Horoscopul Celtic, Druidic sau Zodiacul Arboricol
Astrologie si Horoscop contact[at]astrologyclub.org

Horoscop Celtic

Horoscop Celtic

Pădurile erau adevărate catedrale celte. În ele se celebrau petreceri rituale şi ceremonii magice. Fiecare arbore era consacrat unui zeu sau reprezenta o virtute. Aceşti giganţi verzi aveau mare importanţă în cultura celtă. Alfabetul druid de exemplu, corespundea iniţial arborilor tutelari.

Sacerdoţii asociau fiecare arbore unei perioade din an, creând astfel un horoscop alcătuit din 13 de diviziuni, fiecăreia corespunzându-i un arbore. Astfel, doi arbori reprezentau echinocţiile, 2 arbori solstiţiile, şi restul de 9 au fost împărţiţi în perioade echidistante. În acest mod, orice persoană născută sub influenţa unei anumite perioade intra, bineînţeles, sub dominaţia arborelui reprezentativ, beneficiind de toate caracteristicile acestuia.

Zodiacul druidic, arboricol sau decadal reprezintă starea psihică şi anumite capacităţi mentale a unei persoane reprezentată de “copacul” respectiv şi care în Zodiacul European corespunde unei perioade de 10 grade solare sau zile calendaristice.

Deşi diferit de zodiacul european, horoscopul celtic reprezintă, incontestabil, un instrument de studiu şi de investigare personală demn de remarcat. Cu ajutorul lui ne putem investiga personalitatea, putem afla predispoziţii şi direcţii… şi chiar mai mult.

Zodii Zodiac Celtic

Astrologia celtică cuprinde un număr de 13 zodii şi fiecare zodie este reprezentată de un copac sau arbust.

Mesteacan, 24 Decembrie – 20 Ianuarie
Scorus de munte, 21 Ianuarie – 17 Februarie
Frasin, 18 Februarie – 17 Martie
Anin, 18 Martie – 14 Aprilie
Salcia, 15 Aprilie – 12 Mai
Paducelul, 13 Mai – 9 Iunie
Stejarul, 10 Iunie – 7 Iulie
Arbustul Ilex, 8 Iulie – 4 August
Alun, 5 August – 1 Septembrie
Vita-de-vie, 2 Septembrie – 29 Septembrie
Iedera, 30 Septembrie – 27 Octombrie
Stuful, 28 Octombrie – 27 Noiembrie
Socul, 25 Noiembrie – 23 Decembrie

Zodia Mesteacan (24 Decembrie – 20 Ianuarie)


Simbol celtic- Renul alb
Planeta guvernatoare- Sul (Soarele)
Zei celti antici corespunzatori Soarelui- Hu, Beli, Taliesin

Arborele Mesteacan marchează începutul anului celt. Ramurile sale erau utilizate în purificări ritualice, în izgonirea răului şi în captarea energiilor pozitive.

Sunt două tipuri de nativi în această zodie şi aceasta diviziune a celor născuţi sub semnele celtice se aplică tuturor oamenilor. Cei născuţi în primele două săptămâni ale semnului sunt asociaţi cu Luna nouă, iar cei din ultimele două săptămâni sunt asociaţi cu Luna plină, şi asta pentru toate semnele.

Cei născuţi în prima parte a zodiei (Luna nouă) sunt firi mai impulsive şi mai dominate de emoţii şi au tendinţa de a fi subiectivi şi introvertiţi. Cea mai mare calitate a acestor nativi este dată de faptul că dau dovadă de multă hotărâre şi au mare încredere în forţele proprii atunci când se pune problema să depăşească un obstacol. Nativii născuţi sub influenţa Lunii noi sunt mult mai tenaci atunci când vine vorba de urmărirea şi atingerea scopurilor în viaţă.

Cei născuţi în partea a doua a zodiei, sub semnul Lunii pline ştiu să-şi stabilească şi să îşi vadă foarte clar scopurile, fapt care se combină cu capacităţile vizionare ale acestora; sunt extroverţi şi tind să fie obiectivi. Cel mai mare defect al acestor nativi este dat de faptul că uneori le lipseşte simţul realităţii şi acest lucru le întunecă judecata. Conform credinţelor druidice sămânţă de Mesteacăn simbolizează potenţialul de creştere şi dezvoltare, şi de aceea aceşti nativi, născuţi în zodia Mesteacănului, au un potenţial personal nemaipomenit, aşa cum avea şi zeul celtic Taliesin, care insufla nici mai mult nici mai puţin decât o mare putere de a stărui pentru a învinge obstacolele sau momentele de stagnare din viaţă.

