunt foarte asertivi, iar atunci când şi-au pus ceva în cap nu vor renunţa până nu vor obţine ceea ce vor. Iubesc să se afle în centrul atenţiei şi vor face orice pentru a-şi menţine această poziţie. Au tendinţa de a se pripi când trag concluzii, fără a analiza foarte în amănunt situaţiile.

Tigrul de Apă (1902, 1962, 2022)

Aceşti nativi sunt mai liniştiţi şi mai calmi. Felul lor mai sensibil de a fi îi determină că aprecieze că şi ceilalţi pot avea opinii demne de luat în seamă şi că nu numai opiniile lor sunt importante. Sunt foarte intuitivi şi de aceea vor reuşi mereu să aprecieze obiectiv şi corect orice situaţie.

Tigrul de Lemn (1914, 1974, 2034)

Cei din acest semn colaborează foarte bine cu ceilalţi şi nu au tendinţa de a prelua ei mereu controlul sau conducerea. Sunt foarte generoşi şi plini de compasiune, mereu dispuşi să facă orice este necesar pentru a-i ajuta pe ceilalţi.

Tigrul de Foc (1926, 1986, 2046)

Aceşti nativi sunt foarte expresivi şi uneori excentrici. Personalităţile lor vibrante şi optimiste sunt foarte atrăgătoare pentru ceilalţi. Sunt foarte buni pe post de lideri, căci reuşesc să le transmită şi celorlalţi din entuziasmul care-i anima. Atunci când vorbesc vor fi întotdeauna ascultaţi cu atenţie, iar ceilalţi vor executa întocmai ce li se spune.

Tigrul de Pământ (1938, 1998, 2058)

Cei născuţi sub acest semn sunt foarte realişti. Niciodată nu se vor lăsa purtaţi de val sau nu vor reacţiona sub impulsul de moment. Vor analiza mereu, cu foarte mult calm, fiecare parte şi unghi a unei situaţii înainte de a acţiona. Capacitatea lor de concentrare este foarte mare, reuşind mereu să aibe succes datorită acestei calităţi.