Pluton în case în astrograma natală
Astrologie si Horoscop contact[at]astrologyclub.org

Pluton în case în astrograma natală

Pluton-in-case in astrograma natala

Casa în care este poziționat Pluton în astrograma natală este adesea locul unde trebuie să facem faţă durerii şi crizelor. Provocarea este de a aborda acest domeniu al vieții noastre cu onestitate pentru a reuși să evoluăm.în conștiința noastră.

Mitologia ne spune că Pluton este Hades, Stăpânul Infernului. Astrologic acest lucru releva o conexiune al lui Pluton cu subconștientul. Deseori, plasarea acestuia va indica unde, in ce sector, lucrurile pe care le ascundem în subconștient vor avea o influenţă asupra vieţilor noastre.

Pluton guvernează gelozia, furia, sexualitatea, ura, răzbunarea, lăcomia şi lucrurile asociate cu latura întunecată a naturii umane. Însăși natura acestor sentimente este motivul pentru care avem tendinţa să le îngropăm, dar, de obicei, acest lucru înseamnă că ele construiesc cu forţa şi tărie fără ca noi să știm conștient – ele fierb departe, sub suprafață. Când acest lucru continuă suficient de mult timp se poate ajunge la un comportament exploziv. Din fericire, Pluton este strâns legat si de transformare. Ceea ce găsim în subconştient ar trebui să fie adus la suprafaţă, acceptat şi tratat. Prin aducerea acestor chestiuni la lumina zilei ele nu mai au putere asupra noastră.

În casa în care avem poziționată planeta Pluton fiecare dintre noi trebuie să învățăm că controlul este o iluzie, în realitate nu reușim să controlăm pe nimeni şi tot acest efort inutil de a încerca să controlăm ne consumă doar propria energie. Dacă nu știi in ce casă se află Pluton in astrograma ta natală, iți poți calcula astrograma


Pluton in casa 1         Pluton in casa 2         Pluton in casa 3         Pluton in casa 4
Pluton in casa 5         Pluton in casa 6         Pluton in casa 7         Pluton in casa 8
Pluton in casa 9         Pluton in casa 10       Pluton in casa 11       Pluton in casa 12

Pluton în casa 1

Casa 1 conţine ascendentul şi este, prin urmare, zona cea mai personală a hărţii astrale. Această casă indică natura personalităţii tale, temperamentul tău dar şi încrederea pe care o ai în tine însuți.

Pluton în casa 1, este de obicei un indiciu că transformarea şi regenerarea ta, atât de strâns legate de Pluton, vor fi chiar în mâinile tale. Acţiunile și inițiativele tale personale vor fi vehiculul prin care aceste lucruri vor intra în viața ta,  modul in care vei reuși să evoluezi.

Ai o foarte mare putere interioară care îți permite să te dedici cu o concentrare totală cauzelor și obiectivelor pe care ți le fixezi. Dar depinde de tine cum alegi să-ți utilizezi voința puternică: în formă constructivă sau în formă distructivă. Ca urmare a conflictului permanent dintre aceste două extreme din comportamentul tău, viața ta poate arăta ca fiind cu multe suișuri și coborâșuri, ca și cum ai nevoie să experimentezi, atât cele mai bune posibilități pe care ți le oferă viața, cât și cele mai rele. Ai tendința de a acţiona în moduri extreme.

Pluton poziționat în casa 1 în astrograma ta natallă te face ca periodic să provoci schimbări radicale, schimbări ce ți-ar putea perturba complet stilul de viață. Vei “avea de lucru” toată viața cu propria imagine de sine, cu “cine ești” iar „metamorfoza” ta va dura întreaga viaţă. În acest scop ai la dispoziție o energie foarte puternică, o energie care te poate ajuta să te transformi pe tine însuți, să crești și să evoluezi.

Dar dacă nu folosești energia pe care ți-o pune la dispoziție Pluton pentru dezvoltarea ta, vei fi practic obligat să o îndrepți împotriva ta şi a celor din jurul tău, exprimându-ți personalitatea printr-un comportament manipulator, dominator și abuziv și astfel îți vei provoca multă durere ție și celor din jurul tău. Energia lui Pluton este foarte puternică, mai ales în casa 1, și este important să înveți să o folosești cu înţelepciune.

Pluton în casa a 2-a

Casa a 2-a reprezintă dorința noastră de a obţine şi de a poseda bunuri, valori (nu doar bunuri, posesii tangibile sau materiale, dar și mentale, emoționale și spirituale) – lucrurile de care avem nevoie pentru siguranţa existenţei noastre.

