Zodiace
Astrologie si Horoscop contact[at]astrologyclub.org

Zodiace

Zodiacele au prezentat interes pentru oameni încă din cele mai vechi timpuri. Iniţial, astrologii, cei care studiau mişcările planetelor, au fost cei care au constatat că există anumite similitudini şi caracteristici comune pentru cei care sunt născuţi în aceeaşi perioadă. Pornind de la acest fapt, au putut să enunţe un profil general pentru persoanele născute în intervalul în care anumite planete erau active pe cer.

Astrologie pentru cunoaşterea de sine şi cunoaşterea celorlalţi. În secţiunea Zodiace vă puteţi calcula online, gratuit, ce zodii vă corespund în toate zodiacele existenţe: zodiacul european (zodiacul clasic), zodiacul chinezesc, zodiacul indian, zodiacul druidic (zodiacul arboricol).

Vezi șiZodiac signs

Simbolurile Zodiacului

Semnele zodiacale sunt parte din viata cotidiana. Reprezentate in diferite feluri, simbolurile zodiilor sunt internationale si bazandu-se pe aceleasi principii de baza. Totusi, originea acestora pare sa se fi pierdut in istorie. Unele dintre simboluri apareau in horoscopurile grecesti de acum 2000 de ani, altele par a fi semne alchimiste si unele sunt legate de forma constelatiilor in sine.

Fiecare semn are atat o imagine care sa reprezinte zodia, cat si un simbol stilizat care reprezinta chintesenta zodiei in sine. De asemenea, in majoritatea limbilor occidetale, denumirea semnelor se face utilizand nume latine.

In astrologia occidentala, 6 semne din zodiac ilustreaza un animal real – excluzand tapul de la capricorn, deoarece are o coada de sirena si calul de la sagetator, care este un centar si are partea de sus a corpului unui om. Doar 2 sunt fiinte umane, varsatorul (purtatorul de apa) si gemenii – excluzand femeia de la fecioara, din spatele careia apar 2 aripi de inger. Balanta este singurul semn care ilustreaza doar un obiect, cantarul.

Privite din alt punct de vedere, aceste semne sunt foarte usor de recunoscut. Varsatorul are drept simbol apa. Berbecul are drept simbol coarnele unui tap, semnificand pentru unii sprancenele si nasul, care se spune ca sunt proeminente pentru nativi.

In zodiacul occidental, exista 2 simboluri „gemene”: pesti si gemeni, cu reprezentari uneori similare. Semnul astrologic al Gemenilor este prezentat adeseori ca numarul roman II, semnificand dualitatea zodiei. Semnul Leului este usor de recunoscut deoarece amintesc de coama unui leu.

Fecioara si Scorpionul au semne similare care arata ca litera M, diferenta fiind ca Scorpionul are o „codita” cu o sageata indreptata in sus. Racul sisimboluri zodiac Sagetatorul au drept semne 2 simboluri astrologice: cel al Racului reprezinta 2 cercuri care se intersecteaza si cel al Sagetatorului ca o sageata indreptata in sus. Capricornul este probabil cel mai ciudat simbol astrologic deoarece reprezinta un peste care arata ca literele VS.

Si zodiacul chinezesc include 12 simboluri animale si 12 semne Kanji pentru a reprezenta fiecare an astrologic din ciclul de 12 ani.