Ascendentul in opozitie cu o planeta din Casa a VII-a
Astrologie si Horoscop contact[at]astrologyclub.org

Ascendentul in opozitie cu o planeta din Casa a VII-a

Ascendentul arata multe lucruri despre fatada noastra exterioara, despre cum parem ca suntem celor care nu ne cunosc foarte bine. Nu ma refer la prietenii intimi, la membrii familiei sau la iubitul, iubita, sotul sau sotia. Ma refer la cum parem ca suntem persoanelor cu care nu avem o legatura mai stransa, pe care le intalnim poate o singura data sau mai rar si care nu ajung sa ne cunoasca mai bine.

Ce inseamna o opozitie ?

Cand o opozitie dintre doua planete este folosita in mod corect reusim sa imbinam doua seturi de nevoi, dorinte, etc, si nici una nu este neglijata. Dar daca una dintre planetele implicate in opozitie este ignorata, atunci energia acelei planete este jucata de celelalte persoane din viata noastra. Vom avea senzatia ca ceilalti ni se opun, ne stau in drum, din cauza lor nu putem obtine ceea ce ne dorim sau avem nevoie. Insa, de cele mai multe ori, este doar o proiectie a noastra. La un nivel subconstient, alegem deliberat ca altcineva sa joace rolul celui care ne saboteaza sau chiar provocam acest lucru prin comportamentul nostru. Exemple de cateva fraze care se intalnesc frecvent si care exprima o opozitie : ” Daca n-ar fi fost ea (el, sotul meu, sotia, prietenul, fratele, colegul, mama, seful, etc) as fi…” sau ” Uite ce m-ai facut sa fac!” –  proiectam toata responsabilitatea.

Ascendentul in opozitie cu o planeta din Casa a VII-a : ” Din cauza lor nu pot sa…”

Atunci cand o planeta este in opozitie cu Ascendentul este in conjunctie si cu Descendentul, datorita faptului ca Descendentul este in acelasi grad cu Ascendentul, dar in zodia opusa ei. De exemplu, daca avem Ascendentul in 10 grade Scorpion vom avea Descendentul in 10 grade Taur.

Atunci cand planeta care formeaza o opozitie cu Ascendentul se afla in casa a VII-a ( casa relatiilor ), ni se pare ca partenerul /partenera,(prietenul/prietena, un membru al familiei,etc,)  ne opreste, intr-un fel sau altul, sa ne implicam social asa cum ne-am dori: „Mi-ar place sa …dar stii ca sotul meu nu ma lasa”.

Totusi, atunci cand o planeta grea este in opozitie cu Ascendentul ( Saturn, Uranus, Neptun, Pluton), este posibil ca asteptarile partenerului, cererile sau nevoile lui sa cantareasca mult in mintea persoanei care are aceasta opozitie in astrograma si sa dedice mult timp si multa energie in incercarea de a i le satisface.

De exemplu, cei care au planeta Saturn in opozitie cu Ascendentul , pot avea un partener care este mai in varsta decat ei sau care este foarte implicat in cariera sa. S-ar putea sa i se pretinda sa-l ajute pe acesta in afacere, sau, daca persoana care are aceasta opozitie are copii, sa trebuiasca sa fie si mama si tata, din cauza ca partenerul/partenera este implicat total in cariera sa.

Axa Ascendent/Descendent arata multe lucruri despre ce tip de partener atragem si ce persoane sunt atrase de noi. Iar o persoana care are o planeta in opozitie cu Ascendentul este atras de cineva care exprima acea planeta.
De exemplu, persoanele cu Neptun in opozitie cu Ascendentul pot sa intre intr-o relatie de codependenta, cu un partener dependent de bautura,(de droguri, etc) sau instabil emotional si sa incerce sa-l salveze. Si chiar daca reusesc sa iasa din aceasta relatie, pot sfarsi intr-o alta relatie de acelasi tip si apoi in alta relatie, pana cand reusesc sa-si inteleaga codependenta.

Persoanele care au Saturn in opozitie cu Ascendentul, cauta, de multe ori, pe cineva care sa joace rolul mamei sau tatalui, pe cineva care sa-i faca sa se simpta in siguranta. Drept urmare, sunt atrasi de persoanele care exprima puternic caracteristicile planetei Saturn. Daca planeta Saturn este rau aspectata in astrograma, vor fi atrasi de genul de persoana foarte autoritara, care le organizeaza viata si care incearca sa-i disciplineze.

Atunci cand avem o planeta in Casa a VII-a, in opozitie cu Ascendentul si care este rau aspectata – persoanele cu care avem relatii vor manifesta comportamente mai putin dezirabile, pana cand ne vom invata lectia – adica sa nu mai proiectam acea planeta asupra celorlalti si sa incepem sa ne asumam responsabilitatea in ceea ce priveste planeta care este in opozitie cu Ascendentul.

Bibliografie: Donna Cunningham – Selected topics in Chart interpretation

Susține-ne cu un Like sau cu un Share! Mulțumim!