Pluton în casă a 2-a
te împinge să aprofundezi semnificațiile acestui sector, sectorul banilor, posesiunilor şi resurselor materiale, în general. Pluton este guvernatorul natural al zodiei Scorpion şi al casei a 8-a, o casă de apă. Ca atare, este în legătură cu subconștientul şi cu ceea ce se află acolo. Din acest motiv ar trebui să-ți înțelegi îndeaproape motivaţiile care stau la baza dorinței de a strânge avere şi posesiuni. Simți că fără bani îți este ameninţata supravieţuirea? Banii îți permit să-i controlezi pe alţii? etc. Dacă te concentrezi prea mult pe contul tău bancar, pe mașina sau casa ta, sau te identifici prea mult cu lucrurile pe care le deții, probabil Pluton va distruge aceste forme exterioare de auto identificare, îndepărtându-te de capcanele și ambalajele exterioare, pentru ca să poți descoperi în interiorul tău cine ești.
Este posibil și ca, subconștient, să-ți provoci acest tip de situaţie extremă în scopul de a te putea întâlni cu sentimentul interior de valoare și de securitate profundă.

Îți este foarte frică de a pierde controlul asupra acestei zone din viaţa ta, asupra valorilor personale şi posesiunilor. Ai o dorinţă foarte puternică de a avea un venit mai stabil şi mult mai substanţial, dar lecția pe care ți-o aduce Pluton prin poziționarea lui în casă a 2-a din harta ta natală, este să înveți să-ți regenerezi acest domeniu din viața ta, să renunți la gelozie și invidie în legătură cu banii.

De multe ori cei care au Pluton în casă a 2-a degenerează în obsesii puternice şi manii în legătură cu banii. Ai putea să dorești cu orice preț să ai bani, să deții puterea şi controlul asupra lumii materiale – în cazuri extreme poți deveni sclavul banilor, să te gândești tot timpul la bani, practic să fii obsedat de bani, să fii în stare să faci orice pentru bani, gândindu-te că “scopul scuză mijloacele”.

Aceasta este o poziţie favorabilă pentru cei care-şi câştiga existenţa prin profesii plutoniene, cum ar fi munca de detectiv, cercetare, psihologie sau alte tipuri de „săpat”, cum ar fi arheologie minerit, etc.

Pluton în casa a 3-a

Casa a 3-a reprezintă raportul nostru cu mediul înconjurător,  modul nostru de a comunica, de a privi şi de a înțelege circumstanţele externe. Este domeniul gândirii logice, capacității de exprimare prin comunicare şi de dobândire a datelor şi informaţiilor. Reprezintă educaţia timpurie, călătoriile pe distanţe scurte, relaţiile cu fraţii, cu rudele apropiate şi cu vecinii.

Pluton în casă a 3-a
te împinge dincolo de limitele normale ale minţii și intelectului. Ai o minte profundă, incisivă şi penetrantă, capabilă de a ajunge ca o rază laser la inima oricărei probleme. Poți fi un foarte bun detectiv sau cercetător, având o capacitate înnăscută de a pătrunde dincolo de tot ceea ce este superficial. Pasiunea ta pentru investigații, pentru cercetări, pentru rezolvarea problemelor, ar putea să te conducă să dedici o mare parte din viața ta găsirii informaților.

Dar puterea lui Pluton poate fi folosită și distructiv şi, adesea, cei care au Pluton în casă a 3-a sunt renumiți pentru limba lor ascuţită, pentru manipularea verbală şi pentru capacitatea lor de a detecta punctele slabe ale altora și de a-i ataca verbal. Poți avea tendința de a avea opinii puternice și să le exprimi puternic şi ferm. Cum am spus, o manifestare negativă ar putea fi o limbajul tăios şi jignitor, care nu prezintă milă faţă de cei ale căror opinii sunt diferite de ale tale. Punctul tău de vedere se va schimba doar dacă ceilalți dovedesc prin probe, fapte că ai greşit. Majoritatea persoanelor care au Pluton în casă a 3-a cred că „cunoaşterea înseamnă putere”.

Pluton în această casă te face să simți ca și cum ai avea o „gaură” în creierul tău, în mintea ta, nu ești niciodată mulțumit de nivelul tău mental, intelectual, ai nevoie mereu să înveți mai mult, tot mai mult. Îți este foarte teamă de a nu pierde controlul în acest domeniu al vieţii tale

Pluton poziționat în casă a 3-a poate simboliza o traumă devreme, poate provocată de un frate, de o soră, de un vecin, de un verișor sau, poate, în primii ani de şcoală.