Persoana aflată sub influenţa mesteacănului este foarte spirituală, vorbăreaţă şi pozitivă. Prezenţa lui binedispune şi ameliorează şi toţi cei care îl cunosc îl apreciază. Mesteacănului îi place mult să fie util, pe el îl mulţumeşte dacă cei de lângă el sunt mulţumiţi şi împliniţi. Pune mare accent pe familie.

Defectul sau este acela de a fi poate prea romantic, sau prea credul şi din această cauză va suferi decepţii. Însă, în ciuda aspectului sau care denotă uneori slăbiciune, el deţine o foarte mare forţă interioară care îi permite întotdeauna să o ia de la capăt. În cazurile în care alţii s-ar considera distruşi iremediabil, el poate să se ridice.

Este foarte inteligent şi imaginativ. Va merge constant, fără să se grăbească până la atingerea scopului propus.

Culoare – Alb.


Zodia Scorus de munte (21 Ianuarie – 17 Februarie)


Simbol celtic – Dragonul verde
Planeta guvernatoare – Brigantia (Uranus)
Zeitati celtice antice corespunzatoare lui Uranus – Brigantia, Brigid

Cei născuţi sub acest semn sunt persoane înzestrate cu o minte vizionara şi au principii umanitare foarte bine dezvoltate şi definite. Cu toate acestea, aceşti nativi sunt foarte independenţi şi nu întotdeauna viziunea lor asupra lumii este împărtăşită şi de alte persoane. Temperamentul lor, în aparenţă calm, ascunde de fapt convingeri personale foarte puternice, deoarece sunt nevoiţi să-şi susţină cauză şi să lupte împotriva bigotismului şi a ignoranţei.

Cei născuţi sub influenţa Lunii pline, adică în primele două săptămâni ale intervalului, au tendinţa de a-şi pierde răbdarea şi de a deveni frustraţi în lupta pe care o susţin pentru a-i face şi pe ceilalţi să devină mai conştienţi şi mai atenţi la ceea ce se întâmplă în jurul lor. Cu toate că în ceea ce priveşte viaţa personală aceşti nativi sunt foarte reticenţi, ei vor realiza mari schimbări sociale, depunând mult interes, eforturi şi stăruinţa în aceste demersuri.

Nativii din ce-a de-a doua parte a zodiei, cei născuţi sub Luna plină, sunt mai puţin reticenţi faţă de cei din jur, însă au tendinţa de a promite mai mult decât pot realiza. Cu toate acestea, nu le pot fi negate puternică influenţa şi inspiraţie; reacţiile lor, în absolut orice situaţie, vor fi, în primul rând, determinate şi direcţionate către servirea şi respectarea drepturilor oamenilor.


Zodia Frasin (18 Februarie – 17 Martie)


Simbol celtic- Tridentul marilor, Calul
Planeta guvernatoare- Lir (Neptun)
Zeitati celtice antice corespunzatoare lui Neptun- Lir, Manannan

Nativii din zodia Frasinului au un caracter dual, ceea ce poate face să fie dificil pentru cineva să decidă care este natura lor reală şi motivele acestora. Cu toate că par a avea o fire şi un temperament artistic, părând a fi vulnerabili sau sensibili, ei îşi pot schimba brusc atitudinea şi tactică şi pot deveni persoane foarte pragmatice. Ei înţeleg atât esenţa şi elementele de bază ale umanităţii, cât şi spiritualitatea, la un nivel foarte profund. Poate şi numai din acest singur motiv, aceşti nativi au drept virtute, care să îi ghideze, compasiunea.

Cei născuţi în primele două săptămâni ale acestei zodii sunt mai impulsivi şi mai demonstrativi emoţional în ceea ce priveşte relaţiile, sunt mai înţelegători, mai neliniştiţi, dar şi foarte spontani, în acelaşi timp.

Nativii din ultimele două săptămâni ale intervalului, cei născuţi sub Luna plină, sunt mai deschişi, îşi arata foarte deschis şi rapid emoţiile şi au un suflet generos, ceea ce indică o anumită naivitate a acestora. Această aparentă slăbiciune însă, este de fapt o mare putere, deoarece denotă o natură umilă, o calitate umană foarte rară.


