Cat de puternic este Pluton in astrograma ta?
Astrologie si Horoscop contact[at]astrologyclub.org

Cat de puternic este Pluton in astrograma ta?

Ești o persoana plutoniana? Ai planeta Pluton,Zodia Scorpion și Casa a VIII-a puternice în astrograma ta?

Toți avem planeta Pluton,zodia Scorpion și Casa a VIII-a în astrograma personala. Dar pentru ca Pluton sa fie puternic în astrograma trebuie sa ai planete în Scorpion, în Casa a VIII-a sau Pluton sa fie în aspect cu mai multe planete (în special cu Soarele, Luna, Ascendentul sau Mijlocul Cerului).

Pluton – Putere, Dorință, Pasiune, Intensitate, Transformare

Pluton a fost descoperit pe data de 12 martie 1930. Inca nu se știu multe lucruri despre aceasta planeta pentru ca nu a existat suficient timp pentru a fi studiata.Toate celelalte planete sunt studiate de sute de ani, dar aceasta planeta, mica, îndepărtata și „ascunsa”, și-a dezvăluit ultima secretele – la fel ca și caracterul plutonienilor.

Pluton are nevoie de 248 de ani pentru a trece prin toate cele 12 constelații.

In mitologia greaca, Pluton (Hades), zeul morții, s-a îndrăgostit de Persefona, frumoasa fiica a lui Zeus si a Demetrei. Știind ca mama Persefonei nu va fi niciodată de acord cu o căsătorie, Hades a cerut-o de soție lui Zeus. Neputând sa-și refuze propriul frate, acesta a consimțit sa i-o dea pe Persefona de soție, cu condiția ca Hades însuși sa o duca pe Persefona in regatul lui (știind prea bine ca Persefona era pazita cu foarte mare atenție de mama ei). Hades reușește sa o răpească pe Persefona si o duce în Infern. Demetra a fost atât de disperata de dispariția fiicei sale iubite încât a părăsit Olimpul și timp de noua zile a lăsat sa se vestejească întreaga vegetație care era sub oblăduirea ei. Într-un târziu Zeus a fost nevoit sa-i destăinuie Demetrei locul unde se afla fiica ei și a făcut o înțelegere cu Hades (ce a devenit intre timp soțul Persefonei). Deși eliberata din Infern, Persefona a rămas legata de lumea umbrelor pentru ca a apucat sa mănânce acolo un sambure de rodie. In fiecare iarna ea a trebuit sa se întoarcă în Infern și sa rămână o treime din an acolo.

Fiecare dintre noi purtam acest mit în noi și odată cu el o versiune personala al acestui arhetip. Pluton ne coboară în propriul Infern, în locul în care orice am reprimat sau am uitat este încă viu, chiar dacă noi nu conștientizăm acest lucru. Lumea subpământeană al lui Pluton este de fapt o metafora pentru subconștient și simbolizează Infernul din noi.

Multe lucruri se pot spune despre stăpânul Infernului. Este asociat cu fricile și tabuurile noastre, este locul unde punem, în mod subconștient, tot ceea ce nu ne place la noi înșine. Noi încercăm sa reprimam și sa uitam toate părțile din viata care ne fac rău sau care ne sperie. Pluton însă ne obliga sa le înfruntăm iar când vom ieși la lumina vom fi transformați pentru totdeauna. Atunci lucrurile vor apărea în esență, asa cum sunt de fapt.

 • Doua cuvinte cheie pentru Pluton sunt Putere și Control. Acolo unde se afla plasat pe astrograma noastră este locul unde fie avem autocontrol, fie ne luptam cu ceilalți pentru ca vrem sa-i controlam. Este locul unde fie suntem puternici, fie, dacă folosim negativ energia plutoniana, încercăm sa abuzam de putere sau devenim victime.
 • Orice planeta poate fi folosita în mod pozitiv sau negativ. Noi alegem, conștient sau inconștient, cum o vom folosi. Iar Pluton este o planeta cu un potențial foarte mare fie pentru a distruge,fie pentru a transforma(regenera). Este planeta extremelor-„Totul sau nimic”. Ne arata cât de mult putem urca dar și cât de mult putem sa ne coboram prin comportamentul nostru.
 • Cu Pluton niciodată nu putem da înapoi. Schimbările pe care le aduce sunt ireversibile.

Calculeaza cat de puternic este Pluton in astrograma ta

Acest test este conceput de astrologul Donna Cunningham. Verifica, in astrograma ta natala, daca Pluton face aspecte cu alte planete si vezi cate puncte corespund fiecarui aspect. La fel daca ai planete in Scorpion sau in casa a VIII-a.

Mai întâi recomand sa-ți calculezi astrograma personala.