Pluton în casa a 4-a

Fundul Cerului sau casa a 4-a simbolizează latura ascunsă (ocultă) a personalității noastre, rădăcinile noastre şi sentimentele, comportamentul nostru mai puţin vizibil la prima vedere. Casa a 4-a reprezintă baza noastră emoţională, familia noastră şi, mai concret, mama, ca simbol al protecției şi al hranei.

Pluton poziționat în casa a 4-a
în harta ta personală, indică traume, complexe şi probleme nerezolvate din perioada copilăriei, ce clocotesc în interiorul tău, fără să fii conștient de ele. Este posibil să fi încercat să-ți amputezi complet sentimentele cele mai profunde, să încerci să exerciți un control strict asupra ta ca o modalitate de a te proteja de aceste emoţii primitive. Şi totuşi, simți mereu ceva periculos în adâncul sufletului tău, ceva ce în cele din urmă ar putea ieși la suprafață. Trebuie să te scufunzi în adâncimile interiorului tău şi să aduci la lumină problemele ascunse, în scopul de a le examina, înțelege şi transforma.

Este posibil ca aceste complexe, aceste probleme să își aibă originea în experiențele tale din mediul de acasă (din familia de origine) şi să reapară la suprafaţa în viaţa ta privată, domestică de mai târziu. Numai dacă mergi înapoi în trecut poți spera să te eliberezi de aceste probleme.  Dar se poate ca aceste probleme să fie atât de traumatice pentru tine încât să le fi închis complet în interiorul tău.

În funcţie de aspectele pe care le face Pluton, părintele (mama) poate să fie privit de tine ca un fel de tiran sau ca cineva curajos, cu o voinţă puternică, în cazul în care aspectele sunt pozitive. În cazul în care este vorba despre primul caz ar trebui să fii avertizat cu privire la probabilitatea de a afişa aceleaşi caracteristici tiranice în propria casă mai târziu în viaţă. Acasă este locul unde te simți cel mai vulnerabil, unde îți este frică să nu pierzi controlul, s-ar putea să încerci să-i manipulezi şi să-i controlezi pe cei din jurul tău, astfel încât nimeni să nu poate detona din greșeală, bomba care ticăie în tine. Este evident că această atitudine nu conduce la o atmosferă mai relaxată acasă.
Unele persoane care au Pluton în casă a 4-a în astrograma, ar putea putea sa-si fi pierdut sau sa fi fost separati de unul sau de ambii părinţi. Aceasta ar indica, desigur, o rană dureroasă, dar ar putea fi, de asemenea, indiciul unui sentiment profund de respingere sau de vinovăţie. Încă o dată, doar lucrând cu aceste sentimente dureroase îți poți găsi drumul spre libertate şi pace interioară.

Casa a 4-a mai descrie modul în care sfârșim lucrurile şi avându-l aici pe Pluton, de cele mai multe ori, sfârşiturile (finalurile) sunt definitive şi irevocabile pentru tine. S-ar putea să fie necesar să închei în mod dramatic anumite etape din viața ta, sau să te separi de persoane sau locuri cu care ai fost conectat înainte. Prin explorare psihologică, prin meditaţie, prin reflecţie adâncă interioară sau prin cultivarea cunoştinţelor spirituale, poți crește, te poți transforma în interiorul tău și poți deveni o sursă de inspiraţie şi de putere, poți să devii un ghid și un mentor pentru alții. Pluton în casă a 4-a îți aduce oportunitatea să te ocupi de trecut și să te transformi prin înțelegerea lui.

Pluton în casa a 5-a

Casa a 5-a este guvernată de către Soare şi, prin urmare, reprezintă dorinţa noastră de a ne exprima calităţile unice ale personalităților noastre, în toată splendoarea lor. Este casa creativității noastre, a plăcerilor noastre, este casa iubirii, a copiilor, a hobby -urilor, a speculaţiilor financiare şi a jocurilor de noroc.

Lecția pe care o aduce Pluton în casa a 5-a este exprimarea sănătoasă a puterii proprii si a demnității. Noi toţi avem nevoie să ne simțim  importanți în orice zonă a vieții noastre, dar cu Pluton în casa a 5-a, casa naturală a zodiei Leu, acest lucru poate deveni o obsesie. Mândria excesivă şi centrarea exagerată pe tine însuți îți pot cauza multe probleme. Dar și un ego prea slab, sau prea puţina importanţă de sine, auto devalorizarea, pot fi, de asemenea, o sursă de dificultăţi.

