Zodia Mistret
Astrologie si Horoscop contact[at]astrologyclub.org

Zodia Mistret

Horoscop Porc

Anii – 1911, 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019, 2031, 2043

Contrar conotaţiei negative pe care o are acest animal în cultura vestică, în China, zodia Porc este cel mai respectabil şi mai generos semn din zodiac.

Aceşti nativi sunt foarte drăguţi prin felul lor de a fi, au maniere impecabile şi foarte mult bun gust. Sunt atât de perfecţionişti încât la un moment dat ar putea părea că sunt chiar snobi, însă nimic nu este mai neadevărat. Pur şi simplu ei posedă un fel de a fi, în mod natural, dedicaţi luxului; se simt perfect atunci când sunt înconjuraţi de lucruri fine şi bogăţie, indiferent că este vorba de mâncare, haine, casă, etc.

Cei născuţi in zodia Mistret cred cu tărie în faptul că oamenii au cele mai bune calităţi şi nu se cred niciodată a fi superiori altora. Le pasă foarte mult de prieteni şi familie, şi muncesc din răsputeri pentru a reuşi să îi facă pe aceştia fericiţi. Să-i ajute pe ceilalţi este o adevărată plăcere pentru ei şi se simt împliniţi şi fericiţi atunci când cei din jurul lor zâmbesc şi sunt mulţumiţi.

Porcilor nu le place să fie singuri. Au nevoie să aibă în preajma lor cât mai multe persoane, care să îi admire şi cu care să împartă ceea ce au. Le place foarte mult să socializeze. Urăsc situaţiile tensionate şi vor face orice pentru a restabili armonia.

Sunt de modă veche, căci încă mai aplică regulile adevăratului cavalerism. Sunt sinceri (aşteaptă acelaşi lucru şi de la ceilalţi!) şi loiali, îi respectă pe cei din jurul lor, iar dacă au luat o decizie sau şi-au luat un angajament, nimic nu-i mai poate opri.

Persoanele născute în această zodie, Mistret, sunt atât de generoase şi de darnice încât se apropie foarte mult de bunătatea unor sfinţi. Din acest motiv pot exista persoane fără scrupule care vor încerca să profite de aceşti nativi, iar partea proastă este că vor şi reuşi. Deşi întotdeauna îi ajută pe ceilalţi nu vor cere niciodată ajutor. Acest lucru poate ajunge să-i copleşească şi chiar să-i extenueze.

Porcii dau dovadă de multă inteligenţă şi vor încerca mereu să studieze, pentru a reuşi să acumuleze cât mai multe cunoştinţe, pentru a putea astfel să rezolve probleme şi situaţii dintre cele mai dificile. De asemenea sunt foarte toleranţi, virtuoşi şi pacifişti. Întotdeauna vor căuta să cunoască persoane de cât mai bună calitate şi vor respecta libertatea de exprimare a tuturor.

Nu sunt critici faţă de alţii şi nici răzbunători, chiar dacă au câţiva inamici sau sunt răniţi de către ceilalţi. Sunt foarte hotărâţi şi tenaci, iar când îşi pun ceva în minte se vor da peste cap să reuşească să împlinească sau să obţină ceea ce şi-au propus.

Ar putea fi consideraţi ca fiind leneşi, datorită faptului că le place foarte mult să se răsfeţe şi să se simtă bine. Sunt capabili că ore în şir să viseze cu ochii deschişi, să moţăie, să facă dragoste, să facă o baie înspumată sau să savureze mâncăruri dintre cele mai fine. Uneori au tendinţa de a exagera cu mâncatul sau cu consumul exagerat de alcool şi tutun.

Când vine vorba de bani, acestor persoane, din zodia Mistret, le place mai degrabă să cheltuiască decât să economisească. Le place să-şi cumpere lucruri frumoase, iar firma, brandul, sunt foarte importante. Rareori însă vor exagera cu cheltuielile foarte mari, pentru că ştiu cu adevărat cum să găsească chilipiruri şi lucruri de bună calitate la preţuri reduse.

