☉ Soarele In Astrologie
Astrologie si Horoscop contact[at]astrologyclub.org

☉ Soarele In Astrologie

☉ Soarele In Astrologie

SOARELE: planeta de foc, care guvernează semnul Leului.

Soarele are nevoie de circa un an pentru a efectua o orbită completă şi, în consecinţă, pasul său zilnic este de circa un grad.

Soarele reprezintă conceptul masculin, lumina, căldura, uscatul, acţiunea, voinţa, forţa centripetă, ceea ce orientalii însumau în conceptul de Yang.

Din punct de vedere psihic, Soarele simbolizează Eul, luciditatea raţională. Studierea lui, în temă natală, permite clarificarea direcţiei în care se mișcă individul, care sunt obiectivele sale de fond, care este gradul său de determinare faţă de destin, de ce natură şi în ce cantitate este libidoul (energia psihică nediferențiată).

Pe plan social, rolul Soarelui corespunde figurii şefului în sens larg: comandant, director, şef de familie, primar, şeful mafiei, lider politic etc.

soareleIndividul care este născut cu un Soare puternic în propriul horoscop (de exemplu, în conjuncţie cu Ascendentul şi în aspect bun cu Marte şi cu Jupiter) tinde să se impună, să iasă în evidentă pentru a ocupa un post de prestigiu.

Cuvintele cheie ale Soarelui sunt: grandoare, expansiune, triumf, generozitate, integritate. Dacă este prost situat şi dominant, poate da loc la: prezumţie, orgoliu, egocentrism, dispreţ faţă de semeni, exagerare, aroganta. Despotism, vanitate, exhibiţionism.

Vârstă din viaţă căreia îi corespunde Soarelui este cea cuprinsă între 20 şi 40 de ani.

Soarele ste legat de asemenea de lumea spectacolului, a cinematografului, a teatrului, a jocurilor, a distracţiilor, a creativităţii, a învăţământului, a copiilor.

Din punct de vedere medical Soarele este asociat cu inima, cu creierul, cu coloana vertebrală şi cu vederea. În horoscop, Soarele este şi simbolul tatălui, al fiului, al bunicului. Pentru femeie, Soarele simbolizează principiul masculin (animus) şi partenerul în sfera afectivă.

Când Soarele se află la Ascendent, tinde să dea indivizi longilini, slabi, uscaţi, cu părul des şi de culoare brună, eleganţi, bine proporţionaţi, în general cu un aspect frumos.

Energia solară puternic dinamizată în fiinţa umană aduce în primul rând o voinţă deosebită şi o vitalitate foarte bună. Personalitatea puternică, imunitatea la diferite boli, răbdarea şi capacitatea de a conduce într-un mod armonios pe ceilalţi, sunt doar câteva semne care arata o fiinţă ce foloseşte armonios energia subtilă a Soarelui. Soarele se simte cel mai bine în zodiac Leului.

Metalul care corespunde Soarelui este aurul, iar culoarea – portocaliu deschis.

Vezi și: Sun in astrology

Susține-ne cu un Like sau cu un Share! Mulțumim!