În domeniul relațiilor romantice poți să adopți o atitudine extremă. Încă de la prima poveste de dragoste poți începe o luptă pentru putere. Poți fi partenerul dominant sau invers. În cazul în care Pluton este puternic afectat, ar putea arăta o tendință mare spre degradare, spre distrugere. În acest caz, romantismul este doar vehiculul pentru luptă. Pentru unii, însă, acest plasament poate indica șansa pentru o relaţie de dragoste spirituală şi intensă. Pluton este asociat cu intensitatea şi, de aceea, în sectorul vieții în care se află vom simți foarte intens. Cu Pluton în casă a 5-a îți este foarte teamă să nu pierzi controlul în relația cu copiii tăi, cu iubitul/iubita sau să nu reușești să-ți impui voința proprie. Relațiile tale de iubire sunt marcate de dorința de putere şi de un anumit grad de compulsivitate sexuală. Este posibil și să-ți fie frică de intensitatea impulsului tău sexual şi să încerci să-l inhibi complet. Dragostea pentru tine este o emoție care trebuie să fie blocată mai degrabă decât să fie exprimată. Sentimentele de dragoste și afecțiune au o intensitate înfricoşătoare pentru tine şi le simți ca o amenințare, te temi să nu-ți scape de sub control.

Cu toate acestea, Pluto este o planetă care nu poate fi negată. Iar încercarea de a-ți suprima nevoia de a iubi este ca lipsirea de lumină și de aer. Principala lecție pe care ți-o aduce Pluton în în casă a 5-a este de a decide să te predai în fata iubirii, să renunți să-ți mai controlezi sentimentele. Misiunea lui Pluton în casa a 5-a este de a învăța să trăiești iubirea pură universală, fără jocuri, fără control, fără condiţii.
Copiii sunt, de asemenea, un simbol al casei a 5-a şi cu Pluton aici, dacă ești părinte, ar trebui să fii avertizat de posibilele atitudini dictatoriale faţă de copiii tăi și de consecințele acestui comportament. Copiii s-ar putea să nu aibă o altă alegere decât să rupă legătura cu tine, pentru a-și stabili individualitatea. Acest lucru îl fac toţi copiii în cele din urmă, dar unde este implicat Pluton separarea ar putea fi definitivă și irevocabilă. Alte atenţionări pentru Pluton în casă a 5-a ar fi și posibilitatea de avort spontan. Femeile însărcinate care au Pluton în această casă ar trebui să fie prudente în timpul sarcinii.

Pluton în casa a 6-a

Casa a 6-a reprezintă capacitatea noastră de a ne utiliza resursele şi calităţile în slujba societății, atitudinea noastră față de muncă, sănătatea, relaţiile cu colegii de muncă precum şi tipul de serviciu potrivit pentru noi. Aici găsim indicii despre situaţiile care ar putea să ne conducă la boală precum şi despre problemele de sănătate pe care le-am putea avea.

Cu Pluton in casa a 6-a, ai tendința de a explora în profunzime tot ceea ce ține de serviciu, de sănătate – Pluton poziționat în această casă în astrograma ta este o provocare în activitatea ta de zi cu zi și în ceea ce privește sănătatea fizică. Ți-e teamă de a pierde controlul în acest sector al vieţii tale, reprezentat de activitățile de zi cu zi, munca, sănătatea, şi serviciile. Pentru tine serviciul nu este doar un loc de muncă, este o problemă de viaţă și de moarte.

Când Pluton este poziționat în casa a 6-a putem găsi două tipuri distincte de comportamente în legătură cu sănătatea. Unele persoane sunt foarte preocupate de tot ce înseamnă dietă, igienă, exerciții fizice şi obiceiuri personale. Pentru unii, sănătatea ar putea deveni aproape o obsesie. Alte persoane însă se găsesc la extrema cealaltă, nu se preocupă deloc, în nici un fel. Indiferent de categoria în care te aflii, în cazul în care te îmbolnăvești, boala este adesea un indiciu al unei probleme subiacente care rezultă din subconştient (Pluton) și ar trebui să fii sincer cu tine însuti cu privire la ceea ce se întâmplă sub suprafață, în subconștient. Ar trebui să înțelegi că boala, în general, este un indicator al problemelor din orice alt domeniu al vieţii, nu doar al organismului. Înțelegerea faptului că mintea, trupul şi emoţiile funcționează împreună te-ar putea ajuta mult.

