Venus in astrogramă – partenera potrivită pentru un bărbat
Astrologie si Horoscop contact[at]astrologyclub.org

Venus in astrogramă – partenera potrivită pentru un bărbat

Venus în astrograma unui bărbat arată de ce tip de femeie este atras și ce își dorește de la o femeie. Venus oferă multe indicii referitoare la partenera ideală pentru un bărbat, ce calități sau trăsături de caracter un bărbat găsește atractiv la o femeie, după ce gen de femeie va întoarce capul.

Un bărbat are cea mai bună compatibilitate, pentru o relație romantică, intimă, cu o femeie care este născută (sau are Ascendentul) în zodia în care el are planeta Venus în harta sa natala. De exemplu, dacă un bărbat are Venus în Capricorn, este cel mai compatibil cu o femeie care este născuta în zodia Capricorn sau care are Ascendentul în zodia Capricorn.

Și Luna are rolul ei în felul în care un bărbat privește femeile și trebuie privită întreaga astrograma pentru a avea o imagine de ansamblu.

Trebuie să fac 2 precizări:

1. Dacă un bărbat are Venus în Casă a XII-a în astrograma natală, ar trebui să se ferească să aibă o relație cu orice femeie care este născuta în zodia în care se află Venus în astrograma sa daca Soarele ei este in Casa XII-a a lui. Pentru că o femeie născuta în acea zodie (și cu Soarele în Casă a XII-a în astrograma lui) este ceea ce se numește în astrologie, „dușmanul lui ascuns”. De exemplu, dacă un bărbat are Venus în Pești în Casă a XII-a, ar trebui să se ferească să aibă o relație cu o femeie născuta în zodia Pești și care are Soarele ei în Casă a XII-a în astrograma lui. În acest caz este recomandat să aleagă o parteneră din zodiile care se află în Casă a VII-a în astrograma sa. Și asta pentru că al doilea partener cu care suntem cel mai compatibili, dintre toate cele 12 zodii, este indicat de zodiile care se află în Casă a VII-a în astrograma natală. De exemplu, dacă un bărbat are zodiile Berbec și Taur în casă a VII-a (casa relațiilor), ar trebui să caute, pentru o relație, o femeie născuta în zodia Berbec sau în zodia Taur.
2. În cazul în care un bărbat are Venus în conjuncție cu Lilith, îi este foarte frică de femeile născute în zodia în care se află Venus-ul lui natal, va avea niște trăiri negative fără să înțeleagă de ce. Totuși, dacă încearcă să aibă o relație cu o femeie din acea zodie, are șansa să-și înțeleagă rana emoționala, (de ce îi este frică fără să-și dea seama) și astfel să și-o vindece.

Cele 2 precizări pe care le-am făcut sunt valabile și pentru femei, pentru Marte în astrograma unei femei.

Dacă nu știi zodia în care se află Venus în astrograma ta, poți să calculezi astrograma aici:  calculul astrogramei.

 

Venus în zodii

Venus in Berbec       Venus in Taur           Venus in Gemeni       Venus in Rac
Venus in Leu            Venus in Fecioara     Venus in Balanta       Venus in Scorpion
Venus in Sagetator   Venus in Capricorn    Venus in Varsator     Venus in Pesti

Un bărbat cu Venus în Berbec: este atras de genul de femeie mai „băiețoasa”, independentă, îndrăzneața, aventuroasă și spontană. Ca să-ți faci o idee gândește-te la „Xena, Prințesa războinică”. Îi va respecta libertatea, ba chiar o va încuraja să fie cât mai independentă. Acest bărbat admiră la o femeie puterea și curajul. Îi place să fie provocat și sedus de o femeie asertivă. În viziunea lui, o femeie trebuie să fie puternică, competitivă, luptătoare, activă, directă, hotărâta, să aibă un fizic atletic – respectă o femeie care-i ține piept. Poate fi atras de „femei în uniformă” de femei care lucrează în armată, poliție, etc. Nu-i plac femeile sensibile, timide sau nehotărâte.

Un bărbat cu Venus în Taur: este atras de femeile calme, senzuale, drăgălașe, simple, naturale și practice. Pentru acest bărbat o femeie trebuie să fie femeie în sensul tradițional. E foarte important pentru el ca o femeie să-și demonstreze afecțiunea fizic, prin mângâieri, săruturi, atingeri și să se bucure de plăcerile fizice alături de el (mă refer la toate cele 5 simțuri: mâncare bună, o muzică bună, să se uite la un apus de soare împreuna, un parfum bun, etc). Ar putea fi deosebit de atras de femeile care cânta, care au o voce frumoasă sau care iubesc natura și animalele. Nu sunt pe gustul lui femeile prea energice, independente sau agresive.

Un bărbat cu Venus în Gemeni: este atras de genul de femeie inteligență, vioaie, jucăușa, subțirica, schimbătoare, genul de femeie mai degrabă interesantă și spirituală decât frumoasă și plictisitoare. Poate fi sedus de o femeie care-l face curios, care flirtează cu el, cu care poate avea o conversație interesantă sau care e fie vorbăreața, fie bună ascultătoare. Acest bărbat se simte confortabil într-o relație în care comunicarea joacă un rol important. Unui bărbat cu Venus în zodia Gemeni nu-i place deloc să se plictisească, de aceea apreciază femeile extrovertite, exuberante, interesante, care-l stimulează mental. E posibil să-i placă mâinile unei femei și felul în care gesticulează cu ele.

