Ascendentul chinezesc - Horoscop
Astrologie si Horoscop contact[at]astrologyclub.org

Ascendentul chinezesc

La fel ca şi în astrologia modernă, astrologia chineză împarte ziua astronomică în 24 de ore, şi 12 secţiuni sacre, fiecare secţiune fiind reprezentată (de către un animal, nu de o zodie). Conform legendei zeului Buddha, fiecărui animal i s-a atribuit sub guvernare un an, o lună specifică din an şi bineînţeles, o secţiune din zi (în ordinea sosirii lor la întâlnirea cu Buddha), începând cu Şobolanul şi terminând cu Mistreţul. Astfel, raportat la astrologie şi la tehnicile predictive ale acesteia, este dar de înţeles, că nu contează atât anul sau lună naşterii unui individ, ci şi – secţiunea de timp din zi, momentul la care a avut loc naşterea subiectului. Astfel, secţiunea de timp din zi în care a avut loc naşterea individului, reprezintă pentru chinezi Ascendentul Naşterii; ceea ce pentru occidentali este ascendentul zodiacal.

Element de distincţie şi personalizare individuală, iată dar cum puteţi afla ascendentul naşterii, funcţie de intervalul naşterii:

Şobolan
23-01
Bou
01-03
Tigru
03-05
Iepure
05-07
Dragon
07-09
Şarpe
09-11
Cal
11-13
Oaie
13-15
Maimuţa
15-17
Cocoş
17-19
Câine
19-21
Porc
21-23

ASCENDENTUL SOBOLAN

Ascendentul Sobolan inzestrează persoană cu înţelepciune şi uşurează drumul în viaţă. Şansa de ascensiune socială şi chiar de popularitate, dacă subiectul beneficiază de educaţia necesară. De regulă, împlinirile apar după vârsta de 28 de ani, dar şansa realizării poate apare şi mai devreme. Ca personalitate, nativul Şobolan are o personalitate foarte matură, un spirit puţin justiţiar, dar întotdeauna îndreptat către dreptate. Va şti să-şi atragă bunăvoinţă şi chiar protecţia lumii, însă, în ceea ce priveşte relaţiile sale de prietenie, adesea va avea de suferit de pe urmă falşilor amici. Aptitudinile sale sportive îl indică în orice sport, cu şanse de realizare şi succes. Datorită naturii sale duble, poate activă cu şanse mari de reuşită şi în domeniul politic, fiind un bun orator şi chiar negociator. Un lucru este însă clar, va şti să-şi atragă aproape toate lucrurile frumoase ale vieţii.

ASCENDENTUL BOU

Firea sa este tăcută, mai mult idealistă. Ascendentul Bou prefera situaţiile sigure şi foarte rar va risca, şi asta se va întâmpla numai atunci când este foarte sigur de el. Este un melancolic, poate puţin cam visător şi uneori, puţin cam pesimist. Va şti însă ce să facă ca să se descurce în viaţă, după premiza „încet dar sigur”. Îi plac banii şi îl atrag foarte mult funcţiile de conducere. Din acest motiv, va învăţa cu sârg şi îşi va exersa spiritul, pentru că din punctul său de vedere, fiecare ar trebui să reuşească funcţie de eforturile sale. Se pricepe şi la afaceri, chiar dacă nu da dovadă de strălucire. Va analiza cu maximă atenţie toate posibilităţile şi dacă va constata că poate ieşi şi în câştig, atunci va spune Da. Munca de birou I se potriveşte foarte bine, pentru că nu-I prea place să se obosească în activităţi fizice. Există însă şi cazuri de excepţie. Cât despre viaţa sentimentală, prefera să fie el sedus, asta din teamă de a nu fi respins.