Ai capacitatea de a lucra cu dăruire totală, punându-ți toată voința în ceea ce faci. Cu toate acestea, este, de asemenea probabil să începi să dezvolți o serie de obsesii referitoare la acest sector al vieții.
Simţi cu intensitate, cu convingere şi cu pasiune dorința de a face treabă bună şi acest lucru îi poate face pe ceilalți să aibă dificultăți de a lucra cu tine, fiind destul de iritabil, de dominator şi prea critic cu cei care nu împărtăşesc stilul şi modul tău de lucru. Relaţiile cu colegii de muncă, cu angajatorii sau cu angajaţii nu vor fi întotdeauna senine, pot exista gelozii, intrigi, lupte pentru putere, trădări, uneori chiar și hărțuire sexuală la locul de munca. De obicei Pluton în casă a 6-a indică refuzul de a coopera la locul de munca, cu colegii și de aici și problemele la locul de muncă. Ar trebui să înveți să ai mai multă toleranță și răbdare cu cei care poate nu sunt la înălţimea perfecţionismului tău sau care nu au aceeaşi dăruire ca şi tine. În ceea ce privește locul tău de muncă, alegerea ta ar putea avea legătură cu unul dintre locurile de muncă guvernate de către Pluton, cum ar fi: energia nucleară, spionajul, munca de detectiv, cercetarea, psihologia, mineritul, etc

Pluton în casa a 7-a

Descendentul este punctul diametral opus Ascendentului şi reprezintă casa relațiilor, cum stabilim contacte, tipul de persoane care sunt atrase de noi, care sunt aşteptările noastre în relaţii – este asociată cu căsătoria, parteneriate de afaceri, relațiile publice, instanţele superioare, duşmanii vizibili și cu ceea ce în psihologie se numește “proiecţie”. Pluton - Hades - in case in astrograma natala

Când Pluton este poziționat în casa a 7-a, promisiunea de transformare vine prin interacţiunea socială de unu-la-unu. Aceasta este și zona vieții tale în care lupta pentru putere, atât de comună pentru această planetă, este cel mai probabil să apară. Pentru tine schimbările vor veni de obicei prin relatii, prin căsătorie sau în urma formării parteneriatelor de afaceri.

Cu Pluton în sectorul asocierilor este mai prudent pentru tine să nu privești căsătoria, sau alte forme de uniune intime, ca niște chestiuni simple, de genul „și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți ” pentru că relaţiile vor fi pentru tine catalizatori sau agenţi de transformare, te vor schimba şi te vor face să crești, să te dezvolți. Este posibil să-ți percepi propriile tendinţe distructive în domeniul relaţiilor şi, prin urmare, să trăiești cu teama că şi alţii ar putea fi capabili de acelaşi tip de comportament ca și tine. Sau poate ești complet inconștient de propria ta putere de distrugere şi i-o atribui altei persoane (partenerului tău, soției, soțului, etc). Pluton simbolizează subconștientul iar casa a 7-a simbolizează proiecţia umbrelor noastre. Cu Pluton în casa a 7-a ai tendinţa de a proiecta comportamentele tale negative asupra altora.

Îți este foarte teamă să nu pierzi controlul în relațiile tale, este greu pentru tine să ai încredere în partenerul tău, nu permiți altei persoane de-a lua nici o decizie, ți-e teamă să nu-ți pierzi partenerul/soțul/soția și din cauza asta nu te simţi în siguranţă în căsătorie/în relație – nu există un pericol mai înfricoșător în viziunea ta decât gândul că o altă persoană (soțul/soția) poate controla relația. Și atunci, probabil, în încercarea de a evita un dezastru, încerci să-l domini și să-l controlezi pe partenerul tău și pe toți cei cu care intri în relație. Dar acest comportament îi face pe ceilalți să se îndepărteze de tine, se întâmplă exact lucrul de care îți este cel mai teamă. Fie tu, fie partenerul tău veți expune trăsăturile lui Pluton. Certurile dintre voi ar putea deveni explozive şi, eventual, violente.

Relațiile tale tind să fie intense din punct de vedere emoțional și să fie pline de gelozie, de furie şi de dorința de a domina. Ambii veți fi aduși în contact cu partea voastră primară, cu latura voastră întunecată. Pluton în casa a 7-a este un plasament clasic pentru comportamentul dependent în relații. O persoană cu Pluton în această casă trebuie să accepte că nu îi poate controla pe ceilalți. Ai nevoie de a trece de la a te concentra asupra altora, la a te conştientiza pe tine însuti.

Pluton în casa a 8-a

Casa a 8-a reprezintă sectorul vieții unde ne scufundăm în tot ceea ce este ascuns, vrem să descoperim secretele şi să dezlegăm misterele vieții. Aici suntem ca niște detectivi, dotați cu ochi pentru a vedea în întuneric. Casa a 8-a este asociată cu cu resurse partajate şi parteneriate; sex, moarte, ocultism, impozite, subconştientul, moştenirile, pensia alimentară, etc

Cu Pluton în casa a 8-a, casa sa naturală, te fascinează întrebările esenţiale ale vieţii, şi anume cele referitoare la sex şi la moarte. De asemenea poți să cercetezi intensiv conceptele metafizice de tipul viață după moarte, reîncarnarea şi subiectele conexe acestora. În orice caz, încerci mereu să mergi dincolo de aparențe, să ajungi la miez, la esenţa problemei. Pentru tine științele oculte, psihologia, astrologia şi misticismul sunt de mare interes. În plus, intensele schimbări personale şi creşterea interioară vor fi teme centrale în întreaga ta viață.

