Casele Astrologice - Horoscop
Astrologie si Horoscop contact[at]astrologyclub.org

Casele Astrologice

Casele Astrologice

Casele Astrologice, domenii ale vieţii

Casele Astrologice sunt în număr de 12, având unele analogii cu Semnele Astrologice, mai ales în Tema Fundamentală, de studiu, unde este singurul moment în care se suprapun. Ele sunt sectoare de cerc ale cercului zodiacal, într-o mişcare continuă, legată de mişcarea de rotaţie a Pământului în jurul propriei axe. Dimensiunea lor, poziţionarea în Semne si conţinutul de Planete, depinde foarte mult de momentul si locul în care se afla nativul sau evenimentul dorit spre studiu astrologic.

În funcţie de Casa în care se afla o planetă, va influenţa activitatea noastră, mai ales în plan social, pentru că, de viaţă și manifestările în planul social se ocupă Casele, de aceea se numesc şi Casele Pământului. Ele reprezintă domenii bine delimitate în care regăsim toate manifestările, persoanele, lucrurile, posibilităţile si relaţiile noastre. Când vorbim de Stăpânul său Guvernatorul unei case, ne referim la planetă care guvernează Semnul Astrologic în care se afla Cuspida sau Vârful acelei case.

Semnificatia caselor astrologice

O sinteză a descrierii influenţei caselor astrologice este următoarea:


CASA I – a Personalităţii


Semn: Berbec

Planeta guvernanta: Marte şi Pluto

Expresie cheie:”Eu sunt”

Prima casă este cunoscută sub numele de Ascendent. Cuspida acestei case se numeşte răsăritul soarelui. Această casă reprezintă tot materialul brut cu care nativul îşi începe drumul în viaţă şi ne spune cum individul va reuşi să câştige experienţă în viaţa actuală şi cum reacţionează la stimuli externi.

În Casa I e vorba de subiect, de viaţă sa, de constituţie, de corpul său, de dispoziţiile sufleteşti; personalitatea sa concretă, temperamentul său, o casă a începuturilor si a semnelor lor distinctive.


CASA II – a Banilor


Semn: Taur

Planeta guvernanta: Venus

Expresie cheie:”Eu am”

A doua casă răspunde de resursele materiale şi de abilitatea de a aduna bani pentru a acumula posesiuni materiale de care sunt nevoie sau de care se simte nevoia de a le avea. Adevărata experienta acestei case este că noi trebuie să învăţăm să nu ne folosim propria avuţie dor egoist pentru noi ci să învăţăm să-i ajutăm şi pe ceilalţi.

În Casă II e vorba de bunuri, de banii câştigaţi prin forţe proprii, de alimentaţie, venituri si cheltuieli financiare, de bunuri, în general.


CASA III – a Fraţilor


Semn: Gemeni

Planeta guvernanta: Mercur

Expresie cheie:”Eu gândesc”

A treia casa reprezintă dezvoltarea pe plan mental, lucru absolut esenţial în dobândirea] unei evoluţii spirituale.

În Casa III e vorba de fraţi, surori, verişori, rude, alianţe, mici călătorii, studii, scrieri, anturajul imediat, vecini.


CASA IV – a Familiei


Semn: Rac

Planeta guvernanta: Lună

Expresie cheie:”Eu simt”

Casa a patra controlează viaţa casnică, domestică. Ea guvernează casele, mâncarea, activităţile domestice. Într-o accepţiune mai largă, casa noastră o putem considera că fiind acele condiţii emoţionale şi mentale care ne permit să ne simţim confortabil.

În Casa IV e vorba de părinţi, pământuri, case, patrimoniu, mediu originar, esenţa lucrurilor, originile si sfârşitul, căminul, viaţa de acasă, mormântul, comorile, tradiţiile si secretele.


CASA V – a Copiilor


Semn: Leu

Planeta guvernanta: Soarele

Expresie cheie:”Eu decid”

A cincea este casa exprimării creative, în special artele dramatice. LA fel această casă iubeşte afacerile, plăcerile şi distracţiile. Ea mai aparţine şi copiilor şi educaţiei timpurii, sportului şi popularităţii sociale.