ASCENDENTUL TIGRU

Un ascendent care înzestrează nativul cu supleţe, naturaleţe, generozitate şi putere de adaptare. Pe el nimic nu-l surprinde, fiind mereu pregătit pentru experienţe noi. Este tipul revoluţionarului, cel care caută întotdeauna să afle adevărul şi detestă să fie minţit sau manipulat. Dacă nu-şi va pierde curajul, mai mult ca sigur că norocul îi va surâde şi va avea parte de cele mai minunate realizări. Curios şi băgăreţ, nativul cu Ascendent in Tigru îşi va găsi mereu prieteni noi, dar şi duşmani, datorită francheţii sale. El este însă un independent, care va găsi întotdeauna motive pentru a nu sta foarte mult timp într-un loc. Va iniţia şi va schimba, acesta este destinul sau de veşnic căutător. Va trebui totuşi să se aşeze într-o bună zi, fie că lucrul acesta se referă la studiile a căror finalizare o tot amâna, fie la afaceri neterminate sau la relaţii de dragoste neconsumate.

ASCENDENTUL IEPURE

Ascendentul Iepure imprima persoanei o fire mâloasă, plină de compasiune şi înţelegere faţă de cei neajutoraţi şi năpăstuiţi. El este un suferind, al problemelor altora dar şi al problemelor sale. Va dori să facă tot ceea ce îi stă în putinţă pentru a-I ajuta pe ceilalţi, fie apropiaţi sau străini şi, capacităţii sale de a empatiza, va cunoaşte întotdeauna sursa răului. Ca personalitate, este un tip puţin introvertit, aplecat spre contemplare şi veneraţie a binelui şi iubirii. Are propriul său univers în cere te va lăsa cu greu să pătrunzi. Cât despre bunurile materiale, nu-şi fă face prea multe probleme, pentru că destinul îi va surâde din acest punct de vedere. Are noroc la bani şi chiar în dragoste, dar va trebui să înveţe şi lecţia economiei. Va călători mult şi este posibil chiar să aibă mai multe cămine. El este un om pe care oricine şi-l doreşte alături, chiar dacă mai are, că oricine dealtfel, momentele sale de rătăcire. Spre maturitate, viaţa de lux îl va atrage mai mult şi-şi va îndrepta atenţia către asigurarea confortului material. Odată obţinut acesta, voinţa să va fi pe deplin împlinită şi va dă celorlalţi ceea ce are mai bun în el.

ASCENDENTUL DRAGON

Persoana cu Ascendentul in Dragon are un caracter foarte puternic. Plină de elan în tot ceea ce face şi chiar impulsivitate, el nu se va da în lături de la nimic până ce nu-şi va vedea visul împlinit, oricare ar fi acesta. Sentimentele, senzaţiile şi instinctele, vor cântări foarte greu în lupta cu raţionalul, mai ales dacă îşi doreşte un lucru. Ca personalitate, firea sa este însă extrem de impresionabila la tot felul de lucruri şi stimuli, auditivi sau vizuali; de aceea el poate fi indus repede în eroare de către cei foarte diplomaţi. Este însă hotărât, şi asta este ceea ce contează mai mult pentru el. Dacă îşi va dori glorie o va avea, şi întotdeauna, mergând pe drumul cel drept, fără să şovăie. Este un spirit dominator, plin de bărbăţie şi curaj, iar optimismul nu-l părăseşte niciodată. Familia contează cel mai mult pentru el şi dacă este susţinut de către cei dragi, atunci va demonstra lumii că este o persoană de excepţie şi va obţine rezultate din cele mai remarcabile.

ASCENDENTUL SARPE

Un ascendent Sarpe anunţă o viaţă foarte promiţătoare. Nativul este un tip foarte răbdător şi rezistent. Asemeni unei stânci, nimic nu-l poate deranja de la preocupările sale. El gândeşte – decide şi acţionează, acestea sunt premisele lui. Foarte calculat în acţiunile sale, dar, atenţie, imprevizibil, va şti să-I pună la punct pe cei ce-I stau în cale. Va avea perioade de dezorientare, în care pare că s-a retras definitiv din viaţa socială, însă, el îşi va pune la punct o nouă strategia de acţiune. Când toată lunea va crede că şi-a depus armele, atunci va reveni mai în forţă şi mai tânăr. Este un luptător ce-şi cunoaşte valoarea şi limitele. Ca personalitate, nativul cu ascendentul in Sarpe este foarte generos şi loial celor pe care îi apreciază. Persoana geloasă din fire, se va aprinde repede când îi este încălcat teritoriul, dar se va şi îndrăgosti foarte repede. Cel mai mare defect al său este încăpăţânarea şi cel mai adesea, eşecurile îi sunt atribuite în totalitate, tocmai din cauza acestei încăpăţânări în care se cramponează. Diplomat din fire şi sensibil la valorile materiale, va reuşi însă să găsească calea cea mai uşor obositoare pentru a ieşi în câştig.