Mistretii sunt nişte companioni deosebiţi, în parte şi datorită faptului că refuză să vadă părţile mai puţin frumoase ale partenerilor lor. Însă aceasta manieră de a vedea lumea prin lentile roz îi va determina să ajungă în situaţii în care vor avea drept parteneri sau prieteni persoane care pot ajunge să profite de ei şi să-i rănească.
În ciuda bonomiei lor, aceşti nativi pot deveni chiar “veninoşi” în momentul în care sunt trădaţi sau înşelaţi de un coleg, prieten său partener.

În dragoste cei din zodia Porc sunt nişte soţi/soţii nemaipomeniţi/e, datorită faptului că au o inimă de aur, că îşi iubesc enorm familia şi vor mereu să asigure cele mai bune condiţii celor dragi. Cu toate astea au tendinţa de a fi chiar exclusivişti, alegând să se însoţească numai cu acele persoane care-i apreciază cu adevărat şi ajungând să ignore restul populaţiei. Atunci când găsesc persoana potrivită pentru ei, vor fi loiali întreaga viaţă.

Porcii sunt persoane foarte muncitoare, cărora le place că la locul de muncă să-şi poată valorifica şi creativitatea, nu numai priceperea. Le place să acorde mare atenţie detaliilor şi să-şi asume responsabilităţi. Meseriile potrivite pentru aceşti nativi sunt cele de muzician, scriitor, asistent social, peisagist, decorator, medic sau bucătar.

Conform horoscopului chinezesc lecţia pe care trebuie să o inveţe cei din zodia Porc – în viaţă sunt mai multe lucruri mai importante decât că cineva să aibe în mod constant nevoie de ei. Dacă vor ajunge să-şi deschidă lumea lor şi în faţa altor persoane vor “înflori” cu adevărat.

Mistretii sunt compatibili cu Iepurele şi Capra şi incompatibili cu Sapele şi Maimuţă.

Fiecărui an al acestei zodii îi corespunde unul dintre cele cinci elemente fundamentale ale astrologiei chinezeşti: Metal, Apă, Lemn, Foc şi Pământ, fapt care atribuie nativilor caracteristici diferite.

Porcul de Metal (1911, 1971, 2032)

Aceşti nativi din zodia Porc de Metal afişează un exterior dur, indiferent dacă sunt la muncă sau acasă în familie sau cu prietenii. Muncesc foarte mult, iar atunci când iubesc se dăruiesc total partenerilor. Comunică întotdeauna foarte deschis ceea ce au de spus şi ceea ce gândesc şi sunt demni de încrederea celorlalţi.

Porcul de Apă (1923, 1983, 2043)

Persoanele din acest semn Porc de Apa sunt demne de toată încrederea. Sunt destul de uşor influenţabili, însă, la rândul lor, pot fi extrem de persuasivi, dacă situaţia o cere sau îşi doresc să obţină ceva. Iubesc să socializeze şi să se distreze.

Porcul de Lemn (1935, 1995, 2055)

Mistretii de Lemn sunt indivizi foarte săritori şi le place să muncească în colaborare cu ceilalţi. Se oferă să-i ajute pe ceilalţi chiar dacă nu li se solicita acest lucru. Sunt recunoscuţi pentru sufletul lor bun şi mintea ageră.

Porcul de Foc (1947, 2007, 2067)

Acestor persoane nascute in zodia Porc de Foc le place să îşi asume riscuri. Atunci când îşi propun să obţină ceva vor face orice este omeneşte posibil pentru a obţine ceea ce vor. Acest principiu se aplică atât la locul de muncă, cât şi în dragoste sau în viaţa de zi cu zi. Sunt şefi excelenţi şi lideri înnăscuţi.

Porcul de Pământ (1959, 2019, 2079)

Acestor nativi, cel mai mult, le place să stea acasă. Îşi iubesc familiile mai mult decât orice pe lumea asta. Întotdeauna îşi planifica fiecare lucru cu cea mai mare atenţie posibilă şi în cel mai mic amănunt. Prefera mai degrabă să se lase conduşi de alţii decât să preia ei conducerea.