Zodia Leu, Soarele si Casa a V-a in astrogramă
Astrologie si Horoscop contact[at]astrologyclub.org

Zodia Leu, Soarele si Casa a V-a in astrogramă

Toti avem zodia Leu, Soarele si Casa a 5-a in astrograma personală, indiferent dacă suntem născuti in zodia Leu sau nu. Deoarece acum Soarele incă tranzitează zodia Leului m-am gandit să scriu despre ce inseamnă in astrologie această zodie, planeta Soare (guvernatorul zodiei Leu) si casa astrologică care corespunde acestei zodii – casa a V-a.

Când Soarele se afla în zodia Rac, începem să ne ocupăm de interiorul nostru. Avem grijă de emoţiile noastre și pe măsură ce ne susținem și ne cultivăm interiorul, căpătăm mai multă putere.
Cu cât simţim mai multă pace interioară, cu atât suntem mai pregătiți să întâmpinăm zodia următoare, zodia Leu. Adică pe Sinele nostru adevărat şi inima noastră!
Zodia Leu ne învaţă că fiecare dintre noi este o stea care străluceşte în lume. Zodia Leu ne reaminteşte că fiecare dintre noi avem propriul nostru rol unic de jucat şi că avem de oferit daruri în lume.

Zodia Leu, Soarele şi Casa a V-a: “Este vorba despre Mine, este vorba despre Ce Vreau Eu”

Zodia Leu, Soarele și casa a V-a sunt asociate cu distracția, pasiunea, plăcerea, divertismentul, creativitatea şi inima și aduc mesajul „Este vorba doar despre mine, despre ce vreau eu”. Toți am fost educați să credem că suntem egoiști dacă ne concentrăm pe noi înșine. Neștiind cum să ne îngrijim şi să ne onorăm individualitatea, cei mai mulți dintre noi ne-am pierdut, fie ne-am dat puterea, fie am început să ne comportăm într-un mod dominator, egoist şi narcisist. Zodia Leu, Soarele și casa a V-a din astrograma noastră ne cere să ne examinăm la un nivel mai profund. Să conștientizăm că noi suntem cei care ne creăm viața așa cum vrem să fie. Că doar noi suntem responsabili pentru acțiunile noastre și consecințele acțiunilor noastre. Avem tendința să ne considerăm victime, să dăm vina pe altcineva pentru situația noastră. Pentru a ne revendica puterea, trebuie să recunoaștem consecinţele alegerilor noastre şi să ne asumăm responsabilitatea pentru vieţile noastre.
În astrograma natală, zonele care au legătură cu zodia Leu sunt:
  1.  Zodia de pe cuspida casei a V-a este primul lucru de observat. Aceasta este energia care definește „ceea ce eu consider distractiv „.
  2. Apoi identifică planetele din casa a V-a (dacă ai planete în această casa astrologică) şi în ce zodie se află.
  3. Casa (casele) în care se află zodia Leu și observă dacă ai planete în zodia Leu.
  4. Zodia în care se află Soarele, zodia în care te-ai născut, indică energia vitală pentru inima ta.

Ceea ce noi considerăm distractiv este diferit pentru toată lumea. Numai tu știi. Există un număr infinit de posibilități.

Cand Soarele se află în zodia Leu, suntem îndemnați să ne găsim steaua interioară care să ne călăuzească. Ne găsim în situația de a ne întreba: Cine sunt eu? Ce mă face pe mine special? Cum strălucesc în lume? Pentru a afla răspunsurile la aceste întrebări trebuie să descoperim ce se află în inima noastră şi ce am venit să exprimăm în această lume atunci când ne-am născut.
Când Soarele nostru interior strălucește, entuziasmul înnăscut pentru viața ne face sa fim vii și strălucitori. Suntem capabili să ne exprimăm cu uşurinţă şi avem încredere în sine. Ne simțim speciali – „Ăsta sunt eu! Sunt unic și fac o diferenţă în lume. ”

Zodia Leu ne învaţă că nu este nevoie să ne dovedim nimic nouă înșine și că nu trebuie să încercăm să obţinem apreciere și aplauze de la ceilalți. Deşi Leul imatur se complace în acest comportament egoist, Leul matur ne învaţă că pur şi simplu trebuie să ştim cum să fim confortabili cu noi înșine. Zodia Leu ne cere se ne folosim energia vitală pentru a crea ceva frumos şi semnificativ.

Leul este al doilea semn de foc. Deci, dincolo de emoţia de a fi vii pe care zodia Berbec o trezeşte în noi, vom intra în legătură cu creativitatea noastră, cu inspiraţia noastră interioară şi cu dorinţa noastră de a ne aduce contribuţia în lume.