Zodia Anin (18 Martie – 14 Aprilie)


Simbolul celtic- Pentagrama sau Soimul
Planeta guvernatoare- Maurth (Marte)
Zeitati celtice corespunzatoare lui Marte- Bran, Airem, Tuetates

Cei născuţi în zodia Aninului sunt persoane puternice, care sunt pregătite să îşi croiască propriul drum prin viaţă. Drumul pe care merg este plin de obstacole, însă curajul este un atribut puternic al acestor nativi. Aceşti indivizi, din semnul Aninului, sunt prieteni şi aliaţi de nădejde, însă preferă să îşi conducă singuri bătăliile şi să rezolve lucrurile pentru ceilalţi. Destinaţia lor este mereu necunoscută şi sunt persoane neliniştite şi neobosite.

Cei născuţi în prima jumătate a semnului, cei din Lună nouă, sunt cei mai neliniştiţi şi mai nehotărâţi dintre toţi cei din această zodie. Deşi curajul şi sinceritatea lor nu pot fi puse la îndoială, ar face bine că uneori să se mai calmeze şi să încerce să evalueze cu adevărat consecinţele faptelor şi acţiunilor lor.

Cei care sunt născuţi în ultimele două săptămâni ale semnului Anin, cei din Luna plină, sunt foarte persuasivi. Ei au un mod diferit de a aborda viaţa, au mai multă încredere în propria persoană, însă le lipseşte energia vibrantă pe care cei din Lună nouă o au. Cu toate astea, aceşti nativi pot deveni oameni cu adevărat de succes, folosindu-se de strategia de a se afla la locul potrivit şi la momentul oportun, pentru a putea beneficia de avantaje maxime într-o situaţie de criză.


Zodia Salcia (15 Aprilie – 12 Mai)


Simbolul celtic- Sarpele de apa
Planeta guvernatoare- Llun (Luna)
Zeitati celtice antice asociate cu Luna- Ceridwen, Morrigan

Persoanele născute în zodia Salciei sunt foarte dificile, sunt greu de cunoscut cu adevărat şi la un nivel profund şi nu oricine reuşeşte să se apropie cu adevărat de ele. Şi asta, deoarece aceşti nativi par să fi adunat în ei toate aspectele misterioase ale firii, asociate cu Luna. Au capacităţi transcedentale şi sunt chiar telepaţi; ei par a avea acces la subconştientul colectiv al omenirii. Cele mai mari calităţi ale acestor persoane sunt perspicacitatea şi inteligenta deosebite, alături de tenacitatea lor.

Cei care se află sub Luna nouă, care s-au născut în primele două săptămâni ale zodiei, au tendinţa de a avea toane, de a fi capricioşi, ceea ce îi face să aibă nişte trăsături de caracter nu tocmai plăcute. Calităţile lor sunt date de receptivitatea foarte mare pe care o au în fata schimbării şi de abilitatea de a profita la maxim de oportunităţile ieşite în calea lor.

Nativii din intervalul al doilea al acestui semn nu prea ţin cont de sfaturile celorlalţi, iar raţionamentele lor pot fi total lipsite de credibilitate. Cea mai mare calitate a lor este dată de faptul că beneficiază de o memorie excelentă, plină de resurse, care îi poate ajuta foarte mult în viaţă.


Zodia Paducelul (13 Mai – 9 Iunie)


Simbolul celtic- Potirul
Planeta guvernatoare- Govannan (Vulcan)
Zeitati celtice antice asociate cu Vulcan- Govannan sau Goibniu

Nativii acestui semn au foarte multe idei inovatoare. Sunt persoane multi-talentate, care se adaptează rapid la schimbările din viaţa lor. Calităţile lor personale sunt asemănătoare cu ale vechilor druizi; deseori excelează în artă şi sunt atraşi în mod natural de sferele de influenţă. Puterea lor constă în faptul că întotdeauna ei cunosc slăbiciunile adversarilor sau a oricăror forţe potrivnice cu care se confruntă, însă nu sunt nemiloşi sau ticăloşi, ci mai degrabă sunt strategi foarte inteligenţi şi şireţi.

Cei care sunt născuţi în primele două săptămâni ale zodiei Paducelul sunt mai impulsivi şi mult mai senzuali. Calităţile lor pozitive au tendinţa de a se consolida şi a se manifesta şi mai pregnant atunci când aceşti nativi îşi aleg calea în viaţă.