Cu această poziționare al lui Pluton în astrograma ta natală există în tine o puternică tendinţă de a fi în legătură cu energiile ce operează în nivelurile cele mai profunde ale vieţii. Există o dorinţă de a înţelege şi chiar de a stăpâni secretele naturii şi ceea ce unii numesc „puterile ascunse.” Îți este foarte teamă  sa nu pierzi controlul asupra bunurilor în comun. Problema este că nu ai un sentiment al propriilor tale valori şi chiar crezi că alții încearcă să le controleze. Ai nevoie să înveţi să-ți identifici propriile valori.

Emoțiile tale sunt puternice, deşi s-ar putea să nu arăți acest lucru, ca urmare a naturii secretoase al lui Pluton. Pluton simbolizează intensitatea şi casa a 8-a cuprinde emoțiile primare, cum ar fi sexul, agresiunea, ura şi instinctele de supravieţuire. Unele dintre persoanele cu Pluton în casă a 8-a pot fi vorace sexual, în timp ce altele pot găsi experiența sexuală prea intensă și pot renunţa la relaţiile sexuale, încercând să-și controleze emoțiile intense. Dar în casa a 8-a tot ce încercăm să îngropam în subconștient tinde să acumuleze putere şi iese la suprafață atunci când ne aşteptăm mai puţin. Dacă ai Pluton poziționat în casa a 8-a in astrograma ta, trebuie să înveţi să accepți aceste emotii şi să te ocupi de ele, fără a fi copleşit.

Uneori acest plasament al lui Pluton în casa a 8-a apare in astrogramele persoanelor care au simţit că au fost grav rănite în copilărie și care nu au fost siguri cu privire la valoarea lor în ochii părinţilor lor. Ținând cont și de emoţiile intense, acest lucru poate duce la probleme mai târziu în viaţă si pot aduce la suprafaţă problemele nerezolvate din trecut. Ai putea intra în lupte pentru putere cu soțul/soția, cu colegii de afaceri sau partenerii, în aspecte legate de divorţ, împărțirea bunurilor în comun, în ceea ce privește moştenirile, etc. Lecția principală pe care ți-o aduce Pluton în casa a 8-a este să-ți accepți partea ta întunecata, propriile umbre, dacă nu dorești să te confrunți încontinuu cu ele prin ceilalți.

Pluton în Casa a 9-a

Casa a 9-a se referă la cunoştinţele dobândite în urma experienţelor personale pentru a avea o viziune cuprinzătoare şi o direcţie în viaţă. Este legată de călătoriile lungi, de străinătate, filozofie, religie, învăţământul superior, legea şi instanţele superioare, publicarea cărților, culturile străine, călătoriile pe distanţe lungi, relaţiile cu rudele soţului/soției şi partenerilor de afaceri, gândirea intuitivă şi abstractă şi activitatea dreaptă a creierului, etc

Cu Pluton în casa a 9-a ești pasionat de căutarea adevărului şi al esenţei lucrurilor. Te apropii de problemele filozofice şi spirituale cu o foarte mare seriozitate, ca și cum supravieţuirea ta depinde de găsirea răspunsurilor la întrebările fundamentale ale existenţei. Problema este că poți vedea pădurea dar nu și copacii din pădure. Este posibil să devii de multe ori obsedat de un anumit sistem de credință, care te obligă să te confrunți cu provocări peste provocări până când înveţi să acorzi o mai mare atenţie și detaliilor mai mici, aparent detalii nesemnificative.

Teama ta este de a nu pierde controlul asupra acestui sector al vieții tale. Poți avea o viziune cumplită despre Dumnezeu, să crezi că este oarecum tiranic şi răzbunător. Unele dintre persoanele cu Pluton în casa a 9-a pot fi fanatice în credinţele lor, se pot simți amenințate de punctele de vedere diferite de ale lor și pot încerca să controleze punctele de vedere ale celorlalți. Alţii pot adopta extrema opusă – să fie atei, să nu creadă în nimic. Dar dacă ai Pluton în casa a 9-a cu siguranță te vei confrunta cu necesitatea găsirii unui sens al vieții și acesta este, de obicei, cuvântul-cheie pentru transformarea ta. Găsirea Sensului Vieții poate veni prin împrejurări dureroase, dar poate tocmai aceste experienţe te vor ajuta să-ți stabilești credinţele, filozofia de viață. Schimbarea perspectivei asupra vieţii tale poate avea loc si în urma unor experienţe în străinătate sau în timp ce călătorești în străinătate. Se poate să adopți religia unei culturi străine, de exemplu. Sau te poți transforma în timpul facultății, atunci când noile informaţii ce îți sunt aduse la cunoştinţa ar putea avea puterea de a-ți schimba punctul de vedere si filozofia de viata.

