Zodia Cal
Astrologie si Horoscop contact[at]astrologyclub.org

Zodia Cal

Horoscop Cal

Anii – 1906, 1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014, 2026, 2038

Nativii din zodia Cal sunt plini de energie, le place să călătorească şi sunt foarte buni în mânuirea banilor; Caii sunt nomazii zodiacului şi le place să se plimbe de la un loc la altul, de la un proiect la altul. Toată această activitate febrilă şi căutare continuă a acestor nativi ar putea să-şi aibă rădăcinile în dorinţa lor ancestrală de a se integra undeva. În mod paradoxal însă, Caii simt aproape imediat chemarea libertăţii şi a independenţei.

Aceşti nativi tânjesc după dragoste şi intimitate, care pentru ei reprezintă o sabie cu două tăişuri, căci imediat ce îşi satisfac aceste deziderate încep să se simtă prins în capcană, fapt care poate duce chiar la îmbolnăviri. Să stabilească legături amoroase este foarte uşor pentru cei născuţi în acest semn, deoarece ei emana acea atracţie aproape animalică, ce îi atrage ca un magnet pe ceilalţi.

Caii se îndrăgostesc destul de rapid şi la începutul unei relaţii, ei se implica foarte mult, având un anume simţ înnăscut pentru romantism şi seducţie. Caii sunt nişte seducători de “profesie”; întotdeauna se vor regăsi şi pe listele celor mai de fâţe petreceri. Au tendinţa de a se implica total în orice nouă relaţie şi de a se dărui foarte mult, fapt care îi va duce la extenuare, având în vedere rapiditatea cu care au tendinţa de a se lansa mereu în alte şi alte relaţii. Din fericire aceste tendinţe ale lor se temperează pe măsură ce înaintează în vârstă şi vor ajunge să aibe relaţii din ce în ce mai puternice şi mai stabile. Persoanele nascute in zodia Cal au nevoie de un/o partener/a care să aibe grijă de ei, dar care, în acelaşi timp să le lase libertatea de a-şi urma visele.

Cei născuţi sub acest semn sunt persoane foarte spirituale şi inteligente şi reprezintă o prezenţă strălucitoare – ştiu cu adevărat cum să cucerească pe toată lumea şi ce anume trebuie să facă pentru asta. Adoră să se afle în centrul atenţiei şi fiind mereu dornici de distracţie vor reuşi să-i binedispună pe ceilalţi cu umorul şi felul lor spiritual de a fi.

Caii sunt indivizi foarte inteligenţi, care învaţă foarte rapid şi sunt în stare să abordeze cu uşurinţă aproape orice subiect de discuţie, indiferent de tematica. Sunt capabili să se descurce cu mai multe sarcini şi lucruri deodată, cu toate că nu întotdeauna reuşesc să le şi ducă la bun sfârşit, pentru că sunt veşnic în căutarea unei noi oportunităţi. Sunt foarte ambiţioşi şi mereu vor căuta o metodă de a li se recunoaşte de către ceilalţi meritele şi calităţile. Sunt temperamentali şi încăpăţânaţi.

În mod surprinzător însă, nativii din zodia Cal au tendinţa de a se simţi inferiori semenilor lor, ceea ce îi face să migreze de la un grup la altul, din teamă nefondată şi iraţională de a nu fi excluşi sau de a nu fi demascaţi, “citiţi” cu adevărat. Sunt deschişi, prietenoşi şi cu viziuni foarte largi. Uneori însă sunt mult prea centraţi pe ei înşişi şi au tendinţa de a face adevărate crize de nervi atunci când lucrurile nu se desfăşoară aşa cum vor ei.
Datorită faptului că sunt foarte nerăbdători, pot ajunge să fie total insensibili la nevoile celor din preajma lor. Preferă să preia ei frâiele oricărei situaţii, decât să aştepte ca ceilalţi să o evalueze sau acţioneze. Chiar şi în situaţii de criză acest nativi au tendinţa de a continua şi rămân devotaţi unei cauze până în momentul în care reuşesc să obţină ceea ce şi-au propus.