Nativii din a doua jumătate a intervalului, născuţi sub Luna plină, au o abordare diferită a lucrurilor, iar poziţia lor vis-à-vis de relaţionarea interumană, dar mai ales faţă de angajamentele de orice fel este mult mai dificil de cunoscut sau precizat. Calitatea lor cea mai mare rezidă în faptul că sunt persoane cu viziuni mult mai largi, care pot descuia uşile minţii şi pot fi astfel purtaţi de această unde puţini pot ajunge măcar cu gândul.


Zodia Stejarul (10 Iunie – 7 Iulie)


Simbol celtic- Calul alb sau Roata de aur
Planeta guvernatoare- Jovyn (Jupiter)
Zeitati celtice antice asociate cu Jupiter- Dagda

Persoanele născute în zodia celtica Stejar au o viziune cu orizonturi mult mai largi asupra vieţii. Cea mai mare calitate a lor este optimismul şi abilitatea de a spune adevărul, indiferent care sunt consecinţele acestui fapt. Punctul lor slab constă în faptul că sunt lipsiţi de discreţie.

Nativii din primele două săptămâni ale acestui semn sunt sub influenţa Lunii noi şi de aceea au tendinţa de a-şi asuma riscuri financiare şi de a face angajamente personale ce nu pot fi consolidate uşor. Aspectul pozitiv al caracterului lor este dat de faptul că au abilităţi înnăscute de lider şi reuşesc să se ridice deasupra viciului uman al zgârceniei sau avariţiei.

Elementul sacrificării de sine este prezent în ambele diviziuni ale acestui semn celtic, însă, cu toate astea, pentru cei născuţi în ultimele două săptămâni ale acestei zodii şansele de a suferi pierderi materiale sunt mult mai scăzute. Cei născuţi sub influenţa Lunii pline sunt persoane mai emfatice, care caută mai degrabă gloria personală. Însă au şi ei calităţile lor: sunt persoane generoase, care au un instinctiv simt de supravieţuire şi sunt înzestraţi cu multe abilităţi creative.


Zodia Arbustul Ilex (8 Iulie – 4 August)


Simbol celtic- Unicornul sau Sabia care arde
Planeta guvernatoare- Pamant (Abred)
Zeitati celtice antice asociate cu Pamantul- Danu

Persoanele născute în această zodie celtica nu sunt dispuse să îşi asume riscuri până când nu reuşesc să analizeze toate aspectele, cât şi avantajele şi dezavantajele unei situaţii. Deţin un amestec deosebit de calităţi, care denotă o mare integritate de caracter. Sunt indivizi foarte pragmatici, cu picioarele pe pământ, care au abilitatea de a rezolva problemele dificile prin intermediul logicii pure.

Nativii din primele două săptămâni ale zodiei Arbustul Ilex sunt asociaţi cu Luna nouă şi au tendinţa de a se implica în visele şi ambiţiile altor persoane, fie prin sprijinirea financiară a acestora, fie prin oferirea suportului emoţional. În timp ce acest fapt denotă lipsa de egoism şi latura simpatetică a acestor nativi, aspectul negativ rezidă în optimismul orb al acestora, care uneori le poate face mult rău.

Cei născuţi sub influenţa Lunii pline, în ultimele două săptămâni ale acestui semn celtic, sunt mai dedicaţi propriilor lor vise şi ambiţii. Vor deveni membrii fondatori ai unor societăţi sau a unor corporaţii mari şi de succes, cu toate că cei născuţi în semnul Ilexului sunt tradiţionalişti şi au un mare simţ şi respect al istoriei. Defectul major al nativilor aceştia este că sunt extraordinar de sensibili la critica, fapt care îi poate determina că periodic să se retragă departe de lume.


Zodia Alun (5 August – 1 Septembrie)


Simbol celtic- Curcubeul
Planeta guvernatoare- Mugher (Mercur)
Zeitati celtice antice asociate cu Mercur- Ogma, Manannan

Persoanele născute sub semnul celtic al Alunului sunt perceptive, inteligente, înzestrate cu capacităţi intelectuale deosebite. Aceasta excelentă intelectuală îi face să fie foarte buni oratori sau scriitori. De asemenea ştiu foarte bine să planifice şi să organizeze lucrurile şi evenimentele, până în cel mai mic detaliu. Această nevoie permanentă a lor de a acumula cunoştinţe îi determină să devină savanţi sau experţi într-un anumit domeniu.

