Ascendentul si Casa I goala, fara planete in ea
Astrologie si Horoscop contact[at]astrologyclub.org

Ascendentul si Casa I goala, fara planete in ea

Denumirea tradiționala a Casei I – Casa Personalității
Verbul Casei I – “ Eu sunt”
Zodia ce corespunde Casei I – Zodia Berbec
Planeta asociata cu Casa I – Marte
Ascendentul descrie masca pe care o purtam in lume, personalitatea noastră. In Casa I din astrograma putem sa vedem ce masca este potrivita pentru noi, cum sa ne exprimam in exterior ca sa obținem ceea ce Soarele nostru isi dorește (zodia in care ne-am născut).
Daca nu reușim sa ne creem o masca nu știm clar cine suntem, ni se pare ca nu avem nici un control asupra vieții noastre. Si atunci ne va fi frica. De multe ori o persoana care are probleme nerezolvate cu Casa I, a personalității, (o persoana cu  identitatea si direcția in viața neclare), adesea isi exprima frica tiranizandu-i pe ceilalți. Din cauza ca nu reușește sa-si controleze propria viața încearcă sa-i controleze pe ceilalți din jur.
Fiecare dintre noi purtam masti. Toți avem „identitati sociale”, personalitati – pentru ca avem nevoie de ele.

Daca Casa I nu conține planete in ea, trebuie sa analizam guvernatorul Ascendentului (in ce zodie se afla, in ce casa si ce aspecte face cu celelalte planete) dar si  aspectele pe care le face Ascendentul cu alte planete. Planeta care guvernează Ascendentul ne va oferii indicii despre personalitatea, felul cum arătam sau ne comportam, cum si unde ne exprimam personalitatea. Planeta care guvernează Ascendentul este atât de importanta incat in astrologia tradiționala a fost numita ”Guvernatorul astrogramei” sau ”Planeta care guvernează astrograma”.
Susține-ne cu un Like sau cu un Share! Mulțumim!