Deoarece Pluton simbolizează principiul transformării şi crizele prin care trecem, este posibil ca sistemul tău filozofic și credințe tale să fie demolate complet – poate fi o experiență devastatoare pentru tine. Ai putea fi aruncat deodată într-un abis de depresie, nimic să nu-ți mai pară că are vreun sens, lumea să-ți pară ostilă şi goală… până când, într-o zi, prin „intervenţie divină”, să renasti din propria cenușă, ca o Pasăre Phoenix, cu o concepție filozofică și spirituală mai adevărată și mai frumoasă.

Pluton în casa a 10-a

Mijlocul Cerului (MC), cel mai înalt punct al horoscopului, simbolizează, printre alte lucruri, poziţia noastră socială, succesul profesional, reputaţia socială, cariera, ambiţia, responsabilitatea faţă de societate, ambiţiile lumeşti, modul în care dorim să fim văzuți în ochii publicului, obiectivele politice, etc
Pluton în casă a 10-a reprezintă o persoană cu mare putere în arena vieţii publice, o persoană care are nevoie de o carieră care să-i confere o anumită putere. Domeniile care sunt reprezentate de către Pluton și de care ai putea fi interesat în cariera aleasă sunt: cercetare, minerit, energie atomică, psihologie, științele oculte şi psihice, munca de detectiv sau chiar spionaj, politica.

Latură întunecată al lui Pluton în casă a 10-a s-ar putea manifesta, ca și extremă negativă, cu implicarea în activități criminale. Aceste persoane, cei care aleg să folosească energia plutoniană în cel mai distructiv mod posibil, pot fi nemiloase şi să folosească orice mijloace, să fie fără scrupule pentru a-și atinge obiectivele.

În general, este posibil să ai dificultăţi în găsirea vocaţiei adevărate, să treci printr-o criză în carieră sau să pierzi un loc de muncă aparent sigur ca să te angajezi într-o carieră nouă care are o natură complet diferită.
Cauza unei asemenea pierderi sau crize ar putea fi că nu ești încă în măsură să-ți folosești puterea cu înţelepciune şi în beneficiul celorlalți, al societății, mai degrabă decât pentru scopuri pur personale.
Această poziţionare a lui Pluton te poate face si să te simţi nefericit, nemulțumit de realizările tale în carieră, de poziţia ta socială, sa îți dorești foarte mult să ajungi sus, sa vrei mereu mai sus.

Pluton în casa a 11-a

Casa a Xl-a reprezintă cercul nostru de prieteni, grupurile, experiențele colective, ideile, viziunea umanitară şi viitoare pentru progresul societăţii în care trăim, organizaţiile profesionale, speranţele, dorinţele, scopurile şi obiectivele.

Când Pluton este plasat în casă a 11-a, este un indiciu că prieteniile şi implicările în grupuri vor fi cumva un vehicul pentru transformare şi regenerare în viața ta. Acest plasament ar putea fi un indiciu că prieteniile de lungă durată trec prin perioade de criză și schimbare. Aceste asociaţii pot fi uneori turbulente şi fie tu ai o influenţă puternică asupra altora, fie, eventual, interacțiunea cu ceilalți are o puternică influenţă asupra ta. Ai putea avea mari probleme să te simți confortabil în grupuri, ai putea proiecta puterea distructivă al lui Pluton asupra grupului/prieteniilor şi să consideri că de fapt prietenii tăi încearcă să te distrugă, nu tu pe ei.

În situaţii de implicare în grupuri, în cercul tau de prieteni, în diverse organizații din care faci parte, etc, pot să iasă la suprafață niște complexe adânci emoţionale, şi astfel grupurile din care faci parte pot să te ajute să treci prin importante transformări psihologice. Poți să ai sentimentul că ești ameninţat în grup, că ești în pericol, probabil o teamă de a-ți pierde individualitatea. Chiar dacă pentru tine ar putea fi o experienţă înfricoşătoare ai putea beneficia de un ajutor de genul grup terapeutic în care ai putea discuta deschis tensiunile şi conflictele ascunse.