Nativii din primele două săptămâni ale acestei zodii, care se află sub influenţa Lunii noi, au tendinţa de a căuta mereu să afle lucruri noi, sunt curioşi şi de felul lor au tendinţa de a pune totul sub semnul întrebării, dorind să poată dezlega toate misterele şi întrebările esenţiale legate de absolut orice. Iar când fac acest lucru, datorită celorlalte calităţi cu care sunt înzestraţi, reuşesc să obţină mereu răspunsuri obiective, imparţiale.

Cei care sunt născuţi în cea de-a doua parte a intervalului şi care se află sub influenţa Lunii pline, sunt mai extroverţi şi mai temperamentali. De asemenea sunt mai predispuşi să devină figuri publice, care vor să îi educe şi să-i instruiască pe ceilalţi, mai ales în domenii legate de artă.

Aceşti nativi din horoscopul celtic au multe alte calităţi pozitive, printre care se remarcă foarte pregnant sinceritatea, dar şi principiile de viaţă foarte bine definite şi pline de valori morale. Defectul major al acestora este atitudinea exagerat de critică, care este născută însă dintr-o hipersensibilitate intrinsecă.


Zodia Vita-de-vie (2 Septembrie – 29 Septembrie)


Simbol celtic- Lebada alba
Planeta guvernatoare- Gwena (Venus)
Zeitati celtice antice asociate cu Venus- Branwen, Guinevere, Etain

Cei care sunt născuţi sub acest semn zodiacal arboricol, Vita-de-vie, au o fire foarte senzuala, iar emoţiile lor sunt la cel mai înalt nivel posibil. Cu toate acestea pot părea, în ochii celorlalţi, ca fiind firi foarte calme şi liniştite. Sunt nişte organizatori instinctivi ai vieţii, mereu cu un pas înaintea evenimentelor, şi ar fi o mare greşeală pentru cineva să subestimeze o persoană născută în această zodie.

Persoanele născute în primele două săptămâni ale acestui semn celtic îşi exprimă mult mai deschis emoţiile şi energiile. Slăbiciunea lor este moştenită de la dezechilibrul acestui semn (care este echivalent cu Balanta din zodiacul european); această instabilitate trebuie însă acceptată vis-a-vis de anumite aspecte ale vieţii lor. Cele mai mari calităţi ale lor sunt entuziasmul firesc şi sprijinul pe care aceştia îl acorda mereu partenerului.

Pentru cei care sunt născuţi în a doua parte a intervalului, sub aspectul Lunii pline, acest dezechilibru este corelat cu perioada Echinocţiului de toamnă (din data de 23 Septembrie); aceşti nativi au abilitatea de a ierta cu o adevărată compasiune.

Cu toate astea, nativii Vita-de-vie sunt foarte dificil de cunoscut şi înţeles cu adevărat, şi au tendinţa de a fi mult prea indulgenţi faţă de senzualitatea lor înnăscută. În general vorbind, cei născuţi sub acest semn pot ajuta la crearea armoniei şi stabilităţii, însă, în acelaşi timp, unii dintre reprezentaţii acestei zodii pot deveni un fel de paraziţi profitori sau total dependenţi de bunătatea celorlalţi.


Zodia Iedera (30 Septembrie – 27 Octombrie)


Simbol celtic- Fluturele
Planeta Guvernatoare- Persefona invaluita in lumina Lunii
Zeitati celtice antice asociate cu Persefona- Arianrhod, Rhiannon

Persoanele născute sub semnul arboricol al Iederei au o energie şi o vitalitate nemaipomenite, cât şi foarte multe calităţi excepţionale, care le pot aduce onoruri personale şi recunoaştere publică. Aceşti nativi au o personalitate foarte “colorată” şi au un stil propriu de a se manifesta.

Cei care sunt născuţi în primele două săptămâni, sub influenţa Lunii noi, sunt gânditori radicali, şi au un temperament artistic. Cu toate astea au tendinţa de a fi indecişi, iar rata succeselor lor are tendinţa de a se întinde între două extreme, ceea ce le va influenţa tiparul vieţii într-un fel destul de evident.

