Lecturi Astrologice - Astrology Club
Astrologie si Horoscop contact[at]astrologyclub.org

Astrologie

astrologie

Astrologia înseamnă mult mai mult decât semnul tău solar şi rubrica de horoscop pe care o găseşti în ziare. Dacă vrei să înveţi mai multe despre astrologie, ai ajuns la locul potrivit. Bine ai venit şi sperăm să te bucuri, alături de noi, de magia Astrologiei!

Introducere

Iniţial Astrologia a fost cunoscută ca un sistem filozofic, psihologic și terapeutic, care putea să ofere informații detaliate despre locul de unde venim, ce fel de persoană suntem și cum să ne utilizăm calităţile și abilitățile în beneficiul personal. Adepţii curentului New Age se bazează pe astrologie din mai multe motive principale: înțelegerea psihologică a sinelui și a altora, înțelegerea dinamicii interne a relațiilor, planificarea evenimentelor sau prezicerea viitorului.

Deşi milioane de oameni citesc horoscopul de zi cu zi, nu încearcă niciodată să învețe elementele de bază ale astrologiei. Aproape toată lumea îşi ştie semnul zodiacal, dar nu sunt multe persoane care să încerce să afle ce ascunde astrologia dincolo de caracteristicile semnelor zodiacale. Mulți oameni pur și simplu nu au timp ca să învețe un vocabular nou sau să fie provocați cu idei complexe. Nu este vorba că nu le place astrologia, ci, mai degrabă, poate că mulți astrologi fac subiectul mult prea complex pentru începători.

Astrologia este un subiect complicat, dar și unul foarte fascinant. Dacă eşti un începător care caută să înţeleagă astrologia, aici e locul perfect pentru tine ca să-ţi începi studiul. Scopul secţiunii „Astrologie” de pe site-ul nostru este de a încerca să facem din astrologie un domeniu uşor de înţeles pentru toată lumea.

Acest site acoperă informațiile de bază în mod clar și cuprinzător, dar îşi propune şi să te conducă mai departe, spre o aprofundare a cunoștințelor pe care le ai. Poți să deschizi această pagină, cu absolut nici o cunoştinţă prealabilă din domeniu, şi cu puţină concentrare, să afli tot ce trebuie să ştii ca să poţi să desluşeşti chiar şi cele mai complicate horoscoape.

Mulți oameni studiază astrologia ca un mijloc de a obține o mai bună înțelegere a interacțiunii umane, iar explicațiile şi tehnicile descrise aici, te vor ajuta să devii un cunoscător în astrologia relaţională.

Dacă vrei să afli ce îi rezervă viitorul, acest site îţi va oferi instrumentele necesare pentru a te uita la un horoscop şi a desluşi evenimentele potenţiale. În plus, în această secţiune vei găsi informaţii despre cum să-ţi planifici evenimentele folosindu-te de astrologie.

Astrologia este despre lecții de viață și maximizarea potențialului propriu, iar în acest site, scopul nostru este să îţi oferim tehnici ușor de înțeles, care te vor ajuta să stăpâneşti această disciplină antică şi fascinantă. Prin acest mic ghid astrologic speram să ajutăm un pic la recuperarea cunoștințelor pierdute și să arătăm cum putem utiliza Astrologia pentru a ne îmbunătăți alegerile pe care le facem în viață!

 

Astrologie – Scurt istoric

Astrologia există de peste 5.000 de ani. Astrologia (astro-logos: studiul astrelor) utilizează poziţia astrelor din sistemul nostru solar în raport cu poziţia Pământului, în ziua de naştere a individului. La început astrologia era folosită numai pentru preziceri care-l priveau pe rege sau pe un potentat.

A trebuit să treacă multe secole până când ea a devenit o ştiinţă „populară” în sensul de a se face horoscoape şi pentru oamenii obişnuiţi. Cu trecerea timpului, tehnicile s-au rafinat şi astrologia a putut să beneficieze de toate noile descoperiri, pe lângă contribuţia directă a unora dintre cei mai mari gânditori ai lumii antice. Iniţial, orice astrolog era şi astronom şi era capabil să calculeze singur toate datele care-i serveau pentru a face un horoscop.

Iată gândirea unora dintre ei.

Aristotel: „Lumea aceasta este în mod necesar legată de mişcările lumii superioare. Oricare putere din lumea noastră este guvernată de aceste mişcări”.

 

Kepler: „Douăzeci de ani de studii practice au convins spiritul meu rebel de realitatea astrologiei.”

 

C.G. Jung: „Fiecare dintre noi s-a născut într-un anumit moment, într-un anumit loc şi, asemenea vinurilor dintr-un anumit an, poseda calităţile anului şi ale anotimpului în care s-a născut. Aceasta este ceea ce confirmă astrologia”.

Popularitatea astrologiei a cunoscut vârfuri şi declinuri de-a lungul secolelor, iar astrologii au avut momente de glorie şi de persecuţie, în funcţie de diverşi factori, printre care părerea personală pe care prinţul, monarhul respectivului moment o aveau asupra acestui subiect.

În prima jumătate a secolului trecut, a apărut un adevărat boom de interes în jurul ei, în special în Germania, unde astrologul Reindhold Ebertin a înfiinţat Academia de cosmologie, introducând noi metode de analiza.