 1. câte 10 puncte – dacă ai Pluton în trigon, opoziție, conjuncție sau cuadratura cu Soarele, Luna Ascendentul sau Mijlocul Cerului
 2. câte 5 puncte – dacă ai Pluton în trigon, opoziție, conjunct sau în cuadratura cu Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun, Nodul Nord, Chiron, Lilith, Fortuna
 3. câte 5 puncte – dacă ai Soarele, Luna sau Pluton în casa a VIII-a.
 4. câte 5 puncte – dacă ai Soarele în Scorpion, Luna în Scorpion, Ascendentul Scorpion, Mijlocul Cerului în Scorpion sau Pluton în Scorpion.
 5. câte 3 puncte – dacă ai Mercur în Scorpion, Venus în Scorpion, Marte în Scorpion, Jupiter în Scorpion, Saturn în Scorpion, Uranus în Scorpion, Neptun în Scorpion, Nodul Nord în Scorpion, Lilith în Scorpion, Chiron in Scorpion sau Fortuna în Scorpion.
 6. câte 3 puncte – dacă ai Mercur în casa a VIII-a, Venus in casa a VIII-a, Marte în casa a VIII-a, Jupiter în casa a VIII-a, Saturn în casa a VIII-a, Neptun in casa a VIII-a, Uranus in casa a VIII-a, Lilith in casa a VIII-a, Chiron in casa a VIII-a, Fortuna in casa a VIII-a, Nodul Nord in casa a VIII-a
 7. câte 2 puncte – dacă Pluton este în sextil, în semicuadratura, în inconjunctie sau în cvintil cu orice planeta.

Orbul folosit pentru fiecare aspect :

 • pentru conjunctie – 8 grade (cu excepția conjunctiei dintre Pluton și Ascendent sau Mijlocul Cerului – e permis un orb de 10 grade).
 • pentru opozitie – 8 grade
 • pentru cuadratura – 6 grade
 • pentru trigon – 6 grade
 • pentru aspectele minore (celelalte aspecte) – 3 grade

Rezultatele testului

 • Daca ai intre 0 – 14 puncte: Pluton este slab în astrograma ta.
 • Daca ai intre 15 – 25 puncte: Pluton este moderat de puternic în astrograma ta.
 • Daca ai peste 25 puncte: Pluton este foarte puternic în astrograma ta.

Interpretarea punctajului obținut

Daca ai obținut un punctaj mare

Planeta Pluton te influențează foarte puternic, ai un foarte mare potențial, depinde însa de tine cum alegi sa îl folosești -constructiv sau distructiv.

Daca exprimi planeta Pluton în mod pozitiv :

Probabil ești o persoana complexa, profunda. La tine întotdeauna este mai mult decât se observa la prima vedere deoarece preferi sa joci cu cărțile ascunse, ești secretuos. Acest lucru ii împiedică pe ceilalți sa te vadă asa cum ești în realitate.

Ești un foarte bun investigator, dorești sa descoperi ce este sub fațada lucrurilor și a persoanelor.Nu ești genul de persoana interesata de ceea ce este superficial, vrei sa treci repede la lucrurile fundamentale, încerci sa pătrunzi cele mai misterioase zone ale vieții și ale sufletului. Înțelegi motivațiile reale ale oamenilor și dinamica din spatele a ceea ce se vede. Ești interesat sa înțelegi comportamentul uman și ceea ce diferențiază o persoana de o alta.

Petreci mult timp explorându-ți psihicul, examinându-ți motivațiile și dorințele, încercând sa înțelegi de ce simți în felul în care simți. Transformarea este un cuvânt cheie pentru plutonieni – știi sa te reînnoiești precum șarpele care își schimba pielea. Curățările psihologice sunt de fapt un act de purificare. Știi ca nu poate exista viata noua fără moarte, ca trebuie sa dai la o parte lucrurile lipsite de valoare, care au ajuns sa-ți facă rău.

Crezi ca toți avem în noi înșine puterea de a ne schimba în bine viețile. Ca sa reîntinerim, sa renaștem și sa mergem în stadiul următor, trebuie sa ne purificam trecutul și sa înlăturam pielea veche. Conștientizezi ca dacă nu faci loc pentru nou riști sa trăiești într-un fel de jumătate de viata. Nu accepți ca felul în care este conceput un lucru este și felul în care trebuie sa rămână acel lucru și ești gata sa muncești din greu asupra propriului psihic și sa-i ajuți și pe ceilalți sa facă la fel.

Consideri ca pătrunderea psihologica precede transformarea și implicit progresul. Nu te lași intimidat de durele chestiuni psihologice, reușești sa faci fata dramei purificării emoționale. Înțelegi ca viata reprezinta o serie de morți și de renașteri, ca totul în natura se schimba constant și ca noua viata poate veni numai după moarte și decădere. Iți folosești puterea pe care ți-o da Pluton în mod constructiv, pentru a-ți transforma viata.