Nativii Iedera care suferă influenţele lunii pline, cei care s-au născut în a doua jumătate a semnului, afişează o imagine de succes întotdeauna, chiar dacă uneori suferă de pe urmă faptului că norocul îşi mai întoarce faţă de la ei. Sunt foarte generoşi, şi în acelaşi timp sunt investitori foarte pricepuţi în ceea ce priveşte resursele lor financiare şi veniturile propriu-zise.

De asemenea nativii Iedera sunt persoane foarte manipulative, care au tendinţa de a se folosi de puterea şi de poziţia lor într-un mod chiar nemilos şi abuziv. Ca o consecinţă a acestui fapt, deseori, sunt implicaţi în dispute şi litigii.


Zodia Stuful (28 Octombrie – 27 Noiembrie)


Simbol celtic- Ogarul alb sau Piatra
Planeta guvernatoare- Pwyll (Pluto)
Zeitati celtice antice asociate cu Pluto- Dis, Arawn, Pwyll

Cei născuţi sub acest semn arboricol reprezintă dualitatea faţă de cei născuţi în semnul Iederă. Persefona şi Pluton formează un aspect unificator a subconştientului şi conştientului colectiv al umanităţii, care este, fără îndoială, plin de dramă şi pasiune.

Persoanele născute sub zodia celtica Stuful au o puternică prezenţă personală, similară cu a celor din zodia Iedera, însă diferenţa constă în faptul că aceşti nativi sunt mult mai puternici şi nu sunt dispuşi să facă compromisuri, deoarece au un anumit rol de jucat, care exclude orice semn de slăbiciune şi nu îşi permit luxul de a aborda o poziţie defensivă.

În viaţa ei se comportă mai degrabă ca nişte catalizatori decât ca nişte competitori, şi sunt mai degrabă preocupaţi de găsirea unei metode de a schimba întreaga formulă a vieţii în loc să schimbe numai câteva aspecte ale acesteia.

Nativii Lunii noi, nativii Stuful născuţi în primele două săptămâni ale acestui semn, sunt în acelaşi timp şi prieteni, dar şi duşmani foarte puternici, iar prima reacţie este aceea de a fi nerăbdători şi impulsivi. Cu toate acestea, reuşesc să îşi menţină poziţia şi vor câştiga foarte mult respect, mai ales din partea inamicilor lor.

Cei născuţi în ce-a de-a doua etapă a acestui semn, cei influenţaţi de Luna plină, îşi planifica cu mai multă atenţie şi subtilitate acţiunile şi reuşesc să obţină mai multă recunoaştere publică, însă au tendinţa de a vrea să sară de la un lucru la altul şi acest lucru poate să le submineze sensul adevărat al scopurilor lor reale.

În general vorbind, nativii din Stuf sunt adevăraţi supravieţuitori, care sunt mai degrabă pregătiţi să întâmpine ostilitatea celorlalţi decât să primească o mână de ajutor.


Zodia Socul (28 Octombrie – 27 Noiembrie)


Simbol celtic- Calul negru sau Corbul
Planeta guvernatoare- Sadorn (Saturn)
Zeitati celtice antice asociate cu Saturn- Pryderi, Bran

Nativii din zodia Şocului evoluează gradual de-a lungul existenţei lor. Iniţial, în tinereţe, au tendinţa de a risipi mult timp şi energie în aventuri sau proiecte lipsite de însemnătate şi importantă. Deseori sunt norocoşi sau moştenesc averi, fapt care le încurajează extravaganţele, răsfăţurile şi satisfacerea capriciilor. Au o nelinişte înnăscută sau o curiozitate ce nu poate fi satisfăcută, care-i determina, îi atrage, să studieze subiecte profunde, şi sunt dispuşi să călătorească foarte mult şi să străbată etape lungi de pregătire pentru a reuşi să acumuleze cât mai multe cunoştinţe.

Persoanele născute în primele două săptămâni ale acestei zodii celtice, care se află sub influenţa Lunii noi, sunt mult mai extroverţi, deschişi, vorbareţi şi impulsivi. Cu toate astea sunt nişte oratori extrem de convingători, de persuasivi, care în mod constant vor lupta împotriva nedreptăţilor sau a ceea ce consideră ei ca fiind puteri corupte.

Cei născuţi în ce-a de-a doua parte ale acestui semn se află sub influenţa Lunii pline şi sunt persoane extrem de vizionare, care însă prefera mai degrabă să acţioneze din umbră, din spatele scenei, decât să iniţieze o abordare printr-o confruntare directă.