ASCENDENTUL CAL

Ascendentul Cal înzestrează persoană cu o mare abilitate în viaţă. El este o mână de energie, ce va şoca prin optimismul şi bunăvoinţa să. Extrem de sociabil, uşor adaptabil la orice situaţie, el poate trece cu uşurinţă peste neplăcerile vieţii. Va avea numeroşi prieteni şi cunoştinţe în viaţă şi va beneficia din plin de suportul celor care în apreciază. Dotat cu o inteligenţă de excepţie, dispune de calităţi intelectuale remarcabile şi de talent oratoric, astfel că poate aborda orice domeniu, fără complexe. El este un tip firav său înalt şi slab, iar semnul este socotit de o slabă vitalitate fizică, predominând intelectul. Cu toate acestea, viaţa să se desfăşoară pe mai multe planuri, fiind deosebit de activă. Sportul minţii şi şi educaţia fizică ocupa un rol foarte important în viaţa sa. Norocul îi va surâde la maturitate, odată cu căsătoria sau după aceasta. Viaţa să va fi în general fericită, dar pentru a îşi întreţine această fericire vă trebui să nu permită nimănui să-l subjuge sau să-l exploateze.

ASCENDENTUL OAIE

Ascendentul Oaie imprima persoanei un puternic spirit de asimilare şi o predispoziţie pentru tot ceea ce înseamnă tradiţie şi visare. Este tipul romantic, care se înconjoară doar cu frumuseţi veritabile, cu lucruri autentice şi, întotdeauna se hrăneşte numai natural. Detesta cel mai mult prefăcătoria, artificialul şi kitsch-ul. Are un simţ practic deosebit şi întotdeauna găseşte calea cea mai convenabilă de a-şi rezolva problemele. Că persoană, este un tip (a) cu trăsături frumoase, fine şi naturale. Sufletul său este plin de bunătate şi nobleţe. Dăruit cu dragoste fără de margini pentru familie, are de asemenea tendinţa de a face totul pentru cei dragi şi de a se sacrifica pentru fericirea acestora, în special pentru copii săi. Este o fire foarte prudenţă şi niciodată nu risca aiurea. Îşi ia mereu prevederi şi nu iniţiază nimic, până ce se asigura că proiectele sale au sorţi de izbândă. Deşi, la prima vedere, poate părea un tip extravagant sau risipitor, nativul oaie este de fapt, excesiv de strângător. Viaţa nu îi va aduce schimbări spectaculoase de situaţie, dar nici nu-l va menaja. Problemele se referă în special la sferă sentimentală sau familială. Va trebui să înveţe să se impună mai mult, altfel risca să facă faţă ingratitudinii celorlalţi.

ASCENDENTUL MAIMUŢA

Ascendentul Maimuta imprima persoanei o fire veselă, jucăuşă, veşnic pusă pe soţii şi glume. Maimuţa este un semn de generozitate şi de succes absolut, în special în ceea ce priveşte viaţa socială. Are o mare abilitate în a încurca sau a descurca foarte repede orice lucru sau acţiune şi te poate lua pe nepregătite atunci când te aştepţi mai puţin. Viaţa sa înseamnă o continua mişcare, un joc complicat şi controversat în care numai el ştie cum să se descurce. Acest nativ, este foarte sigur de el, pentru că intuiţia lui nu îl înşeală niciodată. Mărinimos şi foarte simpatic, va şti să-şi atragă prietenia şi bunăvoinţa celorlalţi. Maimuţa este semnul puterii şi al autorităţii absolute iar voinţa să se poate transforma uşor în încăpăţânare. Dacă îşi doreşte un lucru, trebuie să-l obţină. Nu admite înfrângerea sub nici o formă şi are o capacitate imaginativă fără egal. Pentru el, puţine sunt secretele care să rămână ca atare, pentru că ceea ce alţii nu ştiu, el cunoaşte. Dacă se cultivă şi îşi exersează calităţile pozitive, va avea parte de o ascensiune glorioasă şi îi va uimi pe ceilalţi prin originalitatea ideilor sale.