Poți sa obții aproape orice îți pui în minte. Ai voință puternica, putere psihica de a te auto controla și nu renunti pana nu-ți atingi scopul.
Ești foarte pasional, nu simți nimic pe jumătate și nici nu faci vreun lucru pe jumătate. Probabil motto-ul tău este „Totul sau nimic”.

Daca folosești energia acestei planete în mod negativ, distructiv

Probabil ești tot timpul cu garda sus si rigid, iti este frica sa-i lasi pe ceilalti sa se apropie de tine, ai o atitudine defensiva (esti incapabil sa fii deschis cu ceilalti), esti suspicios, fie abuzezi de putere fie accepti sa fii abuzat, esti gelos, invidios, posesiv, esti obsedat de control, esti razbunator si neiertator.

De obicei reusesti sa obtii ce vrei cu ajutorul manipularii (subtile sau mai putin subtile) sau facandu-i pe ceilalti sa se simpta vinovati sau sa le fie rusine.

Poti sa treci limita dintre pasiune si obsesie.Uneori iti dai seama de acest lucru dar tot nu te poti controla (poti fi obsedat de aproape orice : un proiect,o persoana,o problema,etc).In viata fiecarui plutonian vine un moment cand trebuie sa-si infrunte propriile limite si restrictiile impuse de realitate si de bunul-simt si sa accepte ca numai „dorind”ceva nu este suficient.

Faptul ca nu poate avea puterea si controlul asupra fiecarui lucru este, poate, cea mai importanta lectie pentru o persoana cara are planeta Pluton puternica in astrograma natala.

Unele persoane dominate de Pluton atunci cand simt ca nu au puterea de a-si directiona viata asa cum isi doresc pot deveni infricosatorori: foarte neincrezatori si furiosi pe ceilalti si pe ei insisi. Cad intr-o stare de paralizie, pot trece prin perioade lungi de autodistrugere inceata cu scopul de a se pierde si a anestezia durerea psihologica. Asta arata cat de important este pentru ei sa nu-si traiasca viata sub controlul altcuiva. Dar cand reusesc sa treaca de unul din aceste episoade intotdeauna sunt mai puternici ca la inceput. Pluton ii forteaza sa-si purifice trecutul si sa inlature pielea veche ca sa renasca .

Pentru fiecare plutonian este valabil ceea ce a spus Albert Camus : „Ceea ce nu ma omoara ma face mai puternic „.

 • Primul pas pe care trebuie sa-l faca o persoana care foloseste negativ energia lui Pluton, este sa-si constientizeze comportamentele negative, pentru ca isi face rau atat lui cat si celor din jur ul lui. Trebuie sa distruga modelele de comportament distructive care s-au imprimat in subconstientul lui – chiar daca va fi traumatizant pentru el. Trebuie sa constientizeze ca incearca sa-i controleze pe ceilalti din frica, pentru ca nu mai este in stare sa se controleze pe el insusi.
 • Trebuie sa se antreneze sa spuna NU geloziei, posesivitatii, manipularii, obsesiei de a-i controla pe ceilalti (sa-si controleze propriile reactii, propriul comportament), sa renunte la razbunare, la santaj emotional si la invinovatirea celorlalti pentru a obtine ce-si doresc.
Daca ai obtinut un punctaj mic
 • Partea pozitiva este ca probabil nu esti gelos, invidios, razbunator, rautacios, secretuos, manipulator, nu esti obsedat de putere si de control – nu manifesti puternic defectele persoanelor dominate de Pluton. Esti mai deschis in relatii si ai mai multa incredere in oameni.
 • Partea negativa este ca s-ar putea sa fii mai naiv, sa nu intelegi comportamentul oamenilor, sa nu vezi ce motive ascunse au sau ce se afla ascuns sub aparente. Este posibil sa nu reusesti sa te uiti profund in interiorul tau, sa-ti lipseasca capacitatea de a te autoexamina si de a te transforma.
Un exemplu: Monica Columbeanu s-a nascut pe data de 8 ianuarie 1987, in Bacau, la ora 8 dimineata. (Sursa pentru ora de nastere: declaratia ei dintr-o emisiune la care a fost invitata – Happy Hour).
 1. Pluton conjunct Mijlocul Cerului – 10 puncte
 2. Pluton opozitie Luna – 10 puncte
 3. Pluton trigon Lilith – 5 puncte
 4. Pluton semicuadratura Uranus – 2 puncte
 5. Pluton in Scorpion – 5 puncte
 6. Fortuna in casa a VIII-a – 3 puncte
 7. Mijlocul Cerului in Scorpion – 5 puncte
Total – 40 puncte

 

Bibliografie:

Donna Cunningham : Healing Pluto problems

Susține-ne cu un Like sau cu un Share! Mulțumim!