În 1970, Neptun a intrat în Săgetător şi, cum mulţi prevăzuseră, a apărut o revenire a interesului pentru astrologie.

Statisticile arată că, în prezent, 60% dintre oameni citesc propriul horoscop şi 58% sunt interesaţi de astrologie. Tot din date statistice rezultă că cei mai interesaţi de acest subiect sunt tinerii între 18 şi 25 de ani.

 

Din păcate, peste tot în lume, pentru marele public, astrologia rămâne în continuare cea a horoscoapelor din publicaţiile de mare tiraj, ori cea exercitată de diverşi magicieni, vrăjitori, vraci şi pseudo vindecători. Nu toţi ştiu că mai există şi o astrologie erudită, serioasă, cu un bagaj cultural de mii de ani în spate. Acestei astrologii i se dedica mulţi oameni de cultură cu diverse specialităţi la bază.

 

Dincolo de disputele interioare, astrologii trebuie să-şi ducă luptele lor, după cum lesne era de aşteptat, în special contra duşmanilor vechi şi noi care încearcă, din motive diferite, să nege validitatea astrologiei. Critica de care sunt aproape zilnic nevoiţi să se apere este cea a pseudo-deplasării semnelor zodiacale din cauza fenomenului numit „procesia echinocţiilor„. Acest fenomen se produce datorită efectului de „titirez” cu care axa polară terestră descrie un con, aşa cum se petrece în cazul unui titirez care-şi încheie propria mişcare, care face astfel încât, în fiecare an, la echinocţiul de primăvară, Soarele să nu se mai afle în fata aceluiaşi grad din Zodiacul sideral al anului precedent. Este vorba despre o deplasare de 30 de grade la aproximativ fiecare 2160 de ani. Deplasarea este retrogradă în raport cu semnele şi merge în direcţia Berbec, Peşti, Vărsător, Capricorn, Săgetător, Scorpion, Balanţă, Fecioară, Leu, Rac, Gemeni, Taur.

A cunoaste inseamna a evita

Cunoscand faptul ca intr-o anumita zi astrele ne vor fi deosebit de nefavorabile si ca ne ameninta un anumit pericol, nu ne va folosi sa exorcizam momentul critic, dar ne va permite sa actionam in modul cel mai intelept, cu scopul de a limita la maximum efectele negative deja descrise ale aspectelor planetare. In ziua aceea asadar nu vom incerca sa escaladam pentru prima data Masivul Fagaras, ci vom opta pentru posibilitatea de a ramane acasa. Este posibil ca si aici sa alunecam si sa ne rupem piciorul, dar o cazatura de la o inaltime de o jumatate de metru e diferita de cazatura de la sute de metri. Prin a sti nu izbutim sa schimbam un destin, ci doar sa stabilim cu el un raport de `convietuire civilizata`.

Daca astrologul va reusi sa descifreze destinul unui subiect in linii generale, fara neglijabilul rol al vointei subiectului, presupunand ca aceasta nu este un parametru deja determinat in cadrul destinului, se va considera mai mult decat satisfacut.

Omul este conditionat in mod fundamental de trei variabile: cerul natal, mostenirea genetica si complexul de factori ai mediului ambiant (politici, istorici, sociali, culturali, si economici) care-l inconjoara in locul si in anii existentei sale.

Harta natală oferă beneficiul autocunoașterii

Toate pozițiile planetelor în diferite semne zodiacale sau în diferite case astrologice şi aspectele pe care le formează planetele între ele, pot fi „interpretate”.

1). Nu există planetă rea. Fiecare planetă are o funcție definită. Fiecare funcție este necesară pentru realizarea totalității organice. Eliminarea este la fel de valoroasă ca asimilarea. (…)

2). Nu există aspect rău. Involuția este la fel de necesară ca şi evoluția. (…) Tensiunile sunt la fel de valoroase ca și liniștea, chiar mai creative.

3). Fiecare semn zodiacal este la fel de bun (…) ca oricare altul. Nu există lună sau zi de naștere mai bune. Ceea ce contează este să realizezi funcția vitală sau „calitatea” revelată de semn sau de simbolul – grad.

4). Nici o hartă natală nu este mai bună ca alta. Este întotdeauna mai bună din punct de vedere al scopului unei anumite persoane. Deoarece toate scopurile sunt în mod egal valoroase și necesare în economia întregului mai mare, harta natală a fiecărui om este mai bună pentru scopurile vieții sale decât harta oricărui alt om.

(citat din Dane Rudhyar – Astrologia personalității).

Există multe informații care se pot obține prin analizarea unei astrograme natale. De exemplu, putem să vedem cum suntem percepuți de către oamenii din jurul nostru, care sunt nevoile noastre emoționale, cum ne exprimăm dragostea şi afecțiunea, ce talente avem (talente de care poate nici nu suntem conștienți sau care, poate, nu au fost încă utilizate la adevăratul potențial).

Harta natală oferă beneficiul autocunoașterii, ne poate oferi o percepție cu totul nouă despre noi înșine, direcția în viață și o deschidere spre noi posibilități, atât în sens fizic cât și psihologic.

Mult noroc!

Vezi și: Astrology Guide

În această secţiune