Suntem invitaţi să lucrăm cu energia focului şi să examinăm modul în care îl folosim. Ne folosim focul ca să încălzim, să inspirăm sau ne consumăm energia prin stres, prin furie, prin dorinţa de a domina şi de a răni? Dacă energia noastră de foc se stinge ne vom simți deprimați, plictisiți și nesatisfăcuți. Dacă direcționăm încontinuu energia de foc în afara noastră şi o folosim doar din orgoliu și pentru ca să obţinem atenţie, în cele din urmă ne vom simți fără energie. Una dintre principalele lecţii pe care le aduce zodia Leu este de a învăţa cum să ne direcționăm focul lăuntric şi să îl folosim ca să ne luminăm inima. Când intrăm în conexiune cu inima noastră, avem mai multă energie, ne simțim mai puternici şi suntem mai puţin predispuși la suişuri şi coborâşuri.

Cuvinte-cheie asociate cu zodia Leu, cu Soarele și Casa a V-a
: bucurie, spontaneitate, auto-exprimare, creativitate, vointa, asumarea de riscuri, dragoste, copii, jocuri, jucării, şi plăcerea de a trăi.

Energia zodiei Leu ne deschide inima. Vrem să iubim şi să fim iubiți.

Zodia Leu și iubirea de sine

Misiunea zodiei Leu este de a ne reaminti să fim autentici cu noi înşine. Leul ne învaţă că succesul nostru în viaţă depinde de cât de profund ne iubim. Gândirea, analiza, judecata, grijile şi fricile – toate ne răpesc și ne privează de dreptul nostru de bază, dreptul de a fi fericiți. Zodia Leu şi Soarele ne dau un antidot împotriva gândirii negative. Ne îndeamnă să ne oprim din gândire şi din îngrijorare. Ne invită să (re) învățăm să ne relaxăm şi să ne distrăm. Să (re) începem să ne bucurăm de viaţă. Este bine să începem măcar cu lucruri mici. Cel mai important lucru este să ne dăm permisiunea să începem călătoria spre inima noastră.
Dacă suntem deprimați e semn că nu suntem în legătura cu dorințele inimilor noastre – Ce iubești? – Ce îți place să daruiesti? – Ce te face fericit? Călătoria spre inima noastră ne va permite să scoatem la iveală puteri ascunse, puterea misterioasă a inimii. Inima vindecă totul. Inima creează magie și miracole. Inima atrage la noi ceea ce noi nu putem reuși cu toate eforturile noastre.

Cea mai înaltă expresie a zodiei Leu merge dincolo de căutarea atenţiei şi a dragostei. Când ne-am deschis cu adevărat inimile, ne dăm seama că suntem IUBIRE. Ne place să împărțim dragostea în mod spontan și putem face acest lucru pentru că ne iubim, în primul rând, pe noi înșine!

Lecțiile zodiei Leu:

Zodia Leu ne învață:
  • Iubirea de sine: Trebuie să oferim prioritate în viețile noastre relației pe care o avem cu noi înșine şi să o “hrănim” în fiecare zi.
  • Să ne bucurăm de viață și s-o sărbătorim în fiecare moment.
  • Să fim sinceri cu noi înșine, să ne ascultăm inima și să avem încredere în inima noastră.
  • Să ne creăm propria viață asa cum vrem sa fie! Să ne întrebăm: “Mă face fericit ce am creat, ce am făcut?”
  • Să ne asumăm responsabilitatea pentru ceea ce am creat, pentru acțiunile noastre. Atunci când începem să ne asumăm responsabilitatea pentru noi înșine, când începem să înțelegem legătura dintre cauză și efect, ni se schimbă vieţile. Vom descoperi că ne simțim mai puternici atunci când suntem conștienți că noi ne creăm viața și că viața noastră se schimbă atunci când noi ne schimbăm. Dacă ne ascultăm propria inimă putem alege cu înțelepciune ce trebuie să facem, putem crea conștient în loc să răspundem și să reacționăm inconștient în fața problemelor pe care tot noi înșine ni le-am creat prin alegerile greșite pe care le-am făcut. În filmul “What the Bleep Do We Know?” este un comentariu interesant. Un psiholog spune că a ajuns la concluzia că majoritatea oamenilor nu au probleme de ordin psihologic ci pur și simplu au probleme din cauză că au făcut alegeri proaste. El a adăugat că soluția este de a ajuta oamenii să facă alegeri mai bune – ca să nu mai aibă probleme. Asumarea responsabilităţii pentru alegerile noastre facilitează acest proces de împuternicire. Cu cât devenim mai conştienţi de orientările noastre interioare, cu atât ne creăm mai puţine probleme inutile prin ignoranţă.
  • Să îndrăznim să visăm, să avem curajul să urmărim ceea ce inima noastră vrea cu adevărat! Există atât de multe opţiuni, altele decât plictiseală, frică, durere, luptă şi violenţă. Viaţa poate fi distractivă şi nu atât de grea. Putem şi trebuie să ne urmăm visul nostru propriu, nu al altcuiva, pentru a fi cu adevărat fericiți. Mulţi oameni sunt nefericiți deoarece urmăresc sau sunt folosiți pentru a sprijini visul altcuiva. Pentru a identifica visul nostru, avem nevoie să identificăm ceea ce ne face să ne simțim bine “în pielea noastră”, ce ne aprinde și ne trezeste pasiunea.
Susține-ne cu un Like sau cu un Share! Mulțumim!