În Casa V e vorba de copii (legitimi sau nu), de iubiri, de sentimente libere, creaţii, jocuri, plăceri, serbări, ornamente, câştiguri speculative.


CASA VI – a Muncii


Semn: Fecioară

Planeta guvernanta: Mercur

Expresie cheie:”Eu analizez”

A şasea casă este în relaţie cu munca grea necesară pentru a duce la bun sfârşit creativitatea de la casă a V-a. În această casă, se studiază legăturile profesionale cu colegii şi subalternii care pot fi mai uşoare sau mai grele. Tot aici se studiază şi momentele în care nativul poate trece prin suferinţe datorate unor probleme medicale.

În Casa VI e vorba de boli, sensibilităţi, infirmităţi, servituţi, sclavi, animale domestice, obiecte utile, igienă, analize.


CASA VII – a Căsătoriei


Semn: Balanţa

Planeta guvernanta: Venus

Expresie cheie:”Eu cântăresc”

În Casa VII e vorba de căsătorie, procese, contracte, duşmani declaraţi, asociaţi si asociaţii, toate formele de alianţă si antagonism, contrabalansând cu individualitatea.


CASA VIII – a Regenerării


Semn: Scorpion

Planeta guvernanta: Marte şi Pluto

Expresie cheie:”Eu doresc”

În Casa VIII e vorba de moarte, schimbare, modul în care survin marile crize, moşteniri, câştiguri obţinute prin capriciile sorţii sau prin asociaţii si plasamente, averea partenerului, tristeţea, adversarul pervers, sexualitate, putere mentală.


CASA IX – a Călătoriilor


Semn: Săgetător

Planeta guvernanta: Jupiter şi Neptun

Expresie cheie:”Eu caut”

În Casa IX e vorba de credinţă, înţelegere, studii înalte, mari călătorii, experienţe ieşite din comun, vise, viziuni sau capacităţi superioare.


CASA X – Carierei Profesionale


Semn: Capricorn

Planeta guvernanta: Saturn

Expresie cheie:”Eu folosesc”

În Casa X e vorba de demnităţi, marile onoruri, puteri, carieră (dacă e vorba de vocaţie) a mamei sau a tatălui, funcţie de cine guvernează căminul.


CASA XI – a Prietenilor


Semn: Vărsător

Planeta guvernanta: uranus şi Saturn

Expresie cheie:”Eu rezolv”

În Casa XI e vorba de speranţe, ajutoare, prieteni, proiecte, promisiuni, dorinţe ambiţioase, originalitate, progres.


CASA XII – a Decepţiilor


Semn: Peşti

Planeta guvernanta: Neptun şi Jupiter

Expresie cheie:”Eu cred”

În Casa XII e vorba de probe morale, tradiţii, intimităţi, dureri, închisoare, capcane si tot felul de încercări alienate, bolile cronice, lucrurile ascunse; în sens superior, e Casa ocultismului si a vieţii anterioare.

Clasificarea Caselor Astrologice

Clasificarea Caselor Astrologice se poate face după multe criterii, influenţe, poziţii în Astrograma sau alte grupări. Să vedem două exemple:

  • Case Personale: I, V, IX – evoluţia şi caracteristicile personalităţii.
  • Case Materiale: ÎI, VI, X – evoluţie în domeniul material şi profesional.
  • Case Sociale: III, VII, XI – evoluţia relaţiilor cu ceilalţi.
  • Case Spirituale: IV, VIII, XII – evoluţia spirituală si etapele de manifestare.
  • Case unghiulare: I, IV, VII, X – dinamism, acţiune, curaj, iniţiative,
  • Case succedante: ÎI, V, VIII, XI – continuitate, stabilitate, constantă, încăpăţânare,
  • Case cadenţe: III, VI, IX, XII – analize, oscilaţie, dualism, superficialitate.

Vezi și: The houses in astrology