Ai putea să te simți atras de grupuri/organizații/prieteni care sunt interesați de reformele radicale ale structurilor şi instituţiilor din societate, care sunt ştiinţifice, umanitare sau oculte sau de către cele interesate de psihologie.

Cu Pluton natal în casa a 11-a, poate fi necesar să-ți revizuiești în mod regulat scopurile, obiectivele şi să examinezi modul în care le urmărești. La un moment dat în viaţa poți trece printr-o schimbare semnificativă în ceea ce privește scopurile/speranțele/obiectivele tale.

Pluton în casa a 12-a

Casa a 12-a este cea mai complexă, deoarece corespunde domeniilor de viaţă care sunt considerate tabu şi de obicei nu sunt subiecte în conversaţiile noastre. Casa a 12-a este asociată cu instituţii precum închisorile, spitalele, azilurile, bibliotecile, muzeele, cu persoanele încarcerate sau care lucrează acolo. Casa a 12-a simbolizează “activitățile din spatele scenei”, activitățile ascunse de ochii celorlalți, duşmanii inconștienți, dușmanii secreți, cum ne facem rău nouă înșine, este casa karmei. Probabil cele mai important simbol a ceea ce este ascuns în subconștientul nostru este modul în care secretele pe care le avem față de noi înșine, credințele noastre împotriva noastră tind să se întoarcă împotriva noastră. În casă a 12-a se dizolvă ego-ul şi simţul individualităţii pentru un sentiment de comuniune spirituală. Reprezintă singurătatea, sacrificiul şi inspirația mistică.

Casa a 12-a reprezintă haosul şi având planeta Pluton poziționată aici
te temi de pierderea controlului asupra haosului, asupra necunoscutului, asupra psihicului, te temi pentru sănătatea ta mintală. Unele persoane cu Pluton în casă a 12-a au o teamă reală de a nu-și pierde minţile. Alte persoane cu Pluton în această casă refuză să se confrunte cu orice sistem de credință, exercitând, prin urmare, un fel de control negativ. Alţii însă se vor agăţa de un set ciudat de credințe religioase/credinţe spirituale și va fi traumatizant pentru ei atunci când se vor dovedi false – dar se vor grăbi să adopte un alt sistem de credințe. În cele din urmă, vor fi obligați să se predea si sa se uite în abisul necunoscut.
Când Pluton este poziționat în casa a 12-a, este o indicaţie că va trebui să te confrunți cu problemele ascunse în subconştientul tău, dacă dorești să ai acces la transformare şi la regenerare. Problemele care se află ascunse aici sunt susceptibile de a fi întunecate sau primordiale în natură;
Ai tendinţa sa atragi vibrațiile din atmosferă și sa devii mai confuz şi dezorientat. Există și posibilitatea de un fel de moştenire întunecata din familia ta sau din colectiv.
Atât casa a 12-a cât și Pluton sunt strâns legate de subconştient și de necesitatea de a aduce problemele la suprafaţă pentru a fi tratate. Pluton poziționat aici indică că ai potenţialul de a transforma o criză în ceva productiv şi util. Dar înainte de a putea să-ți folosești acest potenţial, trebuie să depășești, la nivel psihologic, „frica de moarte”. Pentru că altfel, orice schimbare te poate face să fii foarte neliniștit, să vezi cum se dizolvă ceea ce ai crezut că ești.
Pentru a te transforma și a crește ți se cere să spargi tiparele existente sau să renunţi la ceea ce
iti este familiar – la un nivel profund aceste modificări, transformări ar putea fi comparate cu moartea însăşi. Atunci când îți vei conștientiza frica profundă, aceea de a nu fi, şi te vei împăca cu ea, “vei pune degetul” pe frica care te face să nu te schimbi. Nu se poate spune că nu îți va fi frică să faci față problemelor, dar aici se află calea spre transformarea ta.

Multe dintre persoanele cu acest plasament vor găsi singurătatea benefică, pentru că le poate da posibilitatea de a intra în contact cu problemele casei a XII-a, în scopul de a  a se transforma. Ar trebui să știi că este posibil și să ai dușmani puternici secreți dar și tu ar trebui să eviți să fii crud cu ceilalți. Experienţele de viaţă poate fi dureroase uneori, dar posezi un talent straniu pentru creștere pozitivă prin adversitate. Ar trebui să eviți obiceiurile autodistructive, gelozia si manipularea şi să îmbrăţişezi potenţialul de creştere ascuns al subconştientului tău – cheia transformării tale.

Susține-ne cu un Like sau cu un Share! Mulțumim!