Calcul Ascendent
Astrologie si Horoscop contact[at]astrologyclub.org

Calcul Ascendent

Calculul Ascendentului

Pentru a va calcula Ascendentul, selectati datele Dvs de nastere (ziua, luna, anul, ora si judetul). Apoi apasati  „Next„.

Calculul ascendentului este corect!

Atentie:
  • La ora nasterii nu tineti cont de ora de vara! (Programul scade automat o ora daca la data pe care ati introdus-o era ora de vara).
  • Pentru calcularea ascendentului, este foarte importanta exactitatea orei de nastere (si a minutelor), deoarece ascendentul se schimba cam la fiecare 2 ore. Daca nu cunoasteti cu precizie ora nasterii, puteti sa incercati mai multe variante si apoi sa cititi care ascendent vi se potriveste cel mai bine.

Horoscop Ascendent

Aries – Ascendent Berbec
Taurus – Ascendent Taur
Gemini – Ascendent Gemeni
Cancer – Ascendent Rac
Leo – Ascendent Leu
Virgo – Ascendent Fecioara
Libra – Ascendent Balanta
Scorpio – Ascendent Scorpion
Sagittarius – Ascendent Sagetator
Capricorn – Ascendent Capricorn
Aquarius – Ascendent Varsator
Pisces – Ascendent Pesti

Ce este Ascendentul?

Ascendentul are o importanţă foarte mare şi, de cele mai multe ori, chiar mai mare decât semnul zodiacal. El influenţează aspectul fizic al nativului sau, mai exact, prima impresie pe care o lasă asupra celor din jur. Acest lucru nu se referă numai la înfăţişare, ci şi la reacţiile pe care le are nativul când este confruntat cu anumite situaţii. Modul în care se înfăţişează cineva celor din jur conţine şi o latură psihică: felul în care nativul îşi controlează gesturile sau cuvintele, întregul său comportament în public, modul în care îşi modifică în mod conştient imaginea sau acea latură a personalităţii pe care doreşte să o arate celor din jur.

ZODIA ASCENDENTĂ (ASCENDENTUL) reprezintă zodia care se ridică la orizont în momentul naşterii individului. Dacă zodia natală este cel mai cunoscut element astrologic, fiind calculată cel mai simplu, pornind de la ziua în care s-a născut individul, zodia ascendenta necesită un calcul specializat, pentru fiecare persoană în parte, în funcţie de ziua, luna, anul, ora şi minutul naşterii, cât şi locul naşterii, mai precis coordonatele geografice ale locului în care acesta a văzut lumina zilei.

Caracteristicile conferite de Ascendent intra în vigoare mai pregnant în urma experienţelor acumulate (ciclul Saturnian) în special la maturitate, în jurul vârstei de 25-30 de ani, până atunci individul fiind condus mai mult de influenţele zodiei natale şi cu caracteristica Ascendentului ca sens, expresie a dorinţelor de cunoaştere. Nu înseamnă că după această vârstă se pierd caracteristicile zodiei natale, ci se vor completă cu cele conferite de zodia ascendentă.

Un aspect important apare în fiecare an prin Tema Revoluţiei Solare (momentul în care Soarele în tranzit se suprapune exact cu poziţia Soarelui Natal) care oferă dinamica complexă de manifestare în combinaţie cu datele natale, lunare şi zilnice.

Ascendentul, notat în astrograme cu ASC, este semnul zodiacal care se afla la orizont în momentul naşterii. Momentul de referinţă este primul ţipăt al nou-născutului. Ascendentul personal se calculează, iar la aceste calcule se ia în considerare ora la care răsare soarele şi numărul de ore trecute între răsăritul soarelui şi momentul naşterii, un element important de care trebuie să ţinem cont este perioada şi anii în care are loc trecerea la ORA DE VARĂ.

Acesta este motivul pentru care ora naşterii este atât de importantă la calcularea unui horoscop personal. Ascendentul poate avea uneori o influenţă covârşitoare asupra unui nativ: dacă, la momentul naşterii, în semnul în care se afla Ascendentului se găsesc mai multe planete, este foarte posibil ca acel nativ să aibă mai degrabă caracteristicile zodiei în care are Ascendentul decât cele ale zodiei natale. In general, Ascendentul da nativului trăsături asemănătoare zodiei corespunzătoare, dar pot apărea şi multe deosebiri. în orice caz, caracteristicile Ascendentului corelate cu cele ale zodiei natale sunt cele care dau o imagine detaliată a personalităţii.

Ascendentul este, în acelaşi timp, şi vârful casei 1, primul dintre cele 12 câmpuri care se succed în 24 de ore şi care ating punctul culminant (Mijlocul Cerului, MC), apun în vest, iar la miezul nopţii se afla în Fundul Cerului.

De ce unii nativi din diferite zodii nu intrunesc mereu caracteristicile semnelor lor?

Deoarece ascendentul lor, care este un semn diferit decat cel sub care ne nastem, le influenteaza felul de a fi. Se spune ca dupa ce trecem de 29 de ani tindem sa fim mai degraba ascendentul nostru, decat zodia sub care ne-am nascut.

Aflati acum in ce fel va poate influenta ascendentul viata.