“Luna rănită” din astrograma personală
Astrologie si Horoscop contact[at]astrologyclub.org

“Luna rănită” din astrograma personală

luna-ranita-in-astrograma natala Ce înseamnă în astrologie o “Lună rănită”?

În cazul în care în astrograma ta personală planetele exterioare (Saturn, Uranus, Neptun sau Pluton) formează un aspect negativ cu Luna, înseamnă că ești rănit din punct de vedere emoțional. Multă lume are „Luna rănită” în astrogramă – se întâlnește adesea, nu este ceva rar.
In astrologie există o varietate de posibile interpretări în ceea ce privește Luna. Este simbolul pentru feminitate (partea feminină din noi), pentru mamă, pentru copilăria noastră (adesea descrie clar și concis care este sau a fost atmosfera în familia de origine), descrie obișnuințele noastre instinctive sau reacțiile noastre inconștiente, cum putem oferi sau primi îngrijire.
Când Luna noastră este afectată de planetele exterioare, avem dificultăți cu toate aceste lucruri.
Un astrolog poate vedea imediat aceste lucruri în astrogramă şi poate determina modul în care planetele exterioare îți influențează viaţa emoţională.
Daca nu-ti cunosti astrograma, ti-o poti calcula aici.

Indicii de “Lună rănită” în astrogramă:

Luna în aspect negativ (în conjuncție, în cuadratură sau în opoziție) cu Saturn în harta astrală:

Saturn a fost deseori numit „planeta de plumb”, deoarece energia lui întunecată, tristă și melancolică face ca persoana care are acest aspect în astrograma sa să se simtă grea, depresivă şi blocată de la orice sentiment de hrănire interioară. Această persoană s-a născut deprimată, pentru că viaţa ei a început într-un mediu deprimant iar energia mamei (Luna) i-a fost refuzată, într-un fel sau în altul. Chiar dacă mama poate a fost prezentă în viața sa, copilul primește mesajul că ea este rece şi nepăsătoare. Acest aspect, Saturn în opoziție, în conjuncție, sau în cuadratură cu Luna, indică faptul că mama nu susţine copilul din punct de vedere emoțional iar copilul învață să-și controleze emoțiile, să se reprime emoțional și să se izoleze. Pot exista diferite probleme în viața mamei, posibile probleme financiare și ea să nu aibă de ales. Dar, indiferent de circumstanţe, copilul se simte neiubit şi neprotejat de mama sa. Copilul este puternic sugestionat de către mama sa că trebuie să muncească mult, să-și asume responsabilități, obligații, că întâi trebuie să muncească și apoi să se distreze și să-și facă plăcerile.

Luna în aspect negativ (în conjuncție, în cuadratură sau în opoziție) cu Uranus în astrograma personală:

Când Uranus afectează Luna în astrograma natală, creează o energie volatilă şi indică că această persoană este rebelă din punct de vedere emoțional. Nu poate tolera nici un fel de restricţii sau de limite în viaţa sa personală. Poate avea o oarecare experienţă traumatizantă la naştere iar această experienţă ar putea fi cauza pentru reacţiile puternice pe care le are atunci când este vorba despre restricții, limite și privare de libertate. Atitudinea faţă de mamă sau față de alți membrii ai familiei poate fi nerezonabilă şi emoţional reactivă.
Copil fiind, a perceput-o pe mama sa ca fiind eratică, imprevizibilă, șocantă, inconsistentă, o mamă care nu se simțea bine în rolul de mamă (sau care nu a fost ca o mamă tradițională în adevăratul sens al cuvântului).
Mulți dintre cei care au Luna în aspect cu Uranus în astrograma natală, spun că au simțit-o pe mamă că i-ar fi plăcut să facă cu totul altceva, nu să aibă grijă de ei schimbând scutece sau făcând de mâncare. Copil fiind, o vede pe mamă că se ocupa de el dar are mintea în altă parte. O mamă care îl/o hrănește dar care, totuși, nu este prezentă lângă el pentru că este cu gândul în altă parte. Acest comportament al mamei sale îl face să se simtă confuz, nu știe dacă se poate baza pe ea. Persoanele care au acest aspect în astrogramă devin originale, inventive, independente tocmai pentru că au simțit că nu pot conta pe mamele lor să facă diverse lucruri pentru ei.