Un bărbat cu Venus în Rac: este atras de genul de femeie dulce, caldă, sensibilă, emotivă, feminină, romantică, familistă, de casă, o femeie care să-l îngrijească și să se comporte cu el ca și cum ar fi mama lui. Idealul lui de femeie este fie o femeie mămoasa în comportament (sau care să-i aducă aminte de mama lui) – fie o femeie care arată fizic ca o mamă (cu sânii mari, șolduri largi sau chiar care pare gravidă). Nu-i place genul de femeie puternică, agresivă, ostentativă sau o femeie care vrea carieră.

Un bărbat cu Venus în Leu: este atras de femeile care se comportă ca niște regine, strălucitoare, mândre, extrovertite, demne, cărora le place să poarte bijuterii și să fie în centrul atenției. Acest bărbat caută o femeie care să atragă atenția celorlalți din jur, vrea să se mândrească în fața celorlalți cu partenera lui, îi place să vadă că este privită cu admirație. Un bărbat care are Venus în Leu ar putea să se uite, în primul rând, la frumusețea sau popularitatea unei femei și să nu observe că nu există cu adevărat o compatibilitate între el și partenera lui. Este foarte important pentru acest bărbat să o poată admira și respecta pe partenera lui dar și să fie admirat și respectat de partenera lui de viața. Așteaptă ca femeia iubită să-i fie loială, simte nevoia să fie apreciat și, mai ales, să nu fie ignorat (se simte foarte nesigur pe el dacă o femeie face aceste lucruri). Deci dacă partenerul tău are Venus în Leu ar trebui să-l lauzi, să-l măgulești, să-i gâdili orgoliul și să-i acorzi cât mai multă atenție.

Un bărbat cu Venus în Fecioară: este atras de genul de femeie simplă, naturală, pură, îngrijita și curată, îmbrăcata conservator, inteligentă, sănătoasa, modestă, eficientă, practică, metodică, loială… Poate fi sedus de o femeie care face lucruri utile pentru el. Bărbații care au Venus în Fecioară caută femeia perfectă și resping multe femei pe care nu le consideră „suficient de…”.

Un bărbat cu Venus în Balanță: este foarte atras de femeile frumoase, cu clasă, șarmante, grațioase, feminine, manierate și diplomate, de femeile care știu să facă o impresie bună oriunde merg. Acest bărbat are nevoie de o relație senină, în care să existe armonie și pace. Nu sunt pe gustul lui femeile brutale, violente, agresive și vulgare.

Un bărbat cu Venus în Scorpion: este atras de femeile puternice, geloase, pasionale, misterioase și întunecate. Genul de femeie drăguță îl plictisește… în schimb intensitatea îl incită. Acest bărbat probabil va testa puterea partenerei lui și nu o va respecta cu adevărat decât dacă îi va arăta că are o personalitate puternică. Sexualitatea este o parte foarte importantă în relațiile bărbatului cu Venus în Scorpion, și poate fi atras de o femeie cu magnetism sau cu un aspectul fățiș sexual. Nu sunt pe gustul lui femeile cu personalitate slabă sau pasive.

Un bărbat cu Venus în Săgetător: este atras de genul de femeie onestă, sinceră, directă, glumeața, optimistă, generoasă, o femeie care e jucăușa un minut și filozoafă în următorul minut. Poate fi atras de femeile străine, din altă țară. În relații are nevoie de „spațiul” lui, de libertate și caută o parteneră care să pună preț pe aceste lucruri.

Un bărbat cu Venus în Capricorn: este atras de o femeie matură, responsabilă, de încredere, competentă, care este social acceptabilă, formală, stabilă și cu un aer aristocratic. Dacă e și o femeie de carieră poate fi și mai atras de ea. Bărbatul care are Venus în Capricorn este uneori atras de femei mai în vârsta decât el, nu îl deranjează dacă femeia este mai mare. Poate părea rezervat și că îi este teamă de angajament, dar ceea ce își dorește cu adevărat este o relație foarte serioasă cu femeia potrivită, care își va asuma responsabilitatea la fel de serios ca și el – și va aștepta atâta timp cât este nevoie, până când e sigur că a întâlnit persoana potrivită.

Un bărbat cu Venus în Vărsător: e atras de tipul de femeie inteligentă, independentă, originală, neconvenționala, cu spiritul liber și cu care să poată comunica. Cei tineri, mai ales, pot fi atrași de femeile care nu sunt cu adevărat disponibile pentru o relație de durată (din cauza distanței sau sunt angajate într-o relație cu altcineva). Și asta pentru că, de obicei, acești bărbați nu sunt pregătiți să își asume angajamente de durată, și dau valoare mai mare nevoii de „spațiu” și libertate decât obligațiilor emoționale ce există în relațiile cu adevărat intime. Când vor fi pregătiți să se angajeze o vor face. Între timp, s-ar putea să fie atrași de „spirite libere”, de femei parcă „căzute din spațiu”, sau chiar de femei oarecum „ciudate”. Idealistele sau rebelele sunt, de asemenea, o atracție specială pentru bărbații cu Venus în Vărsător.

Un bărbat cu Venus în Pești: este atras de genul de femeie romantică, foarte feminină, sensibilă, emoționala, pasivă, visătoare, fragilă, și în mod special de de o femeie care este plină de compasiune, grijulie şi altruistă. Ar putea fi atras de femeile mai ales creative sau imaginative, cum ar fi artistele sau poetele.

Dacă te interesează, citește și articolul despre Marte în astrograma unei femei.

Am încercat să descriu, în câteva cuvinte, planeta Venus în cele 12 zodii, privind Venus din perspectiva partenerei ideale pentru un bărbat.

Susține-ne cu un Like sau cu un Share! Mulțumim!