În interiorul sufletului, aceşti nativi sunt un fel de lupi singuratici, fapt care-i determina să se izoleze de ceilalţi, însă, în acelaşi timp, reprezintă şi cheia succesului lor.

Caii se bazează pe ei înşişi, şi chiar dacă îşi vor pierde rapid interesul pentru un loc de muncă banal, sunt dispuşi să muncească din greu pentru a obţine ceea ce şi-au propus. Preferă să ocupe poziţii de unde pot interacţiona cât mai mult cu ceilalţi. Nu suportă să primească ordine şi au tendinţa de a schimba rapid un loc de muncă dacă acesta devine rutinier.

Cu toate acestea, ştiu foarte bine cum să-i motiveze pe ceilalţi şi astfel înregistrează destul de multe succese. Ştiu foarte bine să comunice cu ceilalţi şi adoră să deţină puterea. Meseriile care li se potrivesc cel mai bine sunt: publicist, agent de vânzări, jurnalist, profesor de limbi străine, translator, barman, bibliotecar sau pilot.

Aceşti nativi nu prea ştiu să vadă imaginea de ansamblu; se lasă ghidaţi de toanele de moment, fapt care are ca rezultat o serie întreagă de relaţii sfârşite prematur, de locuri de muncă şi proiecte abandonate.
Lecţia pe care trebuie să o inveţe – să găsească metodă de a se împăca cu ei înşişi, căci abia atunci vor reuşi să-şi domine tendinţa de a rătăci prin viaţă şi vor putea aprecia ceea ce s-a aflat mereu exact în faţa lor.

Caii sunt compatibili cu Câinele şi Tigrul şi incompatibili cu Şobolanul şi Maimuţă.

Datorită faptului că fiecărui an al acestei zodii îi corespunde unul dintre cele 5 elemente importante în astrologia chineză, există mai multe tipuri de nativi, fiecare cu specificul său:

Calul de Metal (1930, 1990, 2050)

Cei născuţi în aceşti ani sunt persoane foarte libere şi independente. Se tem să-şi ia angajamente şi în loc să se stabilească undeva, alături de cineva, prefera să treacă de la o relaţie la alta, şi de la un loc de muncă la celălalt. Cu toate acestea ştiu să fie prieteni devotaţi şi loiali.

Calul de Apă (1942, 2002, 2062)

Aceşti nativi au tendinţa de a fi foarte indecişi, însă, din fericire, ştiu să se adapteze foarte repede. Se lasă purtaţi de val şi de evenimente. Sunt persoane distractive, însă reuşesc să-i facă pe cei din jurul lor să devină de-a dreptul confuzi, deoarece niciodată nu se pot hotărî asupra a ceea ce vor.

Calul de Lemn (1904, 1954, 2014)

Persoanele din acest semn sunt puternice şi stabile. Reuşesc să colaboreze şi să interacţioneze foarte bine cu ceilalţi, ceea ce va duce la relaţii foarte reuşite şi de succes, atât în plan personal, cât şi în cel profesional.

Calul de Foc (1906, 1966, 2026)

Acestor nativi le place să-şi trăiască viaţa pe muchie de cuţit. Iubesc schimbarea, iar uneori ajung să apeleze la ea numai de dragul de a schimba efectiv ceva în vieţile lor, chiar dacă acest lucru este total inutil. Sunt foarte dogmatici şi niciodată nu vor sta deoparte să contempleze situaţiile, ci vor interveni.

Calul de Pământ (1918, 1978, 2038)

Reprezentanţii acestui semn muncesc foarte mult pentru a obţine ceea ce vor şi pentru a-şi atinge ţelurile. Au capacitatea de a vedea lucrurile din mai multe perspective, fapt care îi ajută întotdeauna să ia cele mai bune decizii. Au un excelent simţ al umorului şi reuşesc să se adapteze rapid la foarte multe situaţii.