Luna în aspect negativ (în conjuncție, cuadratură sau opoziție) cu Neptun în astrograma personală:

O Lună, care este afectată de Neptun dezvăluie, adesea, o tristeţe profundă, o durere în acea persoană. Simte că a fost abandonat de mamă și se simte total nesusținut de către ea.
Mamei, într-un fel sau în altul, i-au lipsit limitele, a avut (sau are) o personalitate insuficient formată și probabil a acceptat să joace rolul de victimă în viața ei. Copil fiind, a învățat de la mama lui că în viață trebuie să te comporți ca o victimă, să suferi, să te sacrifici, să joci rolul omului slab și neajutorat.
Mesajul mamei către copilul ei este ceva de genul:” Uite ce am sacrificat pentru tine, uite ce sacrificii fac””.
Aceste condiţii creează nevoi emoționale profunde și îl va face să vrea să-i îngrijească pe alţii – pentru a se simți necesar. Adesea se sacrifică, nu are grijă de viața lui pentru a-i îngriji pe alții – încearcă să-i salveze pe ceilalți. În felul ăsta reușește să, se simtă conectat din punct de vedere emoțional. Prin acordarea de dragoste necondiționată, milă și compasiune, speră că o altă persoană îl va iubi. Dar funcţionează foarte rar acest lucru deoarece are tendinţa de a atrage oameni care sunt, de asemenea, deteriorați din punct de vedere emoțional.
Persoanele care au aspectul Luna – Neptun în astrograma personală trebuie să învețe să spună și “Nu” atunci cand este cazul și să pună limite, atunci când trebuie s-o facă – este important să înțeleagă aceste lucruri.

Luna în aspect negativ (în conjuncție, în cuadratură sau în opoziție) cu Pluton în astrograma personală:

Când Pluton are o relaţie negativă cu Luna în astrograma, există o durere foarte adâncă şi profundă care creează o anxietate foarte mare. O persoana care are acest aspect atunci când simte că securitatea sa îi este ameninţată poate izbucni într-o furie terifiantă. Mare parte din pericolul pe care îl simte există doar în imaginaţia sa, dar cu toate acestea, este foarte real pentru el. Pentru majoritatea oamenilor evenimentul care a declanşat furia pare a fi un lucru minor. Acesta este motivul pentru care izbucnirile sale negative din punct de vedere emoțional par total deplasate. Adesea reacţionează cu o asemenea intensitate că oamenii tind să evite compania lui. Poate cere foarte mult din punct de vedere emoţional și îi este practic imposibil să se adapteze nevoilor altora. Este pur şi simplu prea ocupat încercând să aibă grijă de propria securitate. Mama sa a fost percepută, copil fiind, ca o persoană plutoniană, dominatoare, amenințătoare, sufocantă, o mamă care a folosit manipularea, controlul, învinovățirea, șantajul emoțional, ca să obțină ce-și dorea de la copilul ei. Mama era (sau încă este) ca un vulcan pe cale să erupă iar copilul a simțit acest lucru de mic și a învățat că mama sa îl poate iubi dar poate și să-l distrugă.

Pentru cei care au Luna în aspect cu Pluton în astrograma natală si care sunt interesați sa citească mai multe despre acest aspect, sa îl inteleaga mai bine, recomand o carte de astrologie foarte bună care tratează în profunzime subiectul: Judy Hall – The Hades Moon: Pluto in Aspect to the Moon.
Susține-ne cu un Like sau cu un Share! Mulțumim!