Zodia Iepure
Astrologie si Horoscop contact[at]astrologyclub.org

Zodia Iepure

Anii zodiei Iepure – 1903, 1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023, 2035, 2047, 2059

Nativii din zodia Iepure sunt timizi şi atractivi, însă sunt foarte populari şi au un cerc social destul de mare. Sunt persoane foarte delicate, care au nevoie de o bază solidă sau de un partener foarte realist pentru a putea reuşi în viaţă. Fără sprijinul familiei şi al prietenilor aceşti nativi sunt pierduţi atunci când se confruntă cu o situaţie dificilă sau cu un conflict. Casa lor va fi mereu primitoare pentru prieteni şi aranjată cu foarte mult bun gust, dar foarte confortabilă.

Dau dovadă de multă creativitate, sensibilitate şi compasiune. Sunt conservatori şi nu îşi asumă riscuri, datorită nevoii acute de securitate pe care o au, însă în acest mod vor rată foarte multe oportunităţi şi ocazii în viaţă. Sunt persoane stilate, elegante, expresive şi sofisticate; sunt pasionaţi de culturile şi civilizaţiile altor ţări.

Cei născuți in zodia Iepure au tendinţa de a-şi trăi viaţa în ritmul lor propriu, neţinând cont de ceilalţi şi au noroc în viaţă. Cu toate că nu par, dau dovadă de multă voinţă şi tenacitate. Datorită felului lor de a fi, niciodată nu vor intra în încurcături sau în situaţii grave. Sunt persoane discrete şi cu toate că dau senzaţia că sunt detaşaţi de tot ce este în jurul lor, această atitudine are rolul de a-i proteja.

Felul lor de a fi mereu plini de compasiune îi face să fie foarte protectori cu cei dragi, însă în relaţiile de iubire au tendinţa de a idealiza lucrurile. Ajung în situaţia în care vor înveşti emoţional şi vor dărui partenerilor mai mult decât este normal, sănătos sau realistic. Îşi revin foarte greu după un eşec în dragoste.

Alături de un partener puternic, care se ghidează după principii sănătoase de viaţă şi care nu va profita niciodată de slăbiciunea lor, aceşti nativi Iepure pot deveni parteneri şi părinţi foarte devotaţi şi iubitori în cadrul familiei pe care şi-o întemeiază.

Datorită faptului că au prieteni de nădejde, atunci când îşi pierd echilibrul sau “deraiază” de la calea cea dreaptă, aceştia vor fi cei care-i vor readuce pe linia de plutire şi-i vor ajuta să depăşească orice impas. Însă se simt foarte vulnerabili atunci când cei din jur ştiu prea multe despre viaţa lor privată.

Iepurii nu suporta conflictele sau certurile şi vor face orice le stă în putere pentru a le evita, deoarece devin foarte anxioşi în aceste situaţii; din acest motiv uneori sunt un fel de “lasă-mă să te las”, renunţând foarte uşor la tot.

Deoarece nu au încredere în ei înşişi, cei  nascuti in zodia Iepure deseori sunt măcinaţi de pesimism şi depresii. Au o atitudine delăsătoare faţă de problemele pe care le au de rezolvat şi mai degrabă au un mod contemplativ de a privi viaţa, fiind foarte pasivi. Datorită sensibilităţii lor exagerate şi a faptului că orice supărare sau stres îi afectează foarte profund, pot ajunge să sufere de anumite afecţiuni psihice.

Sunt destul de obiectivi şi ştiu să comunice foarte efectiv, din acest motiv fiind deseori căutaţi pentru un sfat bun. De aceea, meseriile care li se potrivesc sunt fie de politician, diplomat, profesor, doctor, scriitor, fie cele de actor, designer de modă, administrator sau cele din domeniul relaţiilor publice.

Lecţia pe care trebuie să o inveţe nativii zodiei Iepure – să-şi cunoască adevărată valoare şi să fie mai siguri pe ei. Trebuie să înveţe să fie asertivi, dacă vor să reuşească să facă ceva în viaţă.

Iepurii sunt compatibili cu Capra şi Porcul şi incompatibili cu Cocoşul şi Şobolanul.

Fiecare dintre anii zodiei Iepure are atribuit unul dintre cele 5 elemente. Astfel, există mai multe tipuri de nativi, în funcţie de elementul atribuit:

Iepurele de Metal (1951, 2011, 2071)

Aceşti nativi sunt puternici şi rezistenţi. Hotărârea şi determinarea de care dau dovadă sunt foarte puternice. Mereu reuşesc ceea ce-şi propun, atât în cariera cât şi în vieţile particulare.

Iepurele de Apă (1903, 1963, 2023)

Aceşti Iepuri prefera să se lase purtaţi de val, indiferent de direcţia în care-i poartă şi sunt dispuşi să facă orice pentru a evita conflictele, chiar dacă au de pierdut din acest motiv. Ca prieteni şi membri ai familiei sunt foarte suportivi pentru ceilalţi, însă sunt persoane de care oricine poate să profite.

Iepurele de Lemn (1915, 1975, 2035)

Sunt persoane cărora le place să-i ajute pe ceilalţi. Efectiv simt nevoia de a-i face pe ceilalţi fericiţi. Sunt foarte generoşi şi se poate profita foarte uşor de pe urmă bunătăţii lor, iar aceştia nici măcar să nu realizeze acest lucru.

Iepurele de Foc (1927, 1987, 2047)

Aceşti Iepuri caută aventura. Au tendinţa de a face crize de nervi fără a se putea controla, însă mereu vor încerca să evite conflictele.

Iepurele de Pământ (1939, 1999, 2059)

Iepurii născuţi sub acest semn de pământ sunt cu picioarele foarte bine înfipte în pământ. Uneori sunt foarte critici şi cinici, însă mereu sunt sinceri în ceea ce spun. Este foarte important pentru ei să aibe o familie unită şi puternică, dar şi securitate materială şi financiară.