ASCENDENTUL COCOS

Ascendentul Cocos înzestrează persoana cu însuşiri intelectuale deosebite. Este tipul de om foarte înţelept, prudent, metodic şi foarte organizat în ceea ce face. Are un excelent spirit de observaţie şi este foarte precis în tot ceea ce întreprinde. Este o persoană care se pricepe la toate şi în viaţa casnică este gospodarul perfect. Acasă, îi place însă să fie recunoscut drept stăpân absolut. De fapt, şi în viaţa de zi cu zi, va face tot ceea ce poate pentru a se impune şi pentru a le dovedi celorlalţi superioritatea să. Cu toate că este un luptător înnăscut, lumea îl va aprecia şi nu îşi va face duşman, dar, întotdeauna va fi invidiat. Un tip, pentru care familia reprezintă locul sacru şi care apreciază tot ceea ce ţine de casă, punându-şi apropiaţii pe primul plan. Problema lui nu este, cum să facă rost de bani, ci ce anume trebuie să facă pentru a-şi asigura bunăstarea necesară lui şi familiei. Dacă are familie şi prieteni, are pentru pentru ce să lupte şi atunci va trece peste orice barieră. În schimb, el vrea doar să-I fie recunoscute meritele. Încurajaţi-l şi veţi vedea cât de bine vă va fi alături de el.

ASCENDENTUL CAINE

Ca nativ, Câinele este o persoană foarte graţioasă, frumoasă şi zveltă. Tipologia sa venusiană îl înzestrează cu reale calităţi artistice. Gusturile sale sunt îndreptate astfel către plăcerile vieţii, către frumos şi iubire. Abordează uneori un aer melancolic generat de o stare de pesimism, cel mai adesea nefondat, pentru că, în primul rând.. el ştie să trăiască. Îi plac petrecerile şi se simte excelent în mijlocul prietenilor numeroşi, dar pe care îi alege cu foarte mare atenţie. Fiind o persoană înzestrată cu o sensibilitate excesivă, el ştie dinainte ceea ce gândesc ceilalţi despre el sau ce vor să spună şi, de aceea prietenii şi-I alege pe baza criteriului de moralitate. Echilibrul său interior este destul de labil, inteligenta să fiind în egală măsură, imaginativa cât şi practică. Va avea suficient noroc în viaţă, dacă bineînţeles va şti cum să facă să-şi atragă alături persoanele care-I poartă cu adevărat noroc. Posibil să aibă parte de un debut fulgerător în lumea artistică sau într-o profesiune publică.

ASCENDENTUL MISTRET

Este semnul care înzestrează persoană cu o puternică personalitate, uneori remarcabilă. Un spirit vioi, critic şi cu o deosebită putere de discernământ ce va şti să speculeze orice situaţie în favoarea sa. Un tip de altfel, foarte discret şi devotat celor la care ţine. Nativul cu ascendentul in Mistret poate fi însă şi un duşman teribil, deci, decât să-l calci pe coada, mai bine lasă-l în pace. Este omul care pune pasiune în tot ceea ce face şi are un deosebit simţ al posesiunii. Simte imediat ocaziile favorabile şi profita din plin de şansele oferite de providenţa, mai ales în afaceri, unde este un maestru al negocierilor. Firea sa este însă schimbătoare şi dacă îl întâlniţi în crizele sale de personalitate, mai bine lăsaţi-l în pace, până-şi termina recitalul – nervii îi vor trece la fel de repede precum I-au apărut. Poate fi extrem de harnic şi generos, sau poate fi leneş şi răutăcios toate ţin de starea lui de spirit. Oricum, niciodată nu va lăsa un lucru neterminat. Este tipul de persoana care trage atât pentru el cât şi pentru ceilalţi, şi mulţi pot trăi de pe urma lui, deci, puneţi-vă bine cu el. Ca destin, un noroc providenţial îl va însoţi întotdeauna în momentele critice ale vieţii sale şi îi va netezi calea spre realizări mai mari.