Aspectele dintre Soare si Marte in astrograma natala
Astrologie si Horoscop contact[at]astrologyclub.org

Aspectele dintre Soare si Marte in astrograma natala

Ambele planete sunt principii masculine – asertive, orientate spre actiune. Daca formeaza un aspect intre ele atunci avem intensificarea asertivitatii, intensificarea principiului masculin.
Sa luam, de exemplu, conjunctia sau cuadratura dintre Soare si Marte. Soarele are nevoie sa straluceasca si sa-si afirme individualitatea iar Marte va intensifica nevoia de autoafirmare. Indiferent de cat de timid, linistit, pasiv ar putea parea ca este o persoana care are Soarele conjunct sau in cuadratura cu Marte, trebuie sa nu uitam ca undeva, inauntrul lor, acesti oameni sunt puternici si duri, sunt luptatori – am prefera sa-i avem de partea noastra.

In cazul persoanelor care au Soarele conjunct sau in cuadratura cu Marte dar care par docile: ce se intampla, unde merge toata aceasta abundenta de energie pe care o au la dispozitie? Pentru ca daca nu sunt in contact cu ea se pot simti obositi si deprimati. Sau poate gasesc modalitati subtile de a-i manipula pe ceilalti sa faca ce-si doresc? Poate ca ii controleaza pe ceilalti in mod pasiv, ceva de genul : ” Sunt atat de slab si de delicat, trebuie sa ma ajuti, sa faci asta pentru mine” sau ” Cum ai putut sa-mi faci asa ceva stiind cat sunt de sensibil ? ” Intr-un fel sau altul, un lucru este sigur, obtin ce-si doresc.

Conjunctia si cuadratura inclina spre hiperexcitabilitate si suprastimulare, pot deveni extrem de nervosi sau de entuziasmati. Pot sa se grabeasca atat de tare incat sa distruga totul sau sa cauzeze un accident din cauza surplusului de energie. Exista o vointa puternica la persoanele care au aceste aspecte, sunt indrazneti si curajosi.
Sextilul si trigonul dintre Soare si Marte indica, in general, curaj, putere, atitudine directa in a-ti exprima personalitatea si succes in a obtine ce-ti doresti. In timp ce persoanele cu Marte in aspect negativ cu Soarele pot fi prea brusti si sa-i impinga pe ceilalti din calea lor ca sa obtina ce-si doresc, cei care au Soarele in aspect pozitiv cu Marte in general isi vor exprima individualitatea puternic dar fara sa incerce sa depaseasca anumite limite. Pot sa existe si exceptii, in cazul in care Soarele este in Berbec in trigon cu Marte in Leu sau Soarele in Leu in trigon cu Marte in Sagetator, sau Soarele in Sagetator in trigon cu Marte in Berbec – trigonul in semne de foc poate da prea mult entuziasm si nerabdare.

Cu opozitia dintre Soare si Marte exista tendinta de a proiecta planeta Marte in ceilalti. Simti o mare nevoie de a-ti exprima personalitatea dar aparent vointa unei alte persoane ( opozitia cu Marte) te blocheaza sau te confrunta. Poti simti ca intotdeauna cineva incearca sa te opreasca sa fii tu insuti. Simti ca si cum vointei tale de a fi i se opune permanent vointa altcuiva de a fi. Acest conflict unii il poti experimenta cu tatal lor. Deoarece simti ca cineva ti se opune, simti ca trebuie sa lupti si mai mult ca sa reusesti sa te afirmi.
Deci, persoanele care au Soarele in opozitie cu Marte sfarsesc prin a fi foarte Martiene. Ei ii vad pe ceilalti ca pe cei care ii provoaca sau provoaca ei insisi conflict pentru a putea sa acceada la propria vointa si putere.

Cei care au Soarele in opozitie cu Marte in astrograma natala ar putea sa atraga genul de persoane care sa-i impinga sa actioneze.

Bibliografie :
Howard Sasportas : The astrology and psychology of aggression
DYNAMICS OF THE UNCONSCIOUS. Seminars in Psychological Astrology Volume 2.

Susține-ne cu un Like sau cu